Proč nás přitahují kamarádky

Známe je, jsou na nás milé, baví se s námi. A někteří z nás se do nich rádi zamilovávají. Kamarádky. Tuto skupinu žen jakoby obklopovala téměř magická aura přitažlivosti lákající všechny nezkušené muže do pasti neuspokojené touhy. V tomto článku odhalíme jejich tajemství.

Přitahuje vás kamarádka?

Téměř každý den se v diskuzi objeví nový dotaz na téma: „Zamiloval jsem se do kamarádky, jak jí mám získat?“ Může mít tisíce obměn, někteří dotazující se zdůrazňují, že právě jejich situace je výjimečná a prověří naše svůdnické dovednosti až na samý pokraj. Ve skutečnosti již většina z těchto tazatelů má dávno smůlu, protože špatně odhadli situaci. Pokud i vy toužíte sbalit kamarádku, mrkněte se na článek: „Jak sbalit kamarádku".

Nabízí se otázka, proč jsou zrovna kamarádky pro muže tak přitažlivé. Kupodivu za to nemůže ani tak jejich originalita a výjimečnost, ale spíše situace daného muže. Drtivou většinu kluků letících po své kamarádce totiž spojuje jedna věc, mají se ženami velmi málo zkušeností.

Většina z nás chce, aby naše přítelkyně měly jistý soubor vlastností.

Měly by být hodné, měly by být věrné, zábavné, zajímat se o nás atd. Problém je, že když oslovíte neznámou ženu, moc na vás hodná nebude, věrná vám nemá být proč, možná s ní bude legrace a rozhodně se o vás nebude příliš zajímat. Opět nemá důvod. A co kamarádka? Ta bude hodná, bude vám dávat přednost před spoustou jiných mužů, bude s ní legrace a bude se o vás kamarádsky zajímat.

Jinak řečeno, kamarádka poskytuje muži to, co on po holce chce. Poskytuje mu v podstatě všechno s jednou velkou výjimkou, kterou jsou fyzické kontakty, potažmo sex. Ale to muže zezačátku příliš netrápí, protože potají doufá, že se to „časem poddá“. Jenže tady už naráží. Žena odmítá jeho snahy a snaží se držet vztah tam, kde má podle ní být, tedy v kamarádské úrovni. A nastává známý efekt. Toužíme po tom, co nemůžeme mít. Muž chce mít ženu, která jeho snahy odmítá, a to ho burcuje hledat stále další příležitosti.

Zamilování pánové toužící po kamarádkách, mám pro vás novinku: Nejste zamilovaní. Chcete jí jenom proto, že se k vám chová příjemně, a zároveň jí nemůžete získat. Je to skutečně pouze touha, zamilování a lásku poznáte, jakmile budete s nějakou ženou kromě mluvení také spát.

Z mých rozhovorů s muži zamilovanými do kamarádek jsem zjistil dost podstatnou věc. A sice, že dotyčné na ženě přitahují ty vlastnosti, které jsou ženám ve vysoké míře společné. Drtivá většina žen je hodná, věrná, zábavná a bude se o vás zajímat, když s nimi chodíte a činíte je šťastné. To ale poznáte teprve tehdy, až se rozhodnete k tomu nějakým způsobem uzavřít svůj neperspektivní vztah a začnete si hledat ženu, se kterou budete moci dělat všechno, co ke spokojenému partnerskému životu patří.

Komentáře

Kamarádky jsou svinstvo :)
 od autora profondeur

    Pro mě nejtěžší to, že i když vidím, že už z toho evidentně nic nebude, tak takovou kamarádku, do které jsem zamilovaný prostě vymazat ze svého života a přestat se s ní stýkat. Přece jenom, člověk k ní cítí jako kamarádku, rád si s ní povídá a nechce přijít aspoň o to kamarádství. Ale vlastně se člověk jen trápí, například když mu k narozeninám přeje "hodně lásky".

    Ale za to kamarádka s kamaráděním nemá problém, i když ví, že ji chcete. Jen jí to odmítání nápadníka zvyšuje seběvědomí a ráda s vámi tráví čas dál - než si najde vztah, pak vás obvykle rychle odepíše a kontakt omezí na minimum...

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora lunnkas

    Pokuď mi to nevyjde s holkou co se týká vztahu tak si ji nepřídám mezi kamarádky. Co bych s toho měl ? Prostě na ni zapomenua a nestýkám se s ní.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Jestli tě odmítla už před nebo po prvním rande, tak přidáním mezi kamarády můžeš jenom získat. [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora profondeur

        To je dost diskutabilní. Pokud ji člověk opravdu chce, tak se tím jen trápí a blokuje si v hlavě jiné. A nebo pak může skončit se spoustou kamarádek a žádnou přítelkyní...

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Jasně, že když se budeš tři roky snažit o kamarádku, která tě pak odmítne, tak si jí nebudeš nechávat na očích. Tohle jsem už jsem tu psal tolikrát, že to snad ví každý...

          Když tě ale odmítne žena, kterou jsi někam pozval, a nechováš k ní žádné city, není důvod se jí hned zbavovat.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora lunnkas

            Když se jí tedy nezbavím tak k čemu mi bude když s ní budu v kontaktu? čeho docílím ?

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora RaShCZ

              Těch možností je plno. Když s ní budeš opravdu dobrý kamarád, může tě zvát na akce, kde poznáš další její kamarádky. Popřípadě tě sama může s nějakou seznámit a snažit se vás dát dohromady. Můžeš jí použít jako pivotku (kamarádku na balení). Může ti pomoct vybírat oblečení...

              Když s ní nebudeš opravdu dobrý kamarád, můžeš se jí minimálně zeptat na její názor ohledně balení, můžeš s ní flirtovat a zvyšovat si tak sociální status (na FB či na akci)apod.

              Stačí se jednoduše nebát chovat se k ní jako k normálnímu člověku. Holky nejsou jen na sex či na vztah.

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora profondeur

                Zase ale pozor na to, aby člověk měl těch kamarádek moc - to pak člověk může působit jako "děvkař", i když je v tom vlastně nevinně [S03]

                Reaguj na tento komentář
                1
                 od autora Majco

                  Status "děvkař" je veľmi dobré afrodiziakum, ktoré pôsobí na ženy + mať veľa kamarátok môže iba gay alebo chlap, čo to so ženami naozaj vie a rozumie im. A bežnej žene rozoznať týchto dvoch potrvá 0,2 sekundy. Ešte sa máš čo učiť.

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: 1
                   od autora profondeur

                    No ale co si myslet o tom, když ti holka řekne: "Ty máš tolik kamarádek, kdybych byla tvoje přítelkyně, tak bych se z toho zbláznila..."

                    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Alex84

    Majco má pravdu, status děvkař je afrodiziakum. i když holky říkají, že je to naopak:)

    Reaguj na tento komentář
Vzpomínka
 od autora Oceanista

    Z 90% souhlasím, když se ohlédnu v čase zpět, tak se mi stalo to samé a z toho popisu co je zde, jsem viděl sám sebe před pár lety =D já už jsem více méně zavrhnul vývoj kamarádství -> vztah .... ale na druhou stranu, slýchávám od dospělých, že skutečný, bravurně fungující vztah může vzniknout jedině z přátelství - dává to celkem i logiku, obě strany se znají a přesně vědí o svých kladech a záporech, s čím se dá nějak naložit ... jinak za normálních, nejčastějších provedeních je to výstřel na slepo s opilou muškou a bud se trefiš do té černé oblasti terče nebo ne =D

    Reaguj na tento komentář