Balení v Čechách

Většina návodů k balení žen pochází z USA. Mezi naší zemí a Amerikou jsou však v sociální oblasti značné rozdíly, a proto není možné u nás s úspěchem aplikovat americký postup v nezměněné podobě. Balící techniky se musí upravit, přizpůsobit českým poměrům.

Kdo by chtěl u nás balit ženy pomocí metod, které prosazují američtí guru, měl by velký problém. Nedařilo by se mu. Americká a česká kultura jsou velmi rozdílné. Ty největší rozdíly, které brání aplikování metod v nezměněné podobě, si probereme.

Oslovování

Žádnou ženu nesbalíte, pokud ji neoslovíte. V Americe je oslovování neznámých lidí například v parku či v kavárně naprosto běžné. Dva lidi se pozdraví, popovídají si a jdou každý svoji cestou. Z tohoto důvodu se největší důraz klade především na to, abyste ženu dokázali zaujmout.

Češky musíte samozřejmě také zaujmout.

Ale ještě předtím si musíte vyřešit dilema související s oslovením. V České republice není běžné oslovovat někoho na ulici. Dokonce není ani běžné vyzařovat pozitivní energii tím, že se budete smát. Většina lidí, kterou na ulici potkáte, se na vás bude mračit nebo bude mít neutrální výraz.

Vlivem tohoto zvyku u žen vyvolává již pouze oslovení automaticky obranné reakce. Čekají, co od nich budete chtít, s čím je budete chtít otravovat. (Vlivem zlodějů a bezdomovců si některé ženy při oslovení podvědomě přitáhnou kabelku více k tělu – všimněte si toho.)

Jak to překonat

Problém s oslovením lze překonat správnou oslovovací technikou. Ti nejlepší čeští svůdci neběhají celý den po městě s jednou větou. Cíleně oslovují pomocí soft directu (věta, která zdánlivě se ženou nesouvisí) či directu (přímé oslovení ženy). Doporučuji, abyste se prošli článek „Který typ oslovení je nejlepší“. V závěru článku jsou seřazeny typy oslovení podle účinnosti. Platí, že čím vyšší číslo u oslovení je, tím je pravděpodobnost vyvolání obranné reakce nižší.

Rande

Zvát ženu na „date“, v překladu „rande“, je v Americe zcela běžné. Ženy pod tímto pojmenováním vidí schůzku, na které si užijí legraci a poznají nového člověka.

Problém Češek spočívá v tom, že slovo „rande“ obsahuje vedlejší významy. Vedle hlavního významu, který je stejný jako v Americe, se u nás do slova „rande“ přimíchaly pojmy jako „láska“, „vztah“, „partner“ či „trapnost“.

Jednoduše lze říci, že když u nás pozvete ženu na rande, vybaví se jí kromě schůzky také vážný vztah, povinnosti a spoustu dalších věcí, které v konečném důsledku ženu od setkání odradí. Vypadá to jako maličkost, ale nejednoho člověka už slovo „rande“ stálo skutečné rande.

Co s tím

Není nic jednoduššího, než používat slovo bez negativních konotací. Jedinou podmínkou je, aby bylo srozumitelné. Osobně jsem si oblíbil slovo „schůzka“, které vystihuje nezávazné setkání dvou lidí. Dobré také je nezvat na něco, ale někam.

Tedy, místo: „Půjdeme spolu na rande do kina.“, řekněte:„Půjdeme spolu do kina.“, popř. „Zajdeme si na film.“

Některé ženy se vás také budou snažit otestovat větou: „Mám to brát jako rande?“ Správná odpověď je: „Ber to, jak uznáš za vhodné.“ Proneste to nejlépe s úsměvem.

Internet

Americké ženy lépe rozeznávají mezi skutečným světem a světem internetovým. Proto tam mohou muži zvát ženu na schůzku například: „Neseď doma a pojď se bavit.“

U nás se ženy baví na internetu. Internetové seznamky neslouží k tomu, abyste poznali ženy, se kterými se posléze setkáte. Jejich funkcí je spíše ženu zabavit. České dívky tráví mnoho času na internetu či na chatu. Proto je velmi nevhodné říkat ženě, ať se jde bavit ven. Ona se již baví u počítače.

S tímto faktem toho moc neuděláte, pouze si na něj musíte dávat pozor. Nebo chcete skončit jako muži, se kterými je žena půl hodiny a pak se před nimi jde věnovat kamarádům na internetu?

Sebevědomí

Americké ženy se díky feministickým hnutím vyrovnaly se svým postavením ve společnosti. Jsou to ženy sebevědomé a tím i nepřístupné. Z tohoto faktu čerpá jedna z nejúčinnějších technik svádění – negování.

České ženy jsou poměrně dost zakomplexované. Neustále řeší svůj vzhled a své postavení, mají nízké sebevědomí. Z tohoto důvodu na ně nelze používat negování tak, jak je prezentováno. Česká žena se urazí a odejde.

Ale přesto…

…lze negování použít. Na webu Svadeni.cz jsme zavedli jeho upravenou verzi, kterou jsme nazvali škádlení. Jde v podstatě o používání negací, nicméně tyto negace jsou upravené tak, aby se snížila možnost, že se žena urazí. Takže prohlédněte „Tipy, triky svůdníka“ a „Škádlete ji!“

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Beduin

    Jsem právě na ročním studijním pobytu ve Virginii. Za těch šest měsíců co tu jsem, jsem si skutečně všiml rozdílů při balení a s tímhle článkem můžu akorát souhlasit ;-)

    Akorát tady v USA vzniká trochu jiný problém v balení. Většinová společnost má silné křesťanské základy, takže u spousty holek je hodně velký problém začít něco sexuálního. V tomhle má zas Evropa jednodušší situaci.

    Reaguj na tento komentář
Pochvala
 od autora Lvíče

    Ameriku nemůžu kvalifikovaně srovnávat, osobně jsem tam nebyl, nicméně to o Čechách platí snad vše úplně přesně. První článek od tebe, co se mi opravdu líbil.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Pochvala
     od autora RaShCZ

      Hm... Pochvala od Caesara. [S04] Na to, že jsem na webu téměř tři roky to není moc dobré skóre. Každopádně děkuji.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora aliadier

    Nevímm nevím.....Nevím jestli všechny návody na balení jsou z USA (Jakmile něco není z ÚESÁ, tak pánům se to nelíbí:) Ale teď vážně....
    Ve Státech jsem byl cca půl roku, seběvědomí tam ženám nechybí (což je správný),zato jsou to všechno (dobře jenom 90% vycpaný a povrchní kňouři, který zajímaj jedině $$$$$$ a otázky typu jestli máte auto, televizi a podobný nesmysly....asi jsem potkával špatný lidi)[S06]
    Já netvrdím, že Češi jsou skvělej národ,ale zrovna holky máme rozhodně lepší a hlavně se dá na ně i trochu koukat (oproti těm vykrmeným bachyním:)
    Musím říct, že zlatý Češky:))

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Měl jsi tam nějakou Američanku? Zajímalo by mě, jaké jsou v posteli. Vždycky jsem si o nich myslel, že jsou dost pasivní. Je to pravda?

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora aliadier

        Ne,žádnou US lady jsem neměl, zkoušel jsem si tam nějakou najít,ale lidí potkáš mraky,ale vidíš je jednou nebo dvakraát a pak nic......(takový kecy , že si fajn a že to bude great až se uvidíte příště blablabla......) Je fakt, že hodně z nich věří a choděj do kostela, tak se prostě nenechaj sundat:(
        Nemám tu zkušenost, tak holky z EU byly v tomhle ohledu lepší:))

        Reaguj na tento komentář
Pochvala
 od autora Killer

    Já se musím přidat k chvále článku. Nebo spíš ke chvále "škádlení" a vůbec zavedení tohoto pojmu. Podle mě je to slovo, které skvěle vystihuje to, jak se v Čechách flirtuje. Když se podíváte na téměř jakéhokoli "naturála", tak používá škádlení a dobírání si holek.

    Reaguj na tento komentář
Pojmy a dojmy
 od autora meteor

    Článok ma milo prekvapil, dá sa povadať, že dáva nahľad na "českú" realitu. Text článku by som dal ako komentár ku knihe "HRA", v ktorej vidno aké techniky využívajú v USA a ktoré konfrontujú s prostredím v ČR. [S03]

    Reaguj na tento komentář
usa
 od autora misty

    v usa, je hodně povrchních lidí, je fakt, že si s tebou každej pokecá, ale domů tě neveme nikdo.. boji se-teroristů, vrahů a tak.. přijde mi, že tam je možná jednodušší ženu oslovit, ale tím to konči. tady když už ji oslovíte, tak z ní většinou i dostanete číslo. v us, je potřeba mít hodně kamarádů a dobré postavení, aby jste se opravdu úspěšně seznámili.
    jejich v celku oblíbaná věta je:"bylo to fajn, zas se uvidíme" a druhej den "kdo si? tebe neznám" (samozřejmně neplatí na 100pro)

    Reaguj na tento komentář