Funkce wingmana

Wingman je muž, který nám pomáhá při balení, nejčastěji v klubu. Jeho funkce se však neomezují pouze na samotné balení. Správný wingman je schopen zhodnotit vaše balení a popohánět vás.

Máte svého Wingmana? 

Správný wingman je takový muž, který vás dokáže podpořit a zároveň i zhodnotit. K tomu ještě platí, že by měl být přibližně ve vašem věku a mít přibližně stejně zkušeností s balením jako vy. Když bude váš wingman o hodně zkušenější, než vy, nebudete mít motivaci s ním soutěžit. Když to naopak bude začátečník, nebude vás umět podpořit, a stane se tak vaší přítěží. Je tedy zřejmé, že najít správného wingmana je dosti složité. Než se vám to skutečně podaří najít partnera podle vašich představ, několikrát se spálíte.

Umět s wingmanem soupeřit a zároveň se i podpořit je důležitý předpoklad k tomu, aby vám vzájemná spolupráce přinesla co nejvíce užitku. Sdílejte s ním zkušenosti i nápady, které společně uvádějte do praxe. To vám zaručí nejrychlejší postup.

Wingman by vám měl umět pomáhat především ve třech oblastech.

1. Hecování

Správný wingman podněcuje váš výkon.

Navádí vás k akci. Vypadá to strašně abstraktně, ale ve skutečnosti se to dá shrnout do jednoho proslovu: „Hej, vidíš ty dvě? Jdeme na ně!“

S wingmanem oslovíte zpravidla více žen než bez něj. Tím, že spolu soutěžíte (někteří si dokonce dělají čárky za telefonní čísla a po akci muž s méně čárkami platí druhému pivo), doslovíte za jeden večer mnohem více slečen.

2. Zhodnocení vašeho balení

Při balení na sebe nevidíme. Nevíme, jaká gesta mimovolně děláme, jak ve skutečnosti stojíme. Můžeme si myslet, jak jsme klidní a v dominantním postoji, ale ve skutečnosti jsme shrbení, rukama při hovoru házíme až ke stropu a v obličeji nám svaly škubou jak při nervovém záchvatu. Wingman je ten, kdo vám tyto neduhy pomůže odhalit.

Vřele doporučuji, abyste nebalili pořád s wingmanem. Balte také chvíli sami, aby vás váš společník mohl pozorovat z dálky. Tam si nejlépe všimne, jak se při balení projevujete. Buďte připraveni, že vám poté řekne poměrně dost chyb, pokud nejste v balení příliš zkušení. Avšak nevěšte hlavu. Vše se dá tréninkem napravit.

I vám vřele doporučuji, abyste si svého wingmana vyzkoušeli a pozorovali ho zdálky. Často se totiž stává, že muži se chovají zcela odlišně v klidové situaci a při balení. Muž, který je zcela klidný a vyrovnaný, v přítomnosti ženy může začít dělat chyby. Chvěje se mu hlas, třese se, vysílá nesebevědomé signály. Pokud wingman vaše výtky přijme, můžete to s ním zkusit, vytrénuje se. Jakmile se s vámi ale bude hádat, že balí naprosto bez problému, nebalte s ním. Kazil by vám to.

3. Balení s wingmanem

Wingmana nejvíce využijete, když budete balit dvojici žen. Pokud máte zájem o jednu a wingman o druhou, jde v podstatě o ideální situaci. Ale ani když budete mít oba zájem o jednu ženu, svět se nezboří. Můžete se s wingmanem dohodnout na pravidlech – v takové situaci jednou podpoříš mě, podruhé já tebe.

Kromě dvojic žen je výhodné s wingmanem jít do čtveřice žen či vyššího počtu. Nedoporučuji jít s wingmanem na jednu ženu. U trojice žen je situace komplikovanější. Osobně se kloním spíše k tomu, že je lepší k trojici žen přistupovat samostatně. Ale i s wingmanem to lze.

V samotném balení má wingman funkci v závislosti na situaci. Pro zjednodušení uvedu případ, kdy jdete s wingmanem na dvojici žen, přičemž jste dohodnutí, kdo má o kterou zájem.

  1. Oslovení pronáší většinou jeden k jedné z dívek a druhý pouze něco dodá nebo jen pozdraví.
  2. Ten, kdo začal s oslovením, navazuje konverzací. Při tom se věnuje oběma dívkám rovnoměrně. Druhý muž doplňuje prvního, rovněž k oběma dívkám.
  3. Pokud jste ženy zaujali, začněte si navzájem zvyšovat sociální hodnotu, nejlépe nějakým předem připraveným zážitkem, který budete dívkám vyprávět.
  4. Časová tíseň. Rádi jste si pohovořili, ale už budete muset jít.
  5. Žádost o číslo.

Těchto pět bodů je takový základní postup, který by bylo vhodné dodržovat. Pokud jste spolu s wingmanem sehraní, můžete váš postup rozšířit například o věštění či tanec se slečnami tak, abyste nemuseli končit pouze na předání telefonního čísla.

V navazujícím článku uvedu příklad konverzace při balení s wingmanem tak, abychom viděli všech pět bodů v reálu.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora 1.MAJ

    Pekny clanek.
    Jenom tech pet bodu postupu me pripada moc dogmaticke. Kdyz se zenam v nasi pritomnosti libi, tak je lepsi s nimi stravit cely vecer, nez "hrat casovou tisen", rict si o cislo a jit balit dal.
    Na tomhle je potreba se s wingem predem domluvit, aby jeden na druhyho pak nebyl nas*anej/zklamanej, aneb "proc si odesel, kdyz nam to tak pekne slo?!?", take zalezi do jake miry zaujaly slecny nas.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora OffTopic:))

      vzdy sa da odist od nich za znamymi a za nejaky cas sa zase vratit.

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Těch pět bodů je spíše pro začátečníky. Je pro ně lepší, když se mohou něčeho chytit, když to nějak funguje. Samozřejmě pro tebe jakožto zkušenějšího baliče by bylo jejich dodržování krokem zpět. Máš vlastní postup, který ti vyhovuje určitě líp.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora AdamXY

    Vsade sa pise nech hras casovyu tisen a potom si vypytas cislo a odides. Podla mna to je blbost! Ked sa dari tak je lepsie pokracovat co najdalej lebo ked balime v klube tak je mala sanca, ze sa znova stretneme. Casto krat ani nechceme. My s kamaratom, vo vasej reci wingman, pristupime k dievcatam ( nam sa osvedcilo ze trojset je idealny ) a hrame az do konca. Potom az uvidime ci si vypytame cisla. Ale casovu tisen nehrame, nie je dolezita[S03]

    P.S. Gratulujem k vitazstvu nad Lotysskom, drzim vam palce ( az pokym sa nestretnu so Slovakmi [S07] )

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora AdamXY

      ale je mi jasne, ze clanok sa netyka tohto. To je len taka poznamocka [S08]

      Reaguj na tento komentář