Kterou kočku nakrmíte?

Dnes se krátce vydáme do zvířecí říše, abychom si ukázali analogii svádění na kočkách. Jejich vztah k člověku je podobný jako vztah ženy a baliče.

Jednoduše řečeno, úspěch kočky, tedy fakt, zda dostane nažrat, je závislý na jejím chování. Představte si situaci, kdy máte v ruce kus masa a toužíte ho darovat čtyřnohému stvoření. Kterou ze tří koček si vyberete? Tu, která se vám otírá o nohy, tu, která na vás vykukuje zpoza blízkého stromu nebo tu, která pochoduje kdesi v dálce?

Většina lidí dá vše kočce, která je nejblíže. Je to logické, protože to člověku způsobí minimální námahu. Navíc si to kočka „zasloužila“ tím, že se kolem vás motá. Někteří se bojí, aby vzdálenější kočka za stromem neumřela hlady, a tak jí také něco hodí. A ta v dáli? Na ni možná někdo zavolá.

Nikdo si ale nebude sestrojovat katapult, aby jí dal maso až pod nos.

Z toho plyne jednoduchá poučka, která funguje i ve světě lidí. Pro úspěch je nejdůležitější, jak se chováte. Kočka pochodující v dálce mohla být krásná perská, zatímco vám se pod nohama motá tříbarevná micina. Stejně nejvíce nakrmíte tu nejbližší.

Nyní již přejdeme do lidského světa. Kdo má největší šanci uspět u ženy, která stojí na zastávce? Ten, kdo se kolem ní motá, povídá si s ní, či se jí dotýká, ten, kdo opodál sedí na lavičce s prosebným pohledem a čeká, až mu něco přiletí pod nos nebo ten, kdo je pro jistotu 50 metrů od ženy, která se mu líbí? V tuto chvíli opravdu nezáleží na tom, jak je kdo pohledný. Dokonce, i kdyby muž, který se ženou konverzuje, byl průměrně vypadající dělník u pásu a ostatní dva podnikatelé s miliónovými příjmy, dělník má v tuto chvíli navrch. Už jenom tím, že ženě cloní výhled na ostatní muže.

Zapamatujte si, že vždy je nejdůležitější, co uděláte, nikoli to, jak vypadáte, či jaké máte sociální postavení.

Proto se úspěšným baličem nestanete tak, že budete přehnaně pracovat na své kariéře či vzhledu. Tím maximálně docílíte toho, že si na vás nějaká zlatokopka vezme klec, pěkně si vás chytí, a vy se z toho už nevymňoukáte.

Doufáme, že jste porovnání s kočkami vzali s jistou mírou nadsázky. :)

Komentáře

kterou kočku nakopnete?
 od autora majk

    hmmm.. a nebo z opačné strany - když váš kočky otravujou, tak kterou kočku nakopnete? Tu nejbližší, která se vám postaví do cesty, nebo tu co je v povzdálí?

    Reaguj na tento komentář
    Re: kterou kočku nakopnete?
     od autora Pavel82

      Kočka tě z povzdálí otravovat nebude :). Kočky jsou dámy, mají svou hlavu. Když už by se některá chovala tak, že by tě to otravovalo, tak patrně bude někde poblíž (Hrající si kotě nebo kočka, která to přežene s drápky). Kočky mají svojí hlavu a chovají se stejně jako ženy. Když je zavoláš, tak přijdou jen, pokud chtějí nebo pokud je navnadíš. Jinak ne. Pes poslouchá příkazy, pokud je dobře vycvičený a je to věrný přítel. Kočka je spíš náladová :).

      Reaguj na tento komentář
Očekávání
 od autora Pavel82

    Čekal jsem spíš něco ve smyslu jak na ženu ve stylu hraní si s kočkou, ale musím pochválit vyjádřený názor. Je to základní myšlenka!

    Reaguj na tento komentář