Základy balení tancem

Diskotéky, music kluby, různé párty či oslavy. Tam všude lze sbalit ženu pomocí tance. Nepředstavujte si pod tím ale situaci, kdy na několik úžasných kreací oslníte všechny lidi okolo, kouzlo tance spočívá v něčem úplně jiném.

Umíte balit tancem? 

Tanec je jedna z věcí, o které má většina mužů velmi zkreslené představy. Často si jej představují jako prostor pro možnou prezentaci zvláštních dovedností (break dance apod.). Přiznejme si, že lví podíl na tom mají reklamy, které se tímto způsobem snaží propagovat jisté produkty. Takže když přijde běžný muž do music clubu, má dvě možnosti. Buď začne předvádět něco, o čem si myslí, že je to fakt dobré, nebo postává okolo.

Cílem tance však není primárně předvádět sám sebe, ani vypotit litr potu, ale sblížit se samičkou. Tanec je namlouvací rituál, který by měl být realizován v páru jako součást flirtování. To lze provézt ale pouze v případě, že budete vědět, jak na to.

Nejdříve se podíváme na tři základní pravidla, která zvýší vaší úspěšnost.

Pravidlo 1: Nikdy netancujte sami bez účelu

V rozjetém klubu naleznete spoustu žen tančících zdánlivě osamoceně a zdánlivě bez účelu. Nesnažte se je napodobit, tento tanec ve skutečnosti účel má, jak se dozvíte níže. Muž tančící sám je však na první pohled buď hodně namol, nebo neskutečně zoufalý. Pokud jste si přišli dát sólo výstup, je to vaše rozhodnutí.

Ale ženy na to nesbalíte.

Pravidlo 2: Na kreace zapomeňte

Ano, v té reklamě či na Youtube jim to vyšlo. Ale ve skutečnosti většina kreací nikoho neosloví. Maximálně budete ženám okolo připadat nejenom zoufalí, ale ještě k tomu blázni.

Pravidlo 3: Nedotýkejte se sami sebe

Někteří muži mají problém s tím, že při tanci (ať už sami, ve skupince či se ženou) dotýkají sami sebe. Dejte si na to pozor, je to znak zženštilosti. Opět s tím nikoho neohromíte, ale spíše nikoho nesbalíte.

Postupy v klubu

Po třech základních pravidlech se podíváme na vlastní postup při balení tancem. Víme, že osamocené tancování nefunguje. Mrkneme se tedy na postupy, které fungovat budou.

Postup 1: Do klubu či na akci jdete sami

Jdete-li do klubu sami, je vaším prvořadým úkolem zapadnout buď do prostředí, nebo do některých skupinek. Začněte se bavit s lidmi okolo sebe, najděte si takové skupinky, ve kterých vás dobře přijmou, a po tanci se ženou se do nich budete moci vracet prohodit několik slov. Ideální je mít jich více, v průběhu večera si najděte alespoň 3. Klidně je střídejte.

Když budete v nějaké skupince přijatí, máte dvě možnosti. Buď můžete k tanci vyzvat ženu ze skupinky, ale to riskujete negativní reakci celého okolí. Mnohem lepší je jednoduše se odpojit a jít si pro ženu, se kterou budete tancovat.

Druhou možností, pokud klub znáte, je nesnažit se zapadnout do skupinek, ale postávat okolo, občas s někým prohodit několik slov a vyhlížet kořist. Abyste byli v tomto postupu úspěšní, musíte ale být dostatečně přitažliví a zároveň sebevědomí, nebo mít hodně peněz a zvát ženy na drinky.

Postup 2: Do klubu jdete s kamarádem na balení

Kamarád na balení má tu výhodu, že s ním můžete vyzvat k tanci i ženu, která je v klubu s jednou kamarádkou (a těch je hodně). Jakmile dorazíte, navažte konverzaci s několika lidmi z klubu, vyhlídněte ženu a jděte s ní tancovat. Kamarád bere kamarádku nebo jinou ženu.

Postup 3: Do klubu jdete ve skupince

Jdete-li do klubu ve více lidech, máte ušetřenou práci se zapadnutím do prostředí. Jinak se postup příliš neliší od postupu č. 1.

Jakou ženu vyzvat a jak

Jakou ženu vyzvat se odvíjí primárně od dvou věcí – od toho, zda je s kamarádkou či s více lidmi, a od toho, zda se zrovna baví či nikoli. Jednu kamarádku jsme už vyřešili kamarádem na balení. Pokud ho nemáte, musela by se žena opravdu hodně nudit, aby pozvání k tanci přijala. Je to skutečně velký oříšek.

To, jestli se žena baví, musíte odhadnout. Buď je v přímé interakci s lidmi okolo, a v tom případě se baví, nebo jen tak postává, posedává, či tancuje, protože „se to tak nějak chce“, a v tom případě ji vyzvete poměrně snadno.

Pozor si dejte na již výše zmíněné ženy tancující samy zdánlivě bezúčelně, nejčastěji ještě někde na vyvýšeném bodě. Taková žena vás odmítne, pokud nevypadáte jako Brad Pitt či jiný její oblíbený herec. Ona se předvádí. Chce, aby jí muži skládali komplimenty, platili jí drinky atd. Na tanec to většinou není.

Když už si nějakou vhodnou kandidátku, vyzvěte jí k tanci jednoduše a sebevědomě. Osobně nejčastěji zkrátka ženu chytím za ruku a beze slova natočím k sobě, občas řeknu: „Pojď“. Někdy jde většina, jindy skoro žádná.

Pozor, nikdy nevybírejte ženu k tanci příliš dlouho. Nechoďte kolem ní 3x, než se odhodláte, a už vůbec neprocházejte parket zoufale vyhlížejíc nejsnazší „oběť“.

Základy tance

Hned jak ženu vyzvete k tanci a ona neodmítne, chytněte jí za boky. Pokud se vám to nepodařilo a vy jí držíte za ruce, naveďte ji na otočku, a hned z ní si jí chytněte za boky. Nedržte se s ní pouze za ruce během celého tance, z toho nemáte zážitek vy ani žena.

Mějte na paměti, že během celého tance jste to vy, kdo vede, a kdo určuje rytmus. Je jedno, že jste mimo, je jedno, že tancujete tanec zvaný „šlapák“ na polku. Pokud se žena baví, děláte vše správně.

Během tance se nebojte se ženou tancovat tělo na tělo, pokud se od vás nebude příliš odtahovat.

A to je poslední rada dnešního nahuštěného článku. Další mé speciální rady se dozvíte z jiných mých materiálů.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora hezky_hondy

    Konečně super článek, co pomůže hlavně "mlaďasům"
    Co je tam napsáno je odzkoušeno životem, je to znát...
    Pochvala, pod to se podepíšu ;)

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora neonsee

    Zajímavé pro začátečníky i pár rad jak se vyvarovat neúspěchu, ale na druhou stranu mi přijdou některé věci zbytečné a nasadíš tím do hlavy pár zbytečných omezení.
    - netančit sám, dle mých zkušeností blbost, v poslední době když tančím sám objeví se u mě vždycky nějaké holky které se rády přidají. Nebo si je dokážu k sobě přitáhnout.
    Ovšem je pravdou, že nechodím tančit na parket s myšlenkou tady musím nějakou sbalit a nekroužím kolem ženských jak sup čekající na svou kořist. Na parketě žiju svůj vlastní svět!
    Myslím, že tanec a komunikace na parketě se dá snadno pojmout v daleko větším záběru a nebo taky smrsknout na minimum.
    Otázkou co komu pomůže více.

    Reaguj na tento komentář
    Bez nadpisu
     od autora RaShCZ

      Díky za postřehy. Vyjádřím se k onomu zákazu tancovat sám. Ta rada přesně zní: "Nikdy netancujte sami bez účelu". Pokud ty se svým osamoceným tancem sleduješ cíl a víš, jak toho cíle dosáhnout, tak jen do toho (tzn. ty máš účel). Ona rada je spíše cílená na muže, kteří skutečně na parketu tancují sami (ať už jsou nebo nejsou namol) a doufají, že se "něco stane" (jenže nevědí, co vlastně sledují, nemají konkrétní účel, a tudíž ani neví, jak jej dosáhnout). Pak se stane akorát to, že svoji snahu postupem času vzdají. Takto to je v podstatě se všemi zákazy v článku.

      Reaguj na tento komentář
Alkohol
 od autora Mára

    Hlavně člověk musí bejt střízlivej.

    Reaguj na tento komentář
re: alkohol
 od autora neonsee

    Pokud se ti vyloženě nepletou nohy a jseš schopný dát dohromady souvislou větu nevidím důvod proč alkohol nekonzumovat.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora History

    Já přidám jednu radu z vlastní zkušenosti.

    Nezvěte na parket ženu, která má plné ruce. Nejčastěji kombinace kabelka + drink. Drink si může odložit, kabelku často ne. Tančit sice může, ale nemůže se vás dotýkat a přicházíte tak o nejlepší odezvu, jakou vám žena na partketu může dát na vaše doteky.

    Reaguj na tento komentář
    Re: plné ruce
     od autora neonsee

      Naprostý souhlas, ale většinou má sebou nějakou kamarádku, která jí to pohlídat tak proč nezaměstnat i kamarádku :-)

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: plné ruce
       od autora History

        Hele, z poloviny situací se to dá a z poloviny musíš na parket vzít obě holky a jedna se pak někam vytratí. Samozřejmě už při oslovení jim dáš najevo, kterou sis vybral.

        Reaguj na tento komentář
Společenské tance
 od autora Moon

    A jak to je v případě společenských tanců, třeba někde na plese? Že by se tam osvědčila základní rada "Smím prosit", kde bych se na diskotéce zesměšnil?

    Reaguj na tento komentář
    Re: Společenské tance
     od autora RaShCZ

      U společenských tanců se vcelku předpokládá, že se dotyčné zeptáš: "Smím prosit?". [S03] O tomto tématu už mám také sepsaný článek, ale vyjde, až zase nastane plesová sezóna. Teď by ti ty rady z něj byly užitečné asi jako svatební prsten na prvním rande. [S04]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Společenské tance
       od autora Moon

        Výborně, už se těším, páč dvě dívčí třídy mají ples a já se toho zúčastním a přiznám se, že už ted ta představa mě drobek děsí. [S04]. tak doufám, že to bude dřív než v listopadu [S07]

        Reaguj na tento komentář
Tanec s babou
 od autora Peter

    Ja by som sa chcel spytat a povedat, ze ja som este nevidel babu co by tancovala na diskoteke sama. Bud su minimalne dve, tri alebo z nejakymi kamosmi. No a tu je moja otazka, kedze baby tancuju tak 75% vzdy dve spolu ako zacat tancovat z jednou z nich (v klube, na diskoteke). Ja to robim tak, ze sa zabavam, tancujem, skacem, a potom ked som si ju vyhliadol tak, sa energicky tancujem dalej ako keby tam nebola. Ked uz sme blizsie k sebe stale sa zabavam ako keby som o nu nemal zaujem. (Myslim tym to ze, vela chalanou robi to ze prestane tancovat ide k nej odzadu alebo cakam za nou... to je podla mna najhorsie co chalan moze spravit.) No a pri tancovani obcas sa nejak obtreme, drgneme do seba cakam ci aj ona drgne, sledujem ci sa hra z vlasmi a ak hej idem/otocim sa k nej a pomalicky blizsie a blizsie som pri nej odzadu, stale sa tancujem, uzivam si hudbu a potom ak uvidim ze mi da najavo telom, alebo sa zacne obtierat o mna zadkom tak ju chytim a tancujem. Co hovorite na tuto taktiku? Alebo mate nejaky iny navrh ako zacat s babou tancovat na party/diskoteke? Hlavne ked su dve co je podla mna tych 75% pripadov, aj viac.

    Reaguj na tento komentář