Video Seznámení (36)

Tohle video, které jsme s Honzou natočili už před nějakým časem, dle mého názoru patří mezi ty vůbec nejpovedenější, co jste zde doposud mohli vidět. Honza už měl, díky předchozímu úspěchu dost sebevědomí a šel do toho odvážně. Zajímavý je také moment, kdy si s dotyčnou tak trochu vymění role. Celé video bylo zkráceno asi o třetinu.

Názor slečny
 
 

Názor odborníka (1)

Občas si myslíte, že jste připraveni sbalit ji. Někdy to vyjde, někdy ne. Co je na vině? Okolnosti, které nemůžete ovlivnit, nebo je to něco, na čem můžete zapracovat?

Potkali se u lavičky.

Základem úspěchu je sebrat odvahu a oslovit ji. Můžete si stokrát myslet, že to bude trapné a kdoví co dalšího, ale bez toho se prostě dál nedostanete. Hned tady Honza sbírá první kladné body. Bohužel, těch záporných však bude víc.

Bude-li mít o vás dostatečně vysoký zájem, pomůže vám.

Třeba tím, že bude spolupracovat, abyste se ještě někdy viděli. Ovšem, tohle ani zdaleka neznamená, že ji stačí oslovit a spolehnout se na válečné štěstí.

Každé setkání s ženou je svým způsobem jedinečné. Ale při bližším, analytickém, pohledu zjistíte, že se skládá z několika situací, které jste už zažili, třeba i s jinou ženou. Chcete-li zvýšit své šance, můžete si dopředu promyslet optimální postup právě pro tyto situace.

Aby byla vaše strategie co nejlepší, musíte co nejvíce vyloučit vliv náhody. To je ten správný čas být na sebe kritický. Pokud totiž slevíte z kritérií, kterými měříte svůj plán, ve svém důsledku slevujete z požadavků na vaši přítelkyni. A nestačí-li vám druhá nejlepší, je třeba ho dotáhnout k dokonalosti. Pojďme se tedy podívat, které hlavní nedostatky by takový plán měl v Honzově případu odstranit.

Nikdy dopředu nevíte, jestli ji budete po fyzické stránce přitahovat, nebo ne. Nevyjde-li pravda najevo dříve, než u prvního polibku na závěr prvního rande, je třeba se chovat, jako kdybyste se jí líbili. Tady už vliv náhody nelze více omezit.

Je třeba demonstrovat sebedůvěru. Když k ní Honza přišel, zeptal se, jestli má minutku, že se potřebuje vypovídat, poprosil ji, aby mu věnovala alespoň chvíli svou pozornost. Chcete-li ukázat svou sebedůvěru, neptejte se, zdali se s vámi chce bavit. Jak si vás má ztotožnit se svým vysněným princem Neodolatelným, u kterého se jí zrychlí tep, jen co ho vidí, když se jí zeptáte na svolení promluvit s ní? To nejde. Nezapomínejte, sebevědomý muž ví, že je pro ni dost dobrý.

Jak mohl Honza chtít působit dojmem samostatného chlapa, když po ní chtěl pomoci najít ztracenou duševní rovnováhu? Proč by si měla chtít začínat s někým, kdo to nemá v hlavě v pořádku? I když děláte vtip, nezapomínejte, že vás nezná a může vás vzít za slovo. Co si tak asi mohla pomyslet o žádosti o cigaretu, které předcházela pofiderní lichotka o jejím vzhledu? Asi nic lichotivého.

Téma k hovoru. Už jste slyšeli si normální ženu stěžovat, že její partner myslí pozitivně? Já ne. Bohužel Honza asi ano, neboť si jako téma konverzace vybral své neúspěchy. Vyprávěním o svých nedostatcích říkáte chytré ženě „dej ode mne ruce pryč".

Dále si všimněte, jak většinu doby působí uvolněně. To je jenom dobře, ale ani zdaleka to neznamená, že by měl přestat dávat pozor na svoje vystupování. Žena je jedině ráda, má-li její partner zvládnuté společenské způsoby. Už jste viděli gentlemana s vychováním, který se při seznámení s dámou posadil stejně jako Honza? A mluvil stejně jako on? Uvolněný je i Al Bunda s jednou rukou v rozkroku a druhou na ovladači.

Dalším známým problémem je žádost o telefonní číslo. Nebudeme si tu namlouvat, že i s takovým přístupem nemůže žádnou sbalit. Možná mu i tahle zavolá zpět. Ale raději si pro takový případ položte otázku, proč chtít ženu, která si není jistá faktem, že chce být s vámi? Jste spolu tváří v tvář a ona opakovaně odmítne sdělit svůj telefon. Pak po týdnu, kdy se nevidíte, zavolá. Jakou proto měla motivaci? O tom se můžeme dohadovat a dojít k různým závěrům. Jisté je však jedno. Kdyby si byla jistá, že ho chce ještě vidět, a byla flexibilní, to číslo by mu dala hned. A hned se nabízí otázka, za jak dlouho budete tuhle úvahu ochotni přehlédnout, protože váš úsudek přehlasuje touha mít holku podporovaná koalicí vzbouřených hormonů?

Pointa je jednoduchá. Pokud její jednání vzbuzuje pochyby, není čas svést to na to, že je to ženská. Je čas začít dávat ještě větší pozor. Klidně jí můžete dát šanci a doufat v nejlepší. Ale také se pak nedivte, když si začnete s někým, kdo má víc problémů, než vy sami. Anebo rovnou můžete dát přednost štěstí s jinou, jejíž jednání vám dá klidně spát.

Řeč jejího těla prozrazuje, že by se jí mohl po fyzické stránce líbit. I to, že se občas zasměje, je fajn. Nyní je to však už otázka její osobnosti, která pokrývá i to, jak náročná má měřítka na své partnery. Nebýt popsaných chyb, jeho šance by byly mnohem vyšší.

Chcete-li být v kondici, musíte na sobě pracovat - a to platí i u vztahů.

Someone

Názor odborníka (2)

S názorem Someona v zásadě souhlasím. Jen se na dvě věci dívám odlišně.

Mně osobně se na videu líbí právě to, že je Honza přirozený a svůj. Já si totiž nemyslím, že je vždy nutné držet se nějakého plánu při svádění. Pokud plán bude vycházet z Vás a budete s ním ztotožněný a sžitý, a tím pádem budete působit přirozeně a uvolněně, tak je vše v pořádku. Ale i přesto tento plán musí tvořit jen rámec. Ostatní už bude jen a jen o vaší improvizaci.

Běda ale, jakmile začnete kopírovat a „hrát" podle scénáře, který Vám nesedí, a s nímž se neztotožníte. Když to uděláte, tak jen dojde k tomu, že budete působit nepřirozeně a podivně, a ženská, a to mi věřte (ty na to mají nos), to vycítí. Pokud tedy žádný takový vlastní „scénář" nemáte, tak je v takovém případě opravdu lepší být přirozený a svůj.

Dle mého názoru u seznamování a ve vztazích často není možné věci posuzovat někdy s až matematicky přesnou kalkulací. O tom to není. Obzvláště ve vztazích musíte dávat mnohem více na city, pocity a intuici. Láska je také o citu a o pocitech. Nebudete přece s někým, kdo je sice ve všem nej a perfektní, ale nic k němu necítíte...

Má osobní zkušenost je, že při komunikaci mezi mužem a ženou (a obecně u komunikace mezi lidmi) tvoří to, co je řečeno a uděláno jen přibližně 30 procent.

Ostatních 70 procent připadá na něco, čemu se říká „vnitřní naprogramování".

Vnitřní naprogramování je o tom, že pokud nejste vy sami uvnitř spokojení sami se sebou, vyrovnaní a v pohodě, tak protějšek k sobě nenajdete. Respektive najdete - ale takový, který bude mít podobné nectnosti jako vy. Nebude-li na tom hůř. Funguje to na principu zrcadla. Přitahujete lidi podobného naladění.

Chybné vnitřní naprogramování ukážu na příkladu.

Příklad:

Představte si muže, který je neúspěšný se ženami a nemůže si dlouhodobě najít partnerku.

Tento muž nemá dořešený vztah k matce (tzv. Oidipovský komplex - syn nahrazuje v rodině roli otce), a proto si nemůže najít partnerku na trvalý vztah. On už totiž jednu partnerku má - svou matku. Tohle si ale dotyčný neuvědomuje na vědomé úrovni a vůbec o tom nemá ponětí. On to má uložené v podvědomí.

A jak toto špatné vnitřní naprogramování změnit? Vyřešit se to dá tak, že bude intenzivně pracovat sám na sobě. A to například za pomocí psychoanalýzy, rodinných konstelací...atd. Může pomoci i práce na vědomé úrovni, kdy svoji komunikaci bude vědomě kontrolovat. Bude získávat znalosti o vztazích experimentováním (seznamování, komunikace se ženami..) tak dlouho, až se jeho podvědomí přeprogramuje. Cest je mnoho, ale všechny jsou dlouhé, obtížné a bolestné.

Nestačí přečíst pár článků, nabiflovat se pár frází a očekávat, že pak vše půjde samo. Bohužel nepůjde. Pomůže to k inspiraci, k získání odvahy někoho oslovit, ke zvýšení sebevědomí a k pochopení opačného pohlaví. Také to pomůže i k tomu, že nebude dělat zbytečné chyby.

Druhá věc, ve které se Someonem neshodnu, se týká získání kontaktu.

Spoustu holek kontakt po pár minutách prostě nedá nikomu cizímu už z principu. I kdyby byl ten kluk přesně její typ prince na bílém koni. A mně se právě hrozně líbí to, jak se Honza nenechá odbýt a zkouší to dál, až uspěje.

Ps. Konkrétně u tohoto případu já osobně vím, že se po týdnu dotyčná sama Honzovi několikrát ozvala. Evidentně na ní tedy Honza dojem udělal a líbil se jí.

Často právě nedokonalost při seznamování působí sympaticky.

Petr R.

Komentáře

Příliš říká "ne"
 od autora Mickey

    V zásadě musím souhlasit s názorem nebýt negativní, ten začátek ve smyslu "chtěl bych si popovídat, za chvíli píšu test" mi přijde dobrý, studenti vědí, jak se každý v takové chvíli cítí. Ovšem, že je test opravný, to bych vynechal, spíš bych zkusil nějakou perličku z testované látky, možná ještě něco pikantního o přednášejícím. Co na mě nepůsobilo dobře, bylo, jak Honza říká pořád za větami "ne", je to trochu moc hospodský styl a to ještě ta horší - negativní varinta, kdyby aspoň říkal "že jo". Další věc je, jak se pořád nepokojně vrtí, tohle dělám, když jsem nervózní, před testem bych to pochopil, ale při rozhovoru s dívkou to není úplně na místě. A poslední subjektivní věc, nemám rád kuřáky, nelíbí se mi demonstrační video s touhle tematikou.
    Jinak je Honza docela ukecávací typ, asi bych to číslo tak dlouho nepáčil, ale přistoupil na to, že ho nedostanu a pokračoval v hovoru. Už jsem takhle na konci setkání číslo potom i dostal bez opakování výzvy, je to rozhodně příznivější varianta, než odejít s číslem a jistotou, že jsem číslo dostal, aby se mě konečně zbavila.
    Toť můj názor.
    Mickey

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora envoi79

    No myslim, ze tohle je spis ukazkovej priklad jak by se to asi delat nemelo [S04] Mozna za to muze ta kamera a cil ji za kazdou cenu pripravit o cislo. [S02] Kdyz jsem to sledoval, tak mi chvilema bylo trapne za oba.. [S04] Dost pochybuju, ze by z tohoto eventuelne neco dobryho vzniklo..

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora aaa

    aspon je videt ze to muze dokazat kazdy

    Reaguj na tento komentář
ženský pohled na věc
 od autora tereza

    Doufám, že vám přijde vhod i nějaký ten ženský názor:) Honza na mě působil dosti frajersky, osobně bych se dost lekla a stáhla, kdyby na mě někdo takhle znenadání zaútočil a hned si přisedl a začal se svěřovat.. K seznámení jsou potřeba pohledy, úsměvy a bezeslovné flirtování. Dále na mě dost neurvale působila žádost o cigaretu, nehledě na to, že kouření nesnáším a nejsem jediná! Jak mohl Honza vědět, že dotyčná kouří? Choval se až moc sebejistě, a pokud jde o telefonní číslo, tak pokud mě zaujme nějaký kluk, pak mu číslo dám, bez vytáčení a bez pojistek ve smyslu, ať dá číslo on mě. Stručně řečeno- Honzovi bych asi po třech větách dala sbohem a pamatovala na něj jako na světáckého vlezlého borce.. Trocha (!!!) ostýchavosti nikdy nezaškodí:)

    Reaguj na tento komentář
    Re: ženský pohled na věc
     od autora Thorgal

      No abych rekl pravdu tak s tebou musim souhlasit. Vzdycky kdyz vidim naky takovy video tak si predstavim ze by takovej typan prisel k moji holce a zacal do ni takhle hucet. Nejspis by mu s usmevem rekla ze specha. Mam jednoho kamarada co takhle taky do holek huci a chova se jak buran. Cislo dostane konverzaci navodi i na to rande treba dojde ale vic nic a kdyz dotycnou privede do spolecnosti jinejch kluku tak je konec uplnej.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: ženský pohled na věc
       od autora History

        Ai Ti budu ted trochu kait Tve predstavy, ale pokud by k ni pristoupil dobre, tak by mu nejspis s usmevem rikala neco uplne jineho ... a to neni nic o tom jaky jsi Ty - tak to proste chodi a z vlastni zkusenosti vim, ze pro zeny vubec problem seznamit se s nekym jinym i kdyz maji doma frajera .) (a ne jen seznamit).

        Jinak co se tyce Honzy, ocenuji odvahu ale jinak bylo vsechno spatne - nonverbal, vedeni rozhovoru, nasilna zadost o cislo, podceneni attraction, volba slov, a dalsi ... ale jak rikam: body za odvahu a jen tak dal .)

        Reaguj na tento komentář
mno
 od autora tremere

    aspon ze ma ten chlapek odvahu to zverejnovat na netu,

    Reaguj na tento komentář
Nejpovedenější video?
 od autora Tom

    Ahoj, narazil jsem na teto web náhodou a po shlédnutí několika videí musím poslat komentář. V popisu videa píšete: "Tohle video, které jsme s Honzou natočili už před nějakým časem, dle mého názoru patří mezi ty vůbec nejpovedenější". Pokud je tohle video jedno z nejpovedenějších, tak musím konstatovat, že o balení holek toho zřejmě moc nevíte. Hlavní aktér, jméno jsem zapomněl, má možná odvahu, ale vyjadřování, charisma atd. na bodu nula. Přišlo mi to spíše jako obtěžvání, než balení. Kameraman se zase dost přihlouple směje, nyní myslím v následném rozhovoru s dívkou o jejích pocitech (promiňte tu poznámku, vím že kameraman nebalí, takže nemusí působit dobře, ale nedalo mi to :). Každopádně na mě působíte jako amatéři, kteří nemají na to rozdávat rady o balení.

    Jinak - web máte hezký, videa "balení" jsem ještě nikde neviděl, tudíž docela originální nápad.

    Mějte se hezky [S04]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Nejpovedenější video?
     od autora Paja

      Ahoj Tome, tak já to viděl jenom jednou - ale ta holka se občas usmívá, takže bych to jako obtěžování neviděl. To s tím číslem je zvláštní, zajímavý je, že uspěl :)

      Reaguj na tento komentář
good video
 od autora Tomy

    dost dobry video[S04]

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Fayn

    Uz jsem zkousel vsechno, ale to bych nikdy neudelal. Trapny!!!!

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Janinka

      Co všechno jsi už zkoušel??
      Dej nám to na rovinu.
      Jinými slovy. Nepomlouvej a neshazuj, pokud neřekneš co jsi udělal a jak to zafungovalo.. [S01]

      Reaguj na tento komentář