Řeč těla (20) - Ženské pohledy

Víte, jak z pohledu ženy rozpoznáte, zda o vás má zájem? Její oči prozradí mnohem více, než se zdá. Pojďme se podívat na to, jakými typy pohledů vás může žena obdarovat, a co tyto pohledy znamenají.

Co nám žena pohledem říká? 

Dlouhý pohled do vašich očí, ideálně s úsměvem

V tomto případě je jasné, co žena chtěla říct. Doslova vás vyzývá, abyste si pro ni šli. Chce vás, líbíte se jí. Není co řešit, jděte hned za ní.

Žena se rozhlíží kolem, na vás ulpí její pohled o něco déle

Zde může velmi snadno dojít k dezinterpretaci. Někteří svůdci berou o něco delší pohled jako signál k akci. Pravda je však taková, že si žena nejspíše na někoho vzpomněla, někoho jí připomínáte, nebo si není jistá, zda vás nezná. Znak zájmu to není.

Žena se na vás podívá a znervózní

Klasická situace pro ostýchavé dívky. Po na vás pohledu zaujme obranný postoj, začne s sebou škubat, nervózně se červenat, popřípadě si dá vlasy za ucho či si zapálí cigaretu.

Pohledu s vámi se snaží dále vyhýbat. Je to znak zájmu, ovšem žena je velmi ostýchavá. Bojí se to dát najevo. Zde musíte udělat první krok vy. Vydejte se za ní. Chce to příjemný tón a sebejisté vystupování. Nervózní žena se při správném postupu velmi rychle uvolní.

Neustále se na vás dívá s mírně přivřenými víčky a ironickým úsměvem

Tento oční kontakt vypadá jako sváděcí pohled. Řeknete si, že toto bude tutovka, a hned se za ní vydáte. Chyba lávky. Sváděcí pohled to vůbec nemusí být. Žena si může s vámi pouze hrát, nebo co hůř – můžete jí připadat směšní. Chcete-li se vyhnout trapasu z prohry na celé čáře, hledejte další signály v řeči těla (např. olíznutí rtů, prohrabování vlasů atd.). Najdete-li je, jděte do ní. Jinak ji raději nechte být.

Po pohledu na vás „ožije,“ začne se bavit se všemi okolo

Opět rozporuplný význam. Spíše se přikláním k tomu, že v tomto případě ji pohled na vás „nabil energií.“ Líbíte se jí, chce se předvést (ostýchavá dívka). Bohužel, někteří kolegové svůdci se kloní ke druhé variantě významu, která říká, že jste ženu rozesmáli svým zevnějškem.

V tomto případě opět záleží na vývoji situace. Pokud se na vás bude střídavě dívat a smát se, jste jí pro smích. Jestli se na vás bude dále dívat a usmívat se na vás, je to ten samý případ jako v první situaci. Když se bude dívat okolo, a pohledu se vámi se bude spíše vyhýbat, je opět ostýchavá, avšak zájem má.

Dívá se na vás, pak uhne pohledem, opět se podívá atd.

Jednoduché – zájem má, ale je opět stydlivá. Veškerá iniciativa je na vás.

Odcházíte z podniku a ona se za vámi pořád dívá

Zaujal jste ji a ona nyní přemýšlí, jestli by vás neměla zastavit a popovídat si s vámi (samozřejmě to neudělá). Každopádně není na škodu se v tomto případě vrátit a jít si s ní popovídat. Třeba jen krátce, na získání kontaktu to stačí.

Dívá se na vás, téměř neznatelně se na vás usmívá

Tak to se nám někdo asi zamiloval na první pohled. Opravdu hodně se jí líbíte. Tento pohled není snadné odhalit – většinou se bude snažit těkat okolo, avšak když se podívá na vás, uvolní se jí svaly v obličeji, rozzáří se jí zorničky, nenápadně se usmívá. Pozor na to, že jde pouze o opojení z vašeho vzhledu. Může se velmi snadno pokazit.

Shrnutí

Všimněte si, že ženy dávají najevo zájem delším otevřeným očním kontaktem a decentním úsměvem, případně nervozitou a těkáním. Pokud se na vás dívá z podhledu či nadhledu, či se sebevědomým až ironickým úsměvem, je to vždy špatný signál.

Časem sami přijdete na to, které pohledy žen jsou pro vás příznivé, a které nikoli. Chce to pouze trochu praxe. Pozor si zejména dávejte na viditelně svůdné pohledy. Nesignalizují zájem, jak by se mohlo zdát.

Pokud si alespoň trochu věříte, nečekejte na to, až vám žena začne dávat signály. Vydejte se za ní ihned, jak ji spatříte.

Za námět na článek děkuji Michalovi, za pomoc s „výzkumem“ děkuji Terry a Kennovi.

Článek původně vyšel 13. 10. 2008 pod názvem "Oční kontakty". V rámci sjednocování obsahu webu byl začleněn do seriálu "Řeč těla".

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora OffTopic:))

    je mozne, ze by partnerka na vas tiez pozorela tymito druhmi pohladov? napr dost casto vidim nieco, co presne zodpoveda zamilovanemu pohladu, avsak ked skutocne saskujem, este horsie, ked sa okoliu nezdaju moje vtipy az tak vtipne ako mne:-D..vrhne na mna niektore negativne pohlady(aspon pokial ich nehra)..

    skor som chcel poukazat na ten zamilovany pohlad, som s nou rok a denne sledujem tie iskricky..je to ono, alebo to moze byt zrakova iluzia podmienena mojim mozgom pri pohlade na milovanu polovicku?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Samozřejmě to možné je, a dokonce bys měl za to být rád. Značí to, že je s tebou stále šťastná (tedy ten zamilovaný pohled).

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora JendoslaF

    Proč mam pocit, že se tenhle článek na tomhle webu už minimálně jednou publikoval... v poslední době mam pocit, že tenhle web strádá na novinkách.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Protože je pod článkem napsáno, že už byl vydán dříve, a nyní byl zařazen do seriálu?

      Podle mě se stále objevují nové články, které stojí za to číst.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora aaa

    a když jde žena naproti mě a podívá se na mě a hned uhne pohledem (většinou do země nebo někam šikmo navrh). Je to znak zájmu ?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Může a nemusí. To spíše o ženě vypovídá, že je to stydlivka, než že by o tebe měla extrémní zájem...

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Hlemy

      Denně míjíš několik desítek žen a ty, aniž by naznačovali nějaký zájem, se prostě na tebe jen podívají, aby zkontrolovali zrovna, kdo to proti ním jde.
      Své okolí musí každý prozkoumávat, aniž by v tom byl záměr. Tohle si chlapi taky uvědomte, neberte každý pohled jako "něco" říkajícího.
      Jinak chválím užitečný článek.

      Reaguj na tento komentář
pohled
 od autora Dave

    A jak poznám, že se skutečně dívá na mě? A ne na někoho vedle mě.

    Reaguj na tento komentář
    Re: pohled
     od autora RaShCZ

      Jestli nepoznáš, zda se na tebe žena dívá, tak doporučuji zajít k optikovi. Lidé, kteří vidí dobře, to poznají, když se na ženu podívají.

      Reaguj na tento komentář
Líbí se mi..
 od autora Pocahontas

    Ahojky, mám takový menší problém. Jsem bisexuálka a moc mě přitahuje moje profesorka ze školy. Vždycky když se na mě podívala, usmála se, její oči se proměnily najednou v dvě malé jiskřičky. Poslední dobou však naopak dělá, že jí vůbec nezajímám, když se naše oči střetnou uhne pohledem nebo je chladná, ne jako dřív. Co mám dělat? Je sice vdaná, ale chci si s ní alespoň užít.

    Reaguj na tento komentář