Flirtujte s ní při tanci

Na plesech a podobných společenských událostech zpravidla potkáváte spoustu žen, se kterými byste si chtěli zatancovat a popovídat si. Jenže při tanci většinou mluvíme o okolí, o kapele a o dalších nudných věcech, které vás ani ženu ve skutečnosti nezajímají. Změňte to. Ukážeme si, jak dát vašemu rozhovoru se ženou ten správný náboj.

Jak flirtovat při tanci? 

Většina mladých mužů je z tance s neznámou ženou nesvá. Na jednu stranu si s ní chtějí zatančit, na druhou stranu se obávají dvou věcí – nejdříve odmítnutí, a posléze trapného ticha při tanci. Odmítnutí je ale na společenských akcích spíše výjimečné, pokud správně vystupujete. Hlavním problémem je tedy téma hovoru.

Přiznám se, že já osobně nesnáším neosobní rozhovory při tanci. Přes hudbu jeden druhého téměř neslyšíte, a když už ano, stejně takový hovor nemá absolutně žádný účinek. Proto jsem poměrně dlouhou dobu při tanci zkrátka mlčel. Hlavně jsem se soustředil na to, abych se ženou dělal nějaké pokroky a aby se mi tanec s ní líbil. Nicméně nedávno jsem objevil skvělý způsob, jak přejít k flirtování během samotného tance. Je to skutečně velmi účinná metoda, vyžaduje však základní znalosti společenského tance.

Na plesech či jiných společenských událostech se hrají různé žánry. Nicméně lidé se zpravidla chytají jen na polku, někdy na valčík či waltz. Všechno ostatní se tancuje tím, čemu se velmi odborně říká „šlapání zelí“, někteří šlapou zelí naprosto na všechny rytmy. A to je právě věc, kterou budeme využívat.

Jestliže máte základní znalosti společenského tance, pak dokážete z jejího držení, pohybů a snahy zjistit spoustu věcí. Například to, zda chodila do tanečních, zda je spíše dominantní či submisivní. A tomu můžete přizpůsobit své chování. Jakmile žena pocítí, že ji dovedete odhadnout a ovládat, sama se vám začne podvolovat ještě více. Nejlepší bude uvést to na příkladu. Jednotlivé kroky budu rozebírat.

Na jistém plese jsem si vyhlédl ženu, se kterou se mi zachtělo tancovat. Na  konci skladby jsem tedy odvedl stávající tanečnici, přišel k nové a pronesl: „Smím prosit?“. Dívka souhlasila a chystala se zanechat svého stávajícího partnera na parketu. Nechtěl jsem působit nepřátelsky, takže jsem ještě směrem k muži pronesl: „Teda jestli dovolíš.“ Muž souhlasil.

Nevím, jestli se dotyčný muž chystal s ženou ještě tancovat, nepátral jsem po tom. Zkrátka jsem přišel k ženě a vyzval ji k tanci. Viděl jsem, že muže to moc nepotěšilo, proto jsem se snažil zachovat jeho tvář a nezostudit ho tím, že bych mu přebral partnerku. Mohl by mi to pak vrátit.

Dívka se ke mě přitiskla, dala nohu mezi mé nohy (znak tanečního držení). Oba jsme čekali pomalou skladbu, jako byly ty předtím. Místo toho ale kapela začala hrát něco rychlejšího. Holka mě začala vést. Řekl jsem jí: „Hele, já jsem tady chlap, tohle si odpusť.“ Žena se začala smát, povolila a nechala se vést. Druhá věta: „Tohle je šeredně nepohodlný.“ a místo tanečního držení jsem jí držel za boky.

Tyhle dva kroky proběhly během několika vteřin a vedly k tomu, že už pro ženu nejsem jeden z těch ťulpasů, kteří ji ten večer vyzvali k tanci. Nebojím se jí, nestarám se o superčistý a supernudný tanec. Chci si užít trochu zábavy.

Hned poté následuje trocha konverzace. Začínám tímhle: „Hele, snad ti nevadí, že jsme totálně mimo rytmus. Já jsem totiž příšerně arytmickej. A taky hlavně línej hejbat se tak rychle.“ Žena se směje a odpovídá, poté se dále bavíme. Bohužel už nevím přesně o čem, ale říkala mi něco o sobě.

Všimněte si, že žena přijímá submisivní roli, i když na ní není zvyklá a dokonce jde proti jejím očekáváním. Líbí se jí to.

Z tance si vybavuju ještě jeden zajímavý moment. V jednu chvíli se mě dívka prudce pustila a se slovy „Sakra, spadly mi šaty. Jsou mi vidět prsa.“, se začne upravovat. Moje reakce byla škádlivá a lichotivá zároveň: „To máš z toho, jak jsi hubená. V zrcadle vidíš 10 kilo navíc a pak si kupuješ velký šaty.“ Žena reaguje a já se dozvídám, že údajně zhubla, protože se před nějakou dobou rozešla s přítelem.

Popravdě jsem původně chtěl zareagovat úplně jinak a říct něco ve smyslu, že mě chce těmy prsy svádět. Nakonec jsem si ale řekl, že dvě minuty po seznámení je na takovéhle řeči ještě brzo a dívka by se mohla uzavřít. Tato reakce pro mě byla přijatelnější.

Po skončení skladby ženu s poděkováním opouštím. Pokračování už nepatří do tohoto článku. 

Vidíte, že vám stačí pár základních informací. Ty získáte jen z toho, jak se k vám žena chová na začátku tance. Pak si lze hned vymyslet strategii, jak s ní dále postupovat. Dotyčnou z příkladu jsem svým chováním zcela vyvedl ze zažitého konceptu a ona se velmi jednoduše (a ráda) nechala.

Samozřejmě lze něco podobného uplatnit, i když narazíte na submisivní ženu, která viděla společenské tance maximálně na internetu. Existuje spousta možností, jak v takové situaci postupovat. Třeba jí můžete schválně chytnout do tanečního držení a začít s ní tancovat něco, co neumí. Pravděpodobně se začne vzpírat, takže si jí opět chytnete kolem boků, přitlačíte ji k sobě a řeknete jí, že šlapání zelí také není špatné. Nebo jí chytíte za ruce a začnete s nimi rozhazovat na strany (zvláště, když k vám nechce přijít blíže). Pohupujete rukama  od vás a k vám, uděláte s ní otočku, přisunete jí k sobě a řeknete jí: „Ale no tak, už nejsme ve školce, abychom tancovali za ruce, ne?“

Nebojte se se ženou tancovat kontaktně, pokud se vám nevytrhává. Hrajte si s ní, flirtujte s ní. Nebo jste ji vyzvali k tanci, aby se s vámi nudila?

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Curtis

    Příští týden mě zrovna čeká jeden ples, tudíž jsou tyto rady jako na zavolanou[S07]

    Ještě bych zareagoval na to, jak jsi tomu klukovi "přebral" holku. Kdyby takhle někdo přišel za mojí holkou, tak bych ho bez váhání vyzval na souboj gentlemanů[S04]

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Pokud vím, tak na plesech je běžné, že se u dívek mění tanečníci, pakliže netancují vyloženě páry... [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Curtis

        Já tím právě myslel, že kdyby vyzval mou partnerku. Ne nějakou náhodnou holku, se kterou jsem tancoval.

        Reaguj na tento komentář