Krásné ženy se oslovují lépe

Když začínáme oslovovat ženy, často se zezačátku zaměřujeme na ty méně krásné a předpokládáme, že máme vyšší šanci uspět. Chyba lávky. Praxe totiž ukazuje, že krásné ženy reagují na naše oslovení lépe. Ať už ve škole, v práci či na ulici, krásná žena na vás bude reagovat spíše pozitivně.

Nebojíte se oslovit atraktiví ženu? 

Nedávno se mi stala zajímavá příhoda. Potkal jsem u automatu na kávu ženu, jež připomínala vzhledem kamarádku, kterou jsem asi půl roku neviděl. Pozdravil jsem jí a dotyčná se lekla tak, že na sebe málem vylila obsah kelímku. Pak se rozhlédla kolem sebe, přičemž já jsem již mezitím zjistil, že to není má kamarádka. Řekl jsem jednoduše: „Ježíš sorry, s někým jsem si tě splet.“ Ona jen zavrtěla hlavou a doslova odběhla pryč. O deset minut později se mi to stalo znovu, tentokráte s jinou ženou. Reakce byla naprosto odlišná. Takhle se na mě usmála a prohlásila. „Promiň, ale já tě neznám.“ A dalších několik minut jsme se pobavili o tom, jak se mi ten den všichni pletou.

Nyní zkuste odhadnout vzhled oněch žen.

První byla zavalitá s váhou odhadem 90kg a byl to ten typ ženy, kterou bych nikdy sám od sebe neoslovil. Druhá byla drobnější blondýnka, kterou zákonitě po večerech v klubu obskakují lovící muži.

Díky této příhodě jsem si uvědomil dost podstatnou věc, a sice, že když oslovíte ženu, která obvykle oslovována není, rozhodně vám za to nebude sama od sebe vděčná. Pátral jsem tedy ve své paměti, zda jsem se s tímto setkal již v minulosti, a nakonec jsem musel konstatovat, že krásné ženy reagují na oslovení lépe, než ženy méně krásné. Tento paradox se nyní pokusím vysvětlit.

V zásadě lze říci, že se nám tu kloubí dvě věci, a to vaše působení na jedné straně, a emoční zpracování ženy na straně druhé. Neboť, jak všichni víme, drtivá většina naší komunikace se odehrává na emoční rovině. Ta do značné míry předurčuje, jakým způsobem na sebe lidé reagují. U žen toto platí dvojnásob.

Vaše působení

Co myslíte, budete lépe působit na méně nebo více přitažlivou ženu? Zde není odpověď úplně jednoduchá, hodně záleží na vašich zkušenostech. Ti méně zkušení zpravidla při oslovení ženy pociťují velkou nervozitu přímo úměrnou kráse ženy. Čím krásnější žena v jejích očích je, tím více jsou nervózní. Zde tedy platí, že lepšího působení docílíte u méně krásných žen.

Jakmile však jednoho krásného dne vaše podvědomí zjistí, že vám oslovené ženy nic neukousnou ani vás jinak nenapadnou, pocit nervozity se nejenom sníží, ale především transformuje. Nyní již nepociťujete strach, ale odhodlání, výzvu. Ta vás doslova nabíjí energií a nutí vás usmívat se. A to už chceme vyvolávat. Pro zkušenější muže tedy platí, že čím krásnější žena je, tím energičtěji muž působí. Proto je lepší oslovovat krásné ženy.

Reakce ženy

Začneme u těch méně krásných. Jejich životní cesta často nebyla jednoduchá. U žen hraje krása velmi podstatnou roli v tom, jak dotyčnou vnímá její okolí. Méně krásná žena vždy záviděla svým kamarádkám. Možná si z ní kvůli jejímu vzhledu dokonce dělali ve škole legraci. Aby se žena uchránila před zraňujícím okolím, uzavřela se do sebe a ozbrojila se. Je zvyklá plivat oheň, kdykoli se cítí ohrožena. Proto ženy, které se během dospívání potýkaly s nadváhou, mají dost často tendence být ostřejší na své okolí. Zkrátka se brání. Vlivem vývoje je u nich rovněž vyšší předpoklad psychických poruch. Dokonce se na základě svých zkušeností domnívám, že ženy, které měly v pubertě nadváhu, mají vyšší sklon k tomu být ve vztahu dominantní. Nicméně toto je pouze hypotéza, rozhodně to neberte jako výlučnou pravdu.

Pokud tedy oslovíte méně pěknou ženu, a nemusí být jenom s nadváhou, konfrontujete se s jejím obranným štítem. Ona neví, co od vás může očekávat, nezná vás a není zvyklá na to být oslovována od mužů. Proto může mít odmítavé reakce, oslovení v ní vyvolává negativní emoce.

Na druhé straně jsou tu atraktivní ženy. Ty již ve svém dospívání byly obklopeny muži, kteří jim lichotili. Pro atraktivní ženu není nic neobvyklého, že ji oslovují muži, někteří dokonce velmi drze. Taková žena má zájem na tom, aby jí muži oslovovali i nadále. Líbí se jí to, zvyšuje jí to sebevědomí. Proto o sebe pečuje a ráda se byť podvědomě vystavuje na obdiv. Když jí oslovíte, její reakce bude pozitivní, pokud zrovna nemá špatnou náladu, někam nespěchá, nebojí se vás apod. Nicméně tyto ženy mají díky tomu, že poznaly mnoho desítek či stovek mužů majících o ně zájem, také dostatečně vyvinutý obranný mechanismus. Snáze se dostanete k hovoru s ní, těžce se dostanete do jejích kalhotek.Tedy, pokud nejste svůdník znalý tohoto webu. 

Závěrem

Jak tedy vidíme, krásné ženy se skutečně lépe oslovují. Ale musíte být dostatečně zkušený v oslovování, abyste toho dokázal náležitě využít. Méně krásné ženy bývají odtažité při pokusu o přímé oslovení. Na druhou stranu, pokud se jim líbíte, určitě se vám to nebudou bát dát najevo. Pamatujte ale na to, že v tomto článku popisuji spíše krajnější hodnoty. Najde se nejedna žena, která bude někde u středu.

Komentáře

Není mi moc jasný
 od autora White

    proč autor textu tu holku jednu nehezkou otravoval, když v dalších řádcích zmiňuje, že tento typ žen by nikdy neoslovil.
    Dále su vůbec nezmiňuje o tom nejpodstatnějším!
    Velmi záleží na tom KDO ženskou osloví, jinými slovy jak vypadá. Od toho se pak odvíjí její reakce. Osloví- li hezkou bezdomovec, asi její odezva dvakrát vstřícná nebude. Naproti tomu když přijde k devadesátikilový robert roznberg, taky asi nebude utíkat(kafe možná vyleje, radostí)

    Reaguj na tento komentář
    Re: Není mi moc jasný
     od autora RaShCZ

      Proč jsem jí "otravoval", v článku píšu - připomínala mi z profilu kamarádku, kterou jsem už dlouho neviděl. Mám zvyk pozdravit známého člověka, když ho vidím. Ty to neděláš? [S08]

      S tou krásou to je hodně velké zjednodušení. Záleží na mnohem více okolnostech, proto používám slovo "působení". Hodně detailně jsem to rozebíral v knize "Sbal ji!" Aneb i bezdomovec může trumfnout Rosenberga, když ví jak. [S03]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Majco

    Bezdomovci majú bežne internet a chodia si sem pre rady. Zapoj rozum, kým dačo napíšeš. A keď berieš oslovovanie menej pekný žien za otravovanie, tak to nerob.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora big-alik

    To sis je spletl s tou kamarádkou obě dvě nebo tu druhou si oslovil jen pro zkoušku :)?? Takhle to vyznívá, že obě dvě byly podobné tvé kamarádce, ale pak je divní, že jedna je tlustá a druhá hubená blondýna :D.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Spletl jsem si každou s jinou kamarádkou. [S03]

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Kaze

      Každá byla podobná jiné kamarádce.

      Reaguj na tento komentář
souhlasím, ale
 od autora emu

    podle mě by se to dalo napsat jednodušeji a názorněji - rozdíl mezi hezkými a ošklivými je v tom, že ty hezké zkrátka umějí jednat s muži. Pokud oslovíte pěknou ženskou, ona prostě už ví, o co jde, chápe kam míříte a nedělá jí problém si s vámi začít hrát. Je taky sebevědomá a ví dobře co má udělat, aby se vás pak případně zbavila. Ty ošklivé nic z toho neumí, a tak se prostě bojí. Mají hned pocit, že je chce chlap znásilnit, nebo okrást, nebo něco takového - vůbec si totiž nepřipouštějí, že by se mu mohly líbit. V článku se to +/- píše, ale snad jsem to vyjádřil ještě trochu jinak.
    Je vtipné, že tytéž ošklivky potom zahlcují různé seznamovací weby na netu a stěžují si, že nemají štěstí na chlapy. Přitom ony nejen že je nepřitahují, ale ještě navíc je v podstatě odhánějí, samy sebe tak vlastně přesvědčují o tom, že jsou chudinky :-)

    Reaguj na tento komentář
    Re: souhlasím, ale
     od autora wanteds

      Presne rovnaku vec som chcel napisat... menej pritazlive zeny nie su zvyknute byt oslovovane a teda maju aj menej skusenosti ako na danu situaciu reagovat atd...

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora History

    Ale co když se hezkejch holek bojím? To mám bejt sám? :(

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora jesus

      Tak si přestavuj že mají nos jako bramboru.

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Jak píši v článku:

      "Ti méně zkušení zpravidla při oslovení ženy pociťují velkou nervozitu přímo úměrnou kráse ženy. Čím krásnější žena v jejích očích je, tím více jsou nervózní."

      Jinak řečeno, trénuj. [S03]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora HS

    Nereknul bych, ze to leknuti u toho automatu vyplyva z obezity te slecny (pro hodnoceni vzhledu pouzivam stupnici osklivy - prumerny - pohledny - velmi atraktivni), spis se klonim, ze to bylo zapricineno treba samotarskou povahou, momentalnim rozpolozenim nebo mistem, ze ktereho dana slecna pochazi. Osklive zeny byvaji sectele, chytre (nebo alespon nejsou blbe), vetsinou i vzdelane, velmi obratne pri jednani s lidmi a ve skupine lidi dokazou zaujmout dulezite postaveni. Tyto holky si musi umet vyjednat to, co mivaji velmi atraktivni holky za nic (nebo hezky usmev) a znaji postup, ktery tu Rasch napsal jednou nejakem clanku (kdy za prokazanou dobrou vuli a male investice ziska sympatie druheho a vyhodu do budoucna). Proto zavidi i pohledna zena i svym osklivym (nebo prumernym) kamaradkam.

    Plivani ohne kolem sebe a odhaneni potencialnich napadniku spise vyuzivaji velmi atraktivni pripadne pohledne zeny (vetsinou pochazejicich z velkomesta), ktere se timto snazi udrzet sve okoli v prijatelne velikosti. Tyto zeny take vi, ze kdyz od sebe odezenou kazdeho, kdo se jim nelibi, stale zbude dost napadniku, ze kterych si muzou vybrat.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora HS

    Jak se nejspise zachova hezka zena, ktere se libis a ktera o tebe doopravdy ma zajem?

    Reaguj na tento komentář