Jak sbalit kamarádku

Obvykle se říká, že s kamarádkami není možné začít vztah. Mnoho případů však dokazuje, že to není tak úplně pravda. Stačí jenom správně analyzovat situaci a hned se vaše šance na sbalení známé ženy zvyšuje. Podívejme se, jak na to.

Jde sbalit kamarádka? 

Kamarádky. Sdílíme s nimi spoustu věcí, někdy nám pomohou, jindy je proklínáme. Dokud se s nimi jen setkáváme a řešíme různé věci, je to v pořádku. Problém nastává tehdy, když chceme s jednou z nich začít chodit. Taková situace končí často trápením muže a rozpadem kamarádství. Ale lze se tomu částečně vyhnout, když víte, jak postupovat.

Problém tkví v rozdílném pojetí přitažlivosti u mužů a žen. Muže láká především fyzický vzhled ženy, proto se může zamilovat i do dívky, kterou již několik let zná. Oproti tomu ženy přitahuje na mužích hned soubor vlastností, přičemž vzhled má často velmi malou váhu. Naopak mnohem vyšší váhu má sociální postavení, tedy to, jak si muž stojí ve společnosti.

A zcela logicky lze vyvodit, že pokud se s nějakou ženou kamarádíte a ona se vám svěřuje, je vaše společenské postavení podobné jako její. Kdyby totiž bylo vyšší, měl byste na práci důležitější věci než poslouchat její názory. Tímto se ještě budu podrobněji zabývat níže.

Na rozdílech v přitažlivosti se krásně ukazuje,že skutečně nemá cenu nejdříve se s ženou kamarádit a poté jí teprve uhánět do vztahu. Takový postup je naprosto nesmyslný, protože tím jí v podstatě odhalíte všechny své karty a doufáte, že vám pak také ukáže nějaké ty spodky. Jenže ženu taková hra nebaví. Jestli budete mít i přesto co nabídnout, možná jí nabídka k chození bude připadat výhodná. Ale s průměrnými kartami ji nezaujmete.

Pokud chcete ženu pozvat na rande a chodit s ní, nechoďte na to přes kamarádství.

Je tedy zřejmé, že balení kamarádky je těžké. My se však přesto chceme o ženu pokusit. Trochu vás potěším, protože existuje několik případů, kdy máte ve svém postupu výhodu. Pokud alespoň do jednoho z nich spadáte, máte vyšší šanci na úspěch.

1. Příliš se neznáte

Dotyčnou sice považujete za kamarádku, ale ještě jste jí nestihl o sobě říci všechno. Můžete jí znát od vidění, můžete s ní klábosit na školních chodbách či v práci, ale ještě ne příliš do hloubky tak, aby si vás mohla zaškatulkovat. Obvykle se říká, že do tří měsíců máte ještě ulehčenou práci, nicméně může to být mnohem méně i více. V každém případě jste s dotyčnou ještě neabsolvovali několik hodinových rozhovorů na téma „můj náhled na svět“.

Pokud odpovídáte této situaci, kamarádku při nejbližší příležitosti pozvěte na schůzku.

2. Jste v pubertě

V tomto období probíhá mnoho testování opačného pohlaví a i několikaletí kamarádi spolu mohou začít chodit. Lidé se zkrátka mění, takže vztah je pro ženu nová neobjevená výzva.

Zde vám doporučuji ženu nejenom někam pozvat, ale zároveň si i pročíst tento web, abyste věděli, jak postupovat.

3. Jste výše sociálně postavený

Jak jsem již zmínil výše, při dlouhodobém kamarádství dáváte ženě najevo, že vaše a její sociální postavení jsou podobné. Nicméně existují výjimky a není jich málo. Vždy totiž záleží na tom, jak váš vzájemný vztah vypadá.Jinak řečeno, existují situace či spíše skupiny, ve kterých je vhodné vybudovat si se ženami kamarádství ne proto, že byste chtěli, aby se vám vyzpovídala, jako spíše kvůli dobrému vycházení. Práce, zájmové kroužky, různé aktivity, škola apod. Tam všude najdeme ženy, se kterými byste rádi vycházeli. Jsou to vaše kamarádky, nicméně kromě daného místa s nimi nic moc nepodnikáte.

Takové kamarádky vás znají pouze z místa vašeho setkávání. Znají vaše chování ve skupině a společenské postavení, které si můžete udržet vyšší i po několik let. Typické je to třeba pro tenisový klub či jiné kolektivní sportovní aktivity. Zde sbalíte i ženu, se kterou se několik let kamarádíte. Tedy pokud na to máte předpoklady.

Nicméně je třeba upozornit, že to platí i naopak. Je-li vaše společenské postavení nízké, nesbalíte ženu z takového místa, i kdyby tam zrovna přišla jako nová (ostatní na ní budou mít vliv).

Ženu opět stačí jednoduše pozvat na rande.

4. Jste majetný

Peníze také přitahují ženy, i když ty se to většinou snaží potlačovat. Pokud máte dost peněz, zvýší se vaše pravděpodobnost získání kamarádky, i když ne tolik, jako u společenského postavení.

Dlouhodobé kamarádství bez výhod

Nepatříte-li ani do jednoho z výše zmíněných bodů, bude vaše cesta k srdci kamarádky složitá a s velmi nejistým výsledkem. Musíte to risknout s tím, že dost pravděpodobně o dotyčnou úplně přijdete. Nabízí se pak otázka, zda to vůbec zkoušet. Upřímně řečeno, já osobně zastávám názor, že ano. Protože i případné odmítnutí a následná ignorace vás posunou dál, zatímco setrvávání v zamilovanosti vás akorát bude stát hodně sil.

Postup v tomto případě je poměrně jednoduchý. Ženu někam pozvěte a pokuste se jí políbit. Pravděpodobně uhne a nebude vědět, co se děje. Řekněte jí, že jí máte rádi a chtěli byste s ní zkusit chodit. Téměř jistě vás odmítne, ale nepropadejte panice. Řekněte, že vás to mrzí, a že s ní teď budete muset přestat komunikovat, protože se s ní za téhle situace nemůžete dále vídat. Odejděte.

Nyní je potřeba zatnout pěsti a čekat. Ozve se vám a bude to chtít vrátit do starých kolejí. Nicméně vy se s ní příliš nebavte a trvejte si stále na svém. Nyní to bude na ní, jak se rozhodne, záleží na mnoha faktorech. Ideální bude, když se začnete bavit s jinými ženami, klidně s nimi i choďte, líbejte se s nimi apod. Než si dotyčná kamarádka rozmyslí, že s vámi chce zkusit chodit, může to trvat i několik týdnů až měsíců. Tak se zbytečně neblokujte, třeba do té doby již naleznete lepší.

Pamatujte, že jakmile jste se ženou dlouhodobí kamarádi, jí tento vztah vyhovuje. V podstatě jí nahrazujete ženské kamarádky, se kterými si může říct opravdu cokoli, aniž by se musela starat o jejich city. Proto s vámi klidně bude rozebírat jiné muže včetně toho, jak líbají, či jací jsou v posteli. Nezajímá jí, že vám to nedělá dobře. Neuvědomuje si to. Změnit tento pohled na vás je těžké, proto to málokdy vyjde.

Komentáře

kamarádka
 od autora Mysticm

    A co kamarádka s kterou sem byl na pár schuzkách potkal jsem jí na ulici a tu a tam se sejdem a někam zajdem?

    Reaguj na tento komentář
    Re: kamarádka
     od autora RaShCZ

      Myslím, že na podobné dotazy je v článku odpověď. [S03]

      "Obvykle se říká, že do tří měsíců máte ještě ulehčenou práci, nicméně může to být mnohem méně i více. V každém případě jste s dotyčnou ještě neabsolvovali několik hodinových rozhovorů na téma „můj náhled na svět“."

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: kamarádka
       od autora Mysticm

        Tak viděli sme se jen párkrát asi 4 krát snad za ty 3 měsíce, a žádné takovéhle rozhovory sme nevedli tak já to du jen tak zkoušet dál co kdyby náhodou.

        Reaguj na tento komentář
svatá pravda
 od autora Mark

    Svatá pravda...buďto kamarádství nebo konec. Zažil jsem to několikrát...i když mě ve skrytu duše mají pořád rády...ale jen asi jako kamaráda. Jsem pro ně i dnes taková jistota. Zajímalo by mě, ale když už známe své náhledy na život...a kdysi jsme si v tomto i rozuměli...a evidentně fyzicky jsem pro ní přitažlivý, je sama a pořád váhá. Někdy mě naťukne jestli se chytím a když projevím trochu zájmu hned ucukne. Chodíme spolu do školy, takže se znáe docela dobře. Docela bych o ní stál, ovšem nějak cítím že je to ztráta času. Mám se o něco pokoušet ?

    Reaguj na tento komentář
    Re: svatá pravda
     od autora RaShCZ

      Hraje si s tebou, baví ji flirtovat, protože tě bere jako jistotu. Na ostatní sis už odpověděl sám. [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: svatá pravda
       od autora Oceanista

        Děkuji za článek, já se tímto problémem zabývám už pěkně dlouho a musím říct, že v podstate tam není co vytknout, Ale taky sám musím říct, že mám problém, podobný tomuto...když to bere na jistotu, tak bych ji měl asi znejistit že? moc se spolu nevídáme.... snad zatím jednou do měsíce, ale hodně si píšeme, napadá mě, že kdybychom byli v prostředí, kde bychom jasně ukazovali jakékoliv svoje vnitřní povahové vlastnosti, tak bychom si mohli všimnout těch, co by mohly chytnout za srdce? mýlím se? vlastně většina toho co mezi náma je, je jen spousta slov poslaných netem....

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: svatá pravda
         od autora RaShCZ

          Není zač. [S03] Ano, máš pravdu. Pokud tě bere jako jistotu, je nejlepší ji znejistit, ostatně o tom je poslední třetina článku.

          Ve tvém případě bych ti doporučoval přestat s ní kecat na internetu, pozvat jí ven a k něčemu se odhodlat (= políbit ji).

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: svatá pravda
           od autora Oceanista

            dík, i když je to pro mě velice těžké, píšeme si už pěkně dlouho a skoro to byl náš jediný zprostředkovatel informací krom měsíčního pobytu v lázních každý rok... už 4 roky to tak jde,... bude páty, nemohlo by to znamenat nějaký šok nebo tak něco, co by si mohla špatně vyložit?

            Reaguj na tento komentář
            hmm
             od autora Majco

              keď to nespravíš, budeš nadosmrti rozmýšľať čo a ako... zapoj trochu rozum. Ženy letia na grázlov, lebo chcú bezpečie? NIE. chcú adrenalín, emócie, nevedieť, čo sa stane o 5 minút. takže ak ju pozitívne vyšokuješ, malo by to byť fajn. jedine že sa bojíš straty kamarátky a nemal by si s kým chodiť kupovať lak na nechty [S03]

              Reaguj na tento komentář
              Re: hmm
               od autora Oceanista

                ne, bojím se, že ji ztratím, protože to je jediný člověk, kterému mohu věřit a vím, že mě má ráda.... nejraději bych chodil ven jen s ní, protože mě nedokáže pokazit a bez ní se dost nudím.... ale to s tím adrenalínem.. to si nechám projít hlavou

                Reaguj na tento komentář
              Re: hmm
               od autora Oceanista

                a jediná komu věřím... což je divné že?? [S04] věřit tak oddaně ženské, ale naučil jsem se, že ji stačí jen chápat a zjístím, že nemyslí věci špatně a skutečně nemyslí

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: hmm
                 od autora wanteds

                  Reagujem dost neskoro, ale ja som vsadil na risk a po rocnom kamaratstve som kocku z nicoho nic pobozkal a cuduj sa svete hned to bolo o niecom inom... bola sokovana ale fungovalo a pokracovalo uspesne...

                  Reaguj na tento komentář
puberťačka
 od autora Zajoch

    Jak bych měl sbalit kamarádku (puberťačku)..?

    Reaguj na tento komentář
    Re: puberťačka
     od autora RaShCZ

      Zkus si pročíst web. [S03]

      Reaguj na tento komentář
Zamysleni
 od autora Butterfly

    To me privedlo k otazce, co si tak muzu myslet o holkach, co porad tvrdi, ze si strasne rozumi s klukama, jako s kamarady - daleko vic nez s holkama

    Reaguj na tento komentář
    Re: Zamysleni
     od autora RaShCZ

      To ti rád zodpovím. [S03]

      Na takové holky platí téměř výhradně přímý styl, tedy rychlé sebevědomé kroky na rande a žádné kamarádíčkování. Ve vztahu s nimi pak musíš stanovit hranice, aby se k tobě nechovala jako sexuální kamarádka (pokud to sám nechceš). Takové ženy mají mnoho výhod, hlavně si s nimi krásně rozumíš a v sexu jsou aktivnější. Na druhou stranu se tyto vztahy mohou lehce rozpadat, pokud je neumíš delegovat.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora HS

    Toto je zamreno hlavne pubertacky. Proc by dospela zena mela odmitat muze, ktery by byl pro ni vyborny partner z duvovu, ze je stejne socialne postaven?

    Pro muze je vzhled zeny sice dulezity, ale ostatni veci take. K cemu je muzi doopravdy hezka holka, kdyz je to protivna potvora?

    Upgradovat kamaradku na vlastni holku je dost rizikove a nez se doopravdy do toho pustite, musite mit vse vyborne promyslene (a ze vsech stran). Doopravdy se k sobe hodite? Jste pro z dlouhodobeho vhodnymi partneri? Nebo tady spise prevladaji zivocisne city? Spise se klonim k reseni jit dale a najit si nejakou jinou. Kdyz jinou, ktera by byla vhodnejsi nevidis, nejspise mas problem, ze se pohybujes v omezene spolecnosti, kde je malo zen a mel bys zacit tim, ze si rozsiris pole pusobnosti a zacnes potkavat vice zen vhodnych k seznameni.

    Rashi to co si popsal jako bod 1) (Priliz se neznate), bych neradil jako kamaradstvi, ale jako nova znamost. Vim sice se tomu rika kamaradstvi, ale nevim, zda-li jsou tady vsechny hodnoty kamaradstvi a napriklad ten nahled na svet ci znalost chovani toho druheho mi tam chybi.

    Vztahy lidi z ruznych socialnich skupin mi dnes prijdou jako trochu risk a nevyvazene, kdy ten z vyssi skupiny investuje vyrazne vic. Doopravdy vam za to ten vztah stoji?

    Na majetek sbalite jen zlatokopky. Ostatni zeny vyzaduji daleko vic.strucne receno u normalni zeny vas majetek muze akorat vyradit, ale neni to trumf, ktery u ni zvrati vasi situaci.

    Jestli se vam nejaka kamaradka chce sverovat a ceka od vas podporu (tedy nahradite ji zenu - kamaradku), OK - jestli chcete, muzete byt duverni kamaradi, mit k sobe doopravdy blizko, muze vam rikat veci, ktere se obvykle nerikaji, vy za to se ji muzete zeptat na vse, co vas zajima. Mate jedinecnou prilezitost se dozvedet od zeny vse, co vas o zenach zajima, tak ji vyuzijte. Nebojte se zeptat primo i na veci osobne-intimni a nebojte se z odmitnuti, neodejde. Jestli by po tomto nebrala jako kamarada, pak je to pro vas jedine dobre (brala a nedavala, viz jeden predchazejici clanek na tomto webu), v pripade, ze vam na to, co se ptate neodpovi, ale zustane nadale vasi kamaradkou, berte ji jako kamaradku a trvejte na tom, ze je tady nejaka hranice, pres kterou nepujdete (a duverne zalezitosti jsou za ni).

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      OK, jdeme na to. [S04]

      "Toto je zamreno hlavne pubertacky. Proc by dospela zena mela odmitat muze, ktery by byl pro ni vyborny partner z duvovu, ze je stejne socialne postaven?"

      Jednoduše proto, že stejně (či níže) sociálně postavený muž ženu většinou nepřitahuje. To by jí musel nabídnout něco jiného, co jí jen tak někdo nenabídne. Čili ne, není to zaměřeno, pouze na puberťačky. Kdybys četl moji knihu, věděl bys to. [S03]

      Dlouholetí přátelé spolu můžou začít chodit, třeba když muži zhrzená žena hledá v dotyčném oporu. Ale takový vztah není o přitažlivosti.

      "Pro muze je vzhled zeny sice dulezity, ale ostatni veci take. K cemu je muzi doopravdy hezka holka, kdyz je to protivna potvora?"

      Pleteš si přitažlivost a vhodnost pro vztah. To jsou dost odlišné věci.

      "Rashi to co si popsal jako bod 1) (Priliz se neznate), bych neradil jako kamaradstvi, ale jako nova znamost. Vim sice se tomu rika kamaradstvi, ale nevim, zda-li jsou tady vsechny hodnoty kamaradstvi a napriklad ten nahled na svet ci znalost chovani toho druheho mi tam chybi."

      To je věc osobních preferencí. Pro mě je kamarádka holka, se kterou z vlastní vůle komunikuji, ale zároveň jsem s ní nespal. [S03]

      Reaguj na tento komentář
Jaká je šance u holek ze stejné školy?
 od autora Katsushiro

    Tak, zajímalo by mě, jaké jsou šance u holek ze stejného prostředí (firma, škola...), se kterými se od vidění znám 4 roky, ale nijak zvlášť s nimi nekomunikuji (seznámil jsem se s nimi přes bývalou přítelkyni)?

    Reaguj na tento komentář
    Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
     od autora RaShCZ

      To ti těžko někdo řekne, záleží na mnoha okolnostech. Zkus to a uvidíš. [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
       od autora Katsushiro

        Tak jo, zkusím [S07]. Jinak by mě zajímala ještě jedna obdobná situace z poslední doby. Jedná se taky o lehce známou holku, má se mnou společné hodiny fyziky, ale nikdy jsme se moc nebavili, defacto jen pozdrav. Před 14 dny jsem byl doma s chřipkou, načež mi ona sama začla psát a já ji chtěl osobně pozvat někam ven. Z toho sešlo, protože byly prázdniny (na ty jsem předtím úplně zapomněl [S04]), tak jsem jí napsal, jestli nezajde do čajovny. Říkala, že se ozve přes týden, že teď pojede pryč, ale pak že se opravdu ozve (tady byla moje blbost, že jsem jí říkal, ať se opravdu ozve - bylo to myšleno jako vtípek, ale vyznělo to asi blbě), každopádně pak nikam nejela a samozřejmě se neozvala. Dál jsem to nechal tak, tohle je nejspíš zabité. Byla tu chyba spíš v samotné konverzaci nebo v načasování pozvání (vím, že se to nedá říct přesně, ale aspoň odhad[S04])?

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
         od autora RaShCZ

          Máš s ní hodiny fyziky, tak si k ní přisedni a zeptej se jí, jestli má po škole (či někdy jindy) čas. [S03]

          Jinak jestli se ti sama ozvala a poté to utla, tak byla téměř jistě chyba na tvé straně. Ale zdá se mi, že se zabýváš malichernostma (napsal jsem jí blbě? zapomněl jsem na tohle?) a uniká ti něco mnohem důležitějšího. Pročti si články na webu, třeba na něco přijdeš. [S03]

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
           od autora Katsushiro

            Díky, články pročtu, jinak jsem přemýšlel a zatím žádný stěžejní problém nemůžu najít, myslím, že vzhledově jsem ok (cca 180 cm, svalnatější postava, krátké hnědé vlasy...), možná zavážilo to dlouhé psaní nebo zaškatulkování vzhledem k tomu, že se znala s bývalkou (navíc nepochybuju, že po rozchodu chválí bývalá nového přítele a na mně nezůstává nit suchá [S04])...

            S tím opakovaným pozváním se obávám, že budu vypadat jako zoufalec (s jednou se rozejdu po nevěře, druhá mě nechce zrovna [S04]), ale asi to zkusím a uvidíme...

            Jinak přemýšlím, jak oslovit holku ve škole, ať to nevypadá divně? Většinou prostě někam jdou a přijde mi blbé zatarasit jí cestu a bafnout na ni jak se jmenuje a jestli nezajde ven [S04]

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
             od autora RaShCZ

              Dobrá, poslední reakce. [S03] Dívej se hlavně po článcích, které se věnují sebevědomí a vztahům s matkou. Myslím, že rubrika "Sebezdokonalování" je pro tebe jako dělaná...

              O oslovení toho je na webu taky spousty, určitě si něco vybereš či vymyslíš. Případně se mrkni do knihy "Sbal ji!", tam jsem to sepsal dost podrobně. [S03]

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaká je šance u holek ze stejné školy?
               od autora Katsushiro

                Dobře [S07] Zkusím to fakt pročíst a snad to půjde, tak držte palce [S04]

                Reaguj na tento komentář
Starší kamarádka
 od autora Prtka

    Ahoj lidi vůbec nevím jak na jednu kamarádku.Jsem hokejista a u nás 3 kluci se s ní taky baví a chodějí ven a ted jsem s ní začal chodit i já a jim to hrozně vadí :D . Blbé na tom ale je že jí je 18 a mě 16 a těm 3 klukům řekla že s nikým od nás nic mít nebude tak jsem ani nic nezkoušel protože jsem si říkal že jí to bude připadat dívný když to na ní zkouší každej [S09].Hlavně jsme vážně dobrý kamarádi chodíme pořád ven byl jsem i u ní doma ale nic prostě.A dá se s ní bavit uplně o všem bavíme se i o sexu.Jenom se bojím že když to zkusím budu jako ostatní.Díky

    Reaguj na tento komentář
    Re: Starší kamarádka
     od autora jesus

      Jediný způsob jak to zjistit je vyzkoušet to. Jestli je opravdu taková kamarádka jak píšeš, tak jí to nebude vadit, ani když nebude mít zájem a pokud není tak by ti stejně časem ukousla hlavu kvůli něčeme jinému.

      Reaguj na tento komentář
Kamarádka
 od autora Prtka

    Tak že docela sranda ted jsme byly na akci ona se tam docela dost pžrala s mím kámošem z hokeje šly sami spolu domů seděli na lavičce a dozvěděl jsem se že ho málem omrdala :D :D tak že to vidím tak že asi nic zkoušet nemám nebo ted vážně už nwm lidi :D

    Reaguj na tento komentář
    Re: Kamarádka
     od autora jesus

      Chceš si s ní užít nebo jí vlastnit?

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Prtka

    Chci s ní chodit mrdat jí chtěj celí Pce a já chci bejt jinej mám jí rád jenom že jsem to asi už propásnul

    Reaguj na tento komentář
Zadaná -> Kamarádka
 od autora papperwing

    Ahoj, zajímalo by mne, jak se vypořádat s tím, že sice mezi vámi je nějaká jiskra, avšak vztahu brání to, že dívka je spokojeně zadaná, a vede to k tomu, že se z vás stane rádoby kamarád. Nerad bych byl kamarád, avšak pokud budu chtít počkat, kamarád ze mne z největší pravděpodobnosti bude.

    Reaguj na tento komentář