Proč holka odmítá schůzku

Pozvali jste ženu na rande a ona vás s nějakou výmluvou odmítla. Jaké ale mohou být skutečné důvody jejího nezájmu? V tomto článku vám ukážu hned několik případů z pohledu mladé holky.

Prož ženy odmítají schůzky? 

Jsem mladá holka, ještě napůl puberťačka. Nechodím moc často na diskotéky nebo na jiná místa, protože zkrátka nemám potřebu. Přesto mě spousta kluků zve na procházku či přímo na rande. Většinu z nich ale odmítám. Proč? Protože se vždycky něco najde. A tak jsem sepsala seznam důvodů, proč holky odmítají jít s klukem na schůzku.

Nebudeme mít o čem mluvit

Holky se většinou stýkají, protože chtějí poznat nové lidi. Ale rády by si s nimi taky měly co říct. Schůzka, kde oba jen chodí a mlčí, opravdu není ideální. Na vykecávání mají ženy většinou kamarádky, takže od kluků čekají trochu akce. Když je nějaká žena uzavřená, odmítne schůzku s mužem, se kterým by na setkání panovalo hrobové ticho.

Strach z polibku

Někdy by si holka ráda pokecala s milým klukem, ale odmítá ho, protože ví, že se mu líbí. Zkrátka o muže nemá zájem a bojí se, že by se na setkání pokusil jí políbit. Holky nejsou tak naivní, že by šly ven s mužem jen tak a předpokládaly, že se nic nestane.

Žárlivý přítel

Mohlo by se stát, že se dva lidé chtějí setkat, protože si moc rozumí na internetu, ale brání jim v tom to, že má dívka přítele, který si nepřeje, aby se jeho dívka přátelila s jinými kluky.

Kluk je moc mladý

Mladší kluk se zamiluje do starší dívky a chce se s ní setkat. Ona ale ví, že to nemá vůbec cenu, protože se jí mladší kluci nelíbí. A proto musí setkání odmítnout. Nechce mu dávat zbytečné naděje tím, že se s ním setká.

Kluk nemusí být jen mladší, ale třeba nesympatický. Dívka to ví a nechce se s ním vidět a dávat mu zbytečné naděje.

Dívka si nepřijde dost dobrá

V hodně případech se stává, že si dívka dost nevěří, že je hezká, nebo celkově dost dobrá pro kluka, který se jí líbí. On jí sice někam pozve, ale dívka raději odmítne, protože se bojí, že se všechno pokazí. Raději budou jen kamarádi, kteří se nevídají.

Strach z drbů

Dívky jsou hrozné drbny a je známo, že vše vykecají svým kamarádkám. Akorát, že jejich kamarádky jsou také drbny a vykecají to dál. Takže pak si z ní utahují, že randí s tím a s tím. Navíc, když je to třeba spolužák, nebo někdo ze školy, tak by to byl trapas a to by holka těžko zkousla. Proto by raděj nikam nešla, než aby o tom hned každý věděl a posmíval se jim, i kdyby šli pouze jen jako přátelé.

Strach ze znásilnění

Žena se občas bojí setkání s neznámým klukem, se kterým si třeba jen delší dobu píše, ale nikdy se nesetkali. Má strach, že se z jejího dobrého kamaráda přes internet vyklube nějaký úchyl. Nebo se třeba i znají a dokonce spolu chodí do školy, ale dívka má špatné zkušenosti.

Tohle je časté hlavně u mladých dívek, kterým rodiče neustále vtloukávají do hlavy, jak je svět kolem nich nebezpečný. Že nejste ten zlý, ji nepřesvědčíte, a proto ji raději pozvěte ven co nejdřív, ať víte, na čem jste.

Závěr

Tak si to shrneme. Dívky často zkrátka odmítnou schůzku z důvodů, se kterými nic neuděláte. Ano, něco je opravdu hrozné a nesmyslné. Třeba to, že si holka nevěří. Ale takový už je život. Chtěla jsem vám to tady napsat tak, jak to opravdu je, a nemazat vám med kolem úst.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora aurelian

    No panečku :))

    Co třeba "holka na schůzku jde, když s tím klukem chce něco mít a nejde, když s ním nci mít nechce"? .

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ondrad

      Jenže to by byl spíše tip, nikoli článek :-) A v tomto článku bylo řečeno více, než by bylo v takovém tipu. Vím, vrtat se v tom "proč ne" není příliš perspektivní, avšak docela bych byl zvědav na pokračování [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora RaShCZ

        Souhlasím s tvým názorem. Ono říci "má zájem" a "nemá zájem" je fajn, ale vědět proč tomu tak je a jak se případně z odmítnutí poučit, to už je o něčem. [S03] Co bys chtěl v tom pokračování rozebírat?

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora lamka

    spis by me zajimalo, v souvislosti s predposlednim bodem, jake dalsi skutecnosti jsou u holek predmetem posmivani...krome toho, ze by holka napr. chodila se spoluzakem...docela mi prislo, ze na to byl v clanku kladeny duraz

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora History

      Odpověď je docela prostá. Vždycky jsou ve škole hezcí kluci, pak ti normální a pak ti divní. Ve škole si holka buduje svoje sociální postavení a pokud by si náhodou začla něco z divným klukem (který tak třeba jen vypadá), její "kamarádky" by to důkladně prodrbali klidně i v její přítomnosti.

      U nich je to tak, že pokud holak chodí s hvězdou, je sama hvězda. Pokud chodí s outsiderem, je sama vypískána. A protože se bojí ztráty svého sociálního postavení, raději odmítne.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Juss

        jakoby to chlapi měli jinak...

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora lamka

          myslim, ze chlapi to maji hodne jinak, ale do skoly uz davno nechodim takze je ti mozna uz vsechno jinak

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora RaShCZ

            Myslím, že Faith otázku pochopil poněkud nepřesně, proto odepíšu sám. Podle mě může být terčem posměchu v podstatě cokoli, co nezapadá alespoň do průměru holek ze třídy. Tedy, pokud je holka z chudé rodiny, mohou se jí za to ostatní smát. Stejně tak pokud není alespoň průměrně krásná, nemá alespoň průměrně velká prsa apod.

            Velikost prsou a krása jsou asi nejčastější, ale záminka se podle mě dá najít v čemkoli.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora HS

              Nadruhou stranu byt v necem nadprumerny nebo jeste lepe vyjmecny take neni vyhra. Toto take muze vest k posmechu ci dokonce k sikane. Take hodne zalezi jak clovek dokaze vychazet s lidmi v kolektivu a nakolik ostatnim stoji za to se mu posmivat.

              Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora HS

          Maji. Hlavni rozdil je v odpovedi na kritiku. Chlap ti primo do oci rekne co si mysli a nepomlouva te za tvymi zady. Zatimco holky pomlouvaji a ruzne intruji aby si vylepsily sve postaveni ve skupine, kluk ti primo do oci rekne co si o tom vsem mysli ( nebo vystizne ukaze ) pripadne kdyby slo o neco moc vazneho tak si vrazi, pak vychladnou a spor je vetsinou vyrenesen a nevedou proti sobe dlouhodobe intrikarske valky, ktere vyrazne ovlivnuji celou komunitu.

          Reaguj na tento komentář
to žž si nevěří
 od autora Oceanista

    hele, mě se tohle jednou stalo, jako že si myslí že není dostatečně dobrá a podobně, a považoval jsem to jako nevyspělost a blbost holky po vztahové stránce, jinak byla chytrá a hezká....ale co dělat v takovém případě??? říkala že by šla, nebo že pujde, ale parkrat z toho sešlo

    Reaguj na tento komentář
    Re: to žž si nevěří
     od autora RaShCZ

      Ptal jsem se na to autorky a prý máš té dívce bez servítek napsat či říct, že se ti libí a ať jde. Když to bude odmítat, tak je buď hloupá nebo to používá jen jako výmluvu.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Black_Adder

    Zajímavý článek, byl bych také pro pokračování, kde by se mohla daná tématika rozebrat trošku do hloubky. Když holka kluka odmítne:
    a) Je to beznadějný, prostě mě nechce. (nejsem její typ, cokoliv, tohle se dá vycítit, podle toho, jak se se mnou baví..)
    b) Odmítla mě z nějakého důvodu, který je mě neznámý, dá se s tím ale při zvolení dobré taktiky něco udělat.

    Zkusím uvést příklad:

    Byli jsme domluvení, den před schůzkou mi ale napsala, že asi budou mít nějakou akci ze školy, že to necháme na jindy. Nechal jsem to trošku uležet, zavolal jí cca za týden, odpovědí mi bylo, že tento týden bohužel nemůže, ale že jak bude mít volno, určitě se mi ozve. To už jsem si říkal, tady něco není OK, bohužel jsem ale neměl ani tucha, co je důvodem změny chování.. Zkusil jsem to pak ještě jednou, ale to už byl naprosto zbytečný, řekl bych až zoufalý pokus.

    Dokázal by někdo tyto možnosti rozvést trošku do hloubky?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora History

      Tohle většinou znamená, že si rozmyslela, že vlastně vztah nechce. A nebo to přijala, protože jsi ji zaskočil a nevymyslela hned nějakou výmluvu, tak ji vymyslela dodatečně a doufá, že tě trkne, že nemá zájem.

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora johnny

      třeba si našla jinýho kluka

      Reaguj na tento komentář
Ať odmítají, ale ať nekecají
 od autora nikolajn

    Což o to, jít na rande nikdo nemusí, každý má právo odmítnout z jakýchkoli soukromých důvodů. To by mi na holkách nevadilo. Zato mi ale vadí, když tuto skutečnost - že na rande nechtějí jít - prostě ani přímo nevyjádří a místo toho jen dodávají nějaké hloupé výmluvy nebo předem prohrané naděje. Pokud to dělají holky tak vě věku do 20, nebo řekněme 22, tak nad tím mávnu rukou - přece je to jen trochu jiná mentalita, od níž se nedá nic moc očekávat - jenomže když tohle dělají ještě ve 25 a starší, tak to už je ubohost a vnitřní nevyrovnanost.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
     od autora RaShCZ

      Být tebou, o ubohosti a duševní nevyrovnanosti bych se raději nezmiňoval. Takové chování je pro ženy přirozené. Pokud to ty jako muž nedokážeš pochopit, je otázkou, zda jen máš nedostatek informací nebo nejsi sám duševně nevyrovnaný.

      Plánuji článek, ve kterém se tomuto tématu budu věnovat, proto to tady nebudu detailněji rozebírat.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
       od autora nikolajn

        aha, jasně no, ony se vlastně vymlouvají jen proto, protože je to součást kosmologické harmonie celého vesmíru, kde pozemská příroda a potažmo žena je právě její dílčí demonstrací. Jsem to ale hlupák; já už si skoro myslel, že ony kecají prostě proto, že na lidi, se kterými nechtějí chodit, zkrátka házejí bobek. Tak jsem se zase poučil o nějaké té přirozenosti, o nějakém zákonu přírody, který je zcela jistě dokázán a uznán napříč nejširší vědeckou komunitou.[S03]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
         od autora RaShCZ

          Vzhledem k tvé reakci se začínám klonit k druhé variantě z mého předchozího komentáře. [S04]

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
           od autora HS

            Popravde nehrabe ti uz z toho baleni zen ? Ja od zen predpokladam, ze se ke me chovat jako k muzi, budou se mnou jednat presne narovinu jako s muzem a ne me tahat za nos a dokazovat si, ze jsou nadrazene pohlavi. Toto na zenach nesnasim, hlavne kdyz jde o zalezitosti, kde takove chovani nema co delat.

            Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
         od autora HS

          Reknu ti k tomuto jedine : " Mlceti zlato."

          Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
       od autora HS

        Aha, takze neco ve stylu : " Mel jsi udelat tamto ...." "Ale vzdyt ja jsem udelal presne to, co jsi chtela, tak co porad vymyslis ! " " Ale ja jsem ti signalizovala tamto blbecku, takze je to tvoje chyba ze jsi mi neprecetl me myslenky ! "

        Muz je muz a chova se a jedna jinak nez zena. To, co je pro zeny zcela obycejny zpusob jednani znamenajici A, pro muze to muze znamenat B, a uz je konflikt z duvodu nedorozumeni. Proto je tolik vtipu i historek o komunikaci mezi muzem a zenou.

        Reaguj na tento komentář
    Re: Ať odmítají, ale ať nekecají
     od autora HS

      Souhlasim. Kdyz uz nekdo nechce prijmout pozvani na rande, tak ma toho druheho odmitnout, ne ho tahat za nos a davat mu falesne nadeje cimz si zadelava na dalsi problemy. Navic pro druhou stranu je lepe stravitelna porazka, jejichz vysledek se dozvidam hned nez porazka dlouhotrvajici bitvy, ktera je hned prohrana, jenomze tys byl udrzovan v mylne predstave mozneho viteztvi.

      Reaguj na tento komentář
    Bez nadpisu
     od autora kpt.prise

      Komentář byl smazán, protože porušuje pravidla diskuze. Admin

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Moon

    Přesně, pokud jste školou povinní i nepovinní, tak se tento bohužel nepříjemný fakt stává často [S06]

    Dívka si nevěří a strach z drbů - tak toto si myslím, že je nejčastější příčina, proč holky odmítají jít na rande. Osobně si myslím, že to v tkví v jejich nedostatečném sebevědomí a tady nezbývá asi nic jinýho, než aby si ta dotyčná zapracovala na svém osobním růstu .
    Zase to i na jednu stránku dělá dobře, protože vztah s holkou, která si třeba nevěří, už leccos postrádá a projevuje se to na celkové kvalitě vztahu. Teda pokud je to myšleno jako vážný vztah.

    A že odmítá s klukem jít, protože bla bla bla...ehm, drby jsou kolikrát založeny na nesmyslech, o kterých ten kluk/muž nemá ani páru, takže nemá šanci to opět ovlivnit.

    Takže si kladu otázku - co dělat, aby mi už kývla ano?? Vybírat si a neustále to zkoušet?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora HS

      Jednou tu bylo v nejakem clanku ( mozna o tom byl samostatny clanek ). Vetsinou holky s nizkym sebevedomim jsou stredoskolacky, starsi vetsinou nizke sebedomi netrapi.

      Popravde me ty vymluvy prijdou jako jazykovy nedostatek, ktery dane zene brani vyjadrit skutecnost ( pokud mozno citlive, aby se dosahlo cile a druhou stranu to vyrazne neposkodilo ).

      ad posledni otazka - tezko rici, hodne zalezi na okolnostech a tvoji predstave co chces udelat. Obecne lze rici, ze algoritmus uspechu v teto oblasti si kazdy musi najit sam sobe usity na miru. Nic obecneho neexistuje.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora HS

    "Když je nějaká žena uzavřená, odmítne schůzku s mužem, se kterým by na setkání panovalo hrobové ticho."

    Kazdy muze prekvapit, tak proc odmitat uzavrenejsiho kluka, jenom pro to, ze by asi s nim byla priliz nuda. Zalezi jak se oba znaji, kdyz se moc neznaji, tak na prvni schuzce nejspise nuda nebude. To se projevi az na dalsich zchuzkach. Kombinace otevreny partner a uzavreny partner ne kazdemu vyhovuje a hodne uzavrenejsim lidem vyhovuje, kdyz je jejich artner take uzavrenejsi.

    Strach z polibku. - To je for, protoze holka muze polibek odmitnout. Odtazitost, vyhybani se polibeni nebo dokonce slovni upozorneni jsou dost jasnym vyjadreni nevhodnosti polibeni.

    Zarlivost je kapitola sama pro sebe. Kazdopadne ma svoji miru. Jestlize kluk nechce, aby se holka styskala s novymi objevy z virtualnich seznamek je to v pohode, zatimco aby se nebavila s klukami ze tridy mi prijde jako dost silne omezeni.


    Je hezke kdyz vite jak funkuje ticha posta divci casti kolektivu, tak proc kdyz nechcete se svym vztahem chlubit nedrzite jazyk za zuby ? A kdyz pak neco vysplouchnete ven ( a kdyz se k vam neco dostane, tak to preposilate dale ), tak se nedivte, ze to vi vsichni, ktere potkavate !

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora aurelian

      Hezky racionálně rozebráno, ale holky takhle prostě nepřesvědčíš.

      Když nebudou cítit přitažlivost, prostě nepudou, tečka.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora RaShCZ

        "Když nebudou cítit přitažlivost, prostě nepudou, tečka."

        Naprostý nesouhlas. Žena si může najít nespočet důvodů, proč s tebou jít, i když k tobě přitažlivost necítí. Kdyby platilo, cos napsal, hned by bylo o polovinu problémů ve vztazích méně.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora HS

          Kdo chce hleda duvody, kdo nechce hleda vymluvy.

          Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Almine

        Na první rande pujdou i bez počateční přitežlivosti, ale pokud po prvním rande tam není kapka přitažlivosti (zájmu/důvodu) jít na další, tak se další konat nebude.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora HS

          Konecne nekdo kdo nm vysvetlil, jak to vlastne ve skutecnosti je :)

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Lehce se vyjádřím k jednotlivým bodům.

      Hrobové ticho. Důležité je, že žena se nepůjde přesvědčit na schůzku, pokud již předem nějakým (byť záhadným, nelogickým a nepravdivým) způsobem došla k závěru, že jsi nemluva (např. by jí to řekla kamarádka, která tě vůbec nezná).

      Strach z polibku. Ne každý pokus o polibek žena včas zaregistruje, a navíc pokud se kluk o něco takového na schůzce pokusí, a žena zkrátka nechce, dost to zkazí atmosféru.

      Chlubení / tichá pošta. Pokud ženy aspoň trochu znáš, tak víš, že se svěřují minimálně své nejlepší kamarádce prakticky se vším. Je to součást procesu jejich socializace.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora HS

        Tvrdit neco o nekom, koho vubec nezna ( a navic neni verejne cinny ) je vuci tobe rana pod pas.

        Od nejlepsi kamaradky ( pokud ji holka ma ) ocekavam, ze bude ohleduplna a diskretni vuci holce a nebude vytrubovat to s cim se ji sverila.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Teorie pěkná, praxe mizivá.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora HS

            Tedn nevim k cemu se vaze tva odpoved.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora lamka

              prijde mi, ze i dve nejlepsi kamaradky jsou zaroven dve nejvetsi souperky a kazda si rypne kdyz ma moznost

              Reaguj na tento komentář
Naivita
 od autora StreX

    Z této věty:
    Holky nejsou tak naivní, že by šly ven s mužem jen tak a předpokládaly, že se nic nestane.

    Vyplývá, že můžeme říct i toto?
    Když jdou ženy na schůzku, předpokládají, že se něco stane?

    Reaguj na tento komentář
    Re: Naivita
     od autora RaShCZ

      Ano, samozřejmě. [S03]

      Reaguj na tento komentář