Ženské myšlení (2) - sociální status

Jak lze využít kladné a záporné emoce k balení žen? V minulém dílu jsme si naznačili problematiku atraktivity v ženských očích za pomoci vyvolávání emocí. Nyní zjistíme, jak tyto emoce zvládat.

V článku „Zdokonalte své vyjadřování (2)“ jsem uvedl, že pro sbalení ženy musíte „být výjimeční,“ tedy musíte ve svých sděleních (verbálních i nonverbálních) ženě poskytovat jistou dávku entropie. Když se na tuto problematiku podíváme z pohledu emocí, zjistíme, že tato poučka nabývá další rozměr.

V okolí žen se nachází spousta mužů. Mnoho z nich se nebude bát zkusit své štěstí, a pokusí se ženu sbalit. V minulém díle jsme si vysvětlili, proč se to některým podaří, zatímco jiní se stanou pouze kamarády.

Když dáme dohromady informace z minulého dílu seriálu a ze seriálu o vyjadřování, zjistíme, že poměr kladných a záporných emocí nutných ke vzniku zájmu o muže je subjektivní

, stejně jako je subjektivní poměr redundance a entropie v komunikaci. Nebudeme pátrat po přesném matematickém vymezení tohoto poměru, protože bychom se nikdy nedopátrali odpovědi. Ideální poměr kladných a záporných emocí nikdy nenalezneme, neboť ženy ho mají daný výchovou, životními prožitky, dokonce i momentální náladou a fází svého menstruačního cyklu.

Co však nalézt můžeme, jsou typické reakce na určité podněty. Jednoduše řečeno, od ženy v průběhu balení očekáváme jisté reakce, které nám budou dokládat náš postup. Tyto reakce jsou shrnuté v článku „Čtěte myšlenky prostřednictvím řeči těla.“ Pokud bude zájem ženy na základě zmiňovaných podnětů zřetelný, jste na dobré cestě. Je však třeba dávat pozor na to, abyste na této dobré cestě nezůstali příliš dlouho, neboť postupně zahýbá opět ke kamarádství. Včasným polibkem si zajistíte postup správným směrem.

Kladné a záporné emoce versus sociální status

Jak jsem již několikrát zmínil, existují kladné a záporné emoce. V minulém díle jsem pomocí těchto emocí vytvořil důležitou poučku týkající se atraktivity. Nicméně je třeba rozlišovat mezi emočními odezvami, pro které zmiňovaná poučka opravdu platí, a sociálním statusem, který rozebírá článek „Zdokonalte své vyjadřování (5)“.

Váš sociální status v očích ženy musí být i přes převahu záporných emocí kladný nebo neutrální.

Jestli si dobře vzpomínáte na články od Filuty, tak v jednom z nich zdůrazňoval, že je dobré, když jste pro ženu „sociálně ověření.“ Jinými slovy to znamená, že když žena cítí kladné emoce proudící z vašeho okolí, máte větší šanci ji svést.

Filuta tímto výrokem chtěl říci, že v momentě, kdy máte určité společenské postavení, si můžete dovolit vyvolat v ženě více záporných emocí za účelem získání atraktivity. Pokud balíte sám na místech, kde vás nikdo nezná, můžete si dovolit v ženě vyvolat mnohem méně záporných emocí než v baru, kde si tykáte s obsluhou a s polovinou hostů.

Rekapitulace

Protože zde bylo poměrně dost informací, zrekapituluji nyní základní poznatky.

  • u mužů převažuje logické myšlení, u žen emotivní
  • protože ženy uvažují emotivně, potřebují emotivní odezvu ze svého okolí
  • pro vznik atraktivity je nutné, aby žena od muže obdržela určitý poměr kladných a záporných emocionálních podnětů
  • protože záporné podněty vyprchají dříve než kladné, a my nevíme, jaký poměr podnětů daná žena potřebuje, je výhodné při balení dávat ženě více záporných podnětů než kladných (ideální je používat techniku škádlení)
  • záporné podněty však zároveň snižují náš sociální status v očích ženy, který ale nesmí být pro úspěšné balení záporný

Komentáře

RaSh
 od autora Buddy

    Fajn...já jen moc nerozumím tomu, co označuješ za záporné emoce. Píšeš např. použít techniky škádlení...ale přece škádlení (pokud má fungovat škádlivě:o), tak nevyvolává záporné emoce, né?
    Já si pod pojmem záporné emoce představuju to, když někoho např. naštvu. Ale škádlení má přece působit spíš vtipně-drze a holku spíš pobavit, né?...řeknu něco s nadsázkou, dvojsmyslně...a když se mi to povede, jí to pozlobí, ale pořád v oblasti pozitvní...Nevím, jen mi to tak přijde.

    Jako, že holky zaujme škádlení, to chápu...to, co nechápu (a nikdy nepochopím, to je asi marný[S08]) je to, když jí opravdu něčím naštvu (i když třeba to není nic, co má nějaké vážnější důsledky) a jí se to časem rozleží v hlavě a takový kluk jí po něčem takovém připadá zajímavější.
    Pro příklad vzpomínám na jeden z prvních článků od Terry...kluk jí shodí z lehátka (jasně, nic hrozného...ale jí to v tu chvíli opravdu naštvalo) a ona přizná, že jí tím zaujal, že to působilo sebevědomě...

    Prostě na některý věci i dvojité VŠ vzdělání nestačí...[S08]

    P.S. Nevyšel tu někdy nějaký článek o škádlení?...teď nevzpomínám

    Reaguj na tento komentář
    Re: RaSh
     od autora viola

      Ono se obvykle rozlezi je takove nastvani, ktere lze pozdeji interpretovat jako vtipne, pridrzle, sebevedome (tak jak to pises - shozeni z lehatka, trefna poznamka atd). To potom pusobi atraktivne, prptoze ukazuje, ze ma borec i neco v hlave [S03]. Co se aspon mne nerozlezi, jsou jsou urazky, nedostatek respektu, nespolehlivost, machrovani, pokud na to ten dany nema atd. Coz signalizuje, ze je dotycny pod uroven.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: RaSh
       od autora RaShCZ

        Viola to vystihla v podstatě přesně. Škádlením vyvoláváš záporné emoce, protože ženě dáváš najevo, že o ni nestojíš (a ona mezitím čekala, jak se budeš snažit). Tyto záporné emoce ale doprovází sebevědomí a vtip. Tím pádem jsi pro ni přitažlivý.

        Nechci se pouštět do sáhodlouhých diskuzí, Buddy. Zase by to vedlo tam, jako obvykle. [S03] Dokud to nezkusíš na vlastní kůži, nikdy to asi zcela nepochopíš.

        O technice škádlení tu samozřejmě jsou články. Často na ně poslední dobou odkazuji - dej si vyhledat "Škádlete ji"

        Reaguj na tento komentář
        RaSh...myslel jsem to asi trochu jinak
         od autora Buddy

          Jo, máš pravdu...já se taky nechci rozepisovat, pač by to zas byly jen mé úvahy, kterejma nic nezměním...[S08]

          Jako, to co píše Viola, nebo ty...jo, s tím souhlasím. Já chápu, že holku nebude přitahovat nudný slušňák...a pobavit jí i tím škádlením je naprosto v pořádku...

          Já už nevím, jak to napsat jinak...já spíš myslel něco jiného (i když to je asi mimo popisované téma)...

          ...napadlo mě, že dobře to vystihuje jedna starší písnička, myslím od Jakuba Smolíka: ...je to podivný, že mít rád se nevyplácí. V lásce toiž vyhrává ten, kdo má rád míň
          ...tohle je to, co moc nechápu...[S01]

          Reaguj na tento komentář
          Re: RaSh...myslel jsem to asi trochu jinak
           od autora Archeopteryx

            Kdo má rád hodně, na tom druhém a vztahu s ním mu více záleží, je na tom závislý, více se snaží a více obává aby se to nepokazilo. Zatímco ten co má rád míň tohle všechno tolik neřeší, je víc nad věcí a nestresuje se a díky tomu má v ruce trumfy a prostředky jak si toho druhého omotat kolem prstu a přimět jednat tak jak on chce.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: RaSh...myslel jsem to asi trochu jinak
             od autora Buddy

              Jo, napsal jsi to asi přesně. S tím, že člověk, když něco moc chce, tak to většinou zkazí, je moc vystresovanej, působí nervózně...tedy dělá všechny věci, které to komplikují či druhého odrazují.

              Zase je v tom asi ta má naivita, nebo přecitlivělost...ale mě jen přijde škoda, že ta holka to neocení, pokud vidí důvod toho, proč se kluk takhle chová...Že dá přednost tomu, kdo se sice chová suveréně, vyrovnaně a působí tedy navenek příjemněji než někdo vysteresovanej, ale chová se tak právě proto, že o ní tolik nestojí...[S05]

              Jako, já nechci působit směšně, že to takhle vnímám. A jen to píšu jako svůj pocit, vím, že to stejně nezměním. Jen mi to přijde škoda, no...

              Reaguj na tento komentář
        RaSh
         od autora Buddy

          ...jo a díky za to upozornění na články o škádlení. Já je asi nějak dřív přehlídnul, či co...nebo mám už sklerózu:o) Ale tam je to popsaný pěkně...jako, jestli tímhle jsi myslel ty negativní emoce, tak samozřejmě nic proti[S03] Já si to vyložil asi nějak chybně...

          ...no nic, jdu študovat...a pak hlavně trénovat, vždyť já vím...[S08]

          Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: RaSh
         od autora Jirka

          "Škadlením vyvoláváš záporné emoce, protože žené dáváš najevo, že o ni nestojíš".

          S tímhle absolutně nesouhlasím, právě naopak, škádlení je jeden z nejefektivnějších způsobů jak vyjádřit zájem. Ne nadarmo se říká, že "co se škádlívá to se rádo mívá". Osobně bych škádlení nezařadil mezi záporné emoce, ale spíše bych jej vnímal jako takový trochu prostodušší způsob flirtování.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: RaSh
           od autora RaShCZ

            Vím, že je to trochu sporné. Přemýšlel jsem nad tímto problémem, když jsem studoval techniku škádlení. Nakonec mi skutečně vyšlo, že jde o vyvolávání záporných emocí, protože nedáváš ženě to, chce. Nesaturuješ její potřebu uznání. Neuspokojování potřeby vede k vyvolání záporných emocí (a také k tomu, že žena vyvine vyšší úsilí tuto potřebu saturovat).

            Tvé vysvětlení už hraničí se zdegenerovanou komunikací, kdy se snažíš něco říct tím, že vyvoláš přesný opak (typické především u dětí).

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: RaSh
             od autora Jirka

              Pokud má "nesaturování její potřeby uznání" v dotyčné vyvolat vyšší úsilí "potřebu saturovat", musí to "popíchnutí" vyznít hravě. Dotyčná začne soutěžit. Vezme si na sebe například nějáké zajimavé oblečení, a to jen proto, aby jej mohl dotyčný "škádlivec" nějákým způsobem zhodnotit. V podstatě je to hra, kterou začla hrát ona sama dobrovolně, a hraní si, pokud je dobrovolné, vyvolává emoce pozitivní.

              Osobně bych nechal na čtenářích, ať zhodnotí zda-li je "zdegenerovanější" vyvolávát v dívce negativní emoce s úmyslem zvednout její zájem, nebo jí spíš hravě a roztomile popíchnout, abychom jí dali najevo zájem svůj.

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re: RaSh
               od autora RaShCZ

                Nemusí. Ono "popíchnutí" může být klidně i zcela záporné. Pokud máš u ženy minimálně neutrální sociální status (stejný jako ona), bude se snažit změnit. Když bude tvůj sociální status nižší než její, řekne si o tobě, že jsi ***** a nebude na to myslet. Dost jsem to teď zjednodušil, ale rámcově to odpovídá.

                Stále však trvám na tom, že vyvolané emoce jsou negativní. Svým popíchnutím se snažíš snížit její sociální status. Ona se nebrání, protože si hraje, ona se brání, aby ti dokázala, že nemáš pravdu.

                Shodneme se v tom, že je na každém, jak tuto techniku vnímá. Je v podstatě jedno, jak si to zdůvodňuješ. Hlavní je umět to používat.

                Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Daissi

    teda pánové....kdyby mě chlap balil tim,že mě bude škádlit..to by měl asi smůlu,protože je pravda že to vyvolává záporné emoce...škádlení ve vztahu je o něčem jiném..[S03]

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ax

      A jak by tě tedy podle představy měl balit? Cukrovat, pochlebovat ti? Představa dobrá, ale je to jen představa. Jen říkáš, co si myslíš, že bys chtěla. Ve skutečnosti ale na toho člověka, který se bude chovat, tak jak popíšeš ty představy, ani nemrkneš, a uchvátí tě právě ten, o kterém říkáš, že by měl určitě smůlu. Naprostí klasika, mezi tím, co holky říkají, že chtějí, a mezi tím, co chtějí opravdu, bývá obrovský rozdíl. Proto je také třeba brát rady holek o balení s velkou rezervou - typickou ukázkou je, jak holky říkají, že by chtěly hodného kluka, a jak tady ti hodní kluci v reále dopadaj [S08]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Buddy

        S tím, co píše ax, musím víceméně souhlasit...těch pár zkušeností, co mám, mi to bohužel potvrzuje...[S05]

        Nicméně, kdyby tu nějaká slečna chtěla dokázat, že to tak není a že opravdu chce to, co říká že chce, nechť se ozve[S03]...já jsem opravdu hodnej kluk...[S08]

        Reaguj na tento komentář
škoda, že už tu nevidím nic nového
 od autora greank

    promiňte, ale tento článek v ničem neradí, je to jen chození okolo horké kaše jen proto, aby byl oco psát, ještě že jsem narazil na foru: socialdynamics.cz/forum/ které je psychologicky už někde jinde, je pravda, že stránka je čistě o pickupu, kdežto svádění se ubírá místo směrem, kde jsou využitelné informaci jen k REKAPITULACI toho, že jsou nějaké záporné signály, soc. status apod. ale to tu už bylo[S01]
    doufám, že příště mě potěšíte (abystě věděli, mám přelouskané téměř všechny vaše a Qarkovo články, ale SD forum jasně vede...)

    Reaguj na tento komentář
    Re: škoda, že už tu nevidím nic nového
     od autora RaShCZ

      Jak sám říkáš - SD je o něčem jiném. Snaží se být uzavřené fórum, ve kterém obíhají čistě návody na pickup. Svádění se nesnaží konkurovat SD, ani nemůže. Zde se totiž předpokládá, že čtenáři nejsou zkušenými pickupery, ale jednoduše lidmi, kteří se chtějí naučit balit ženy (či s nimi vést vztah).

      V momentě, kdy bychom se začali specializovat čistě na pickup, bychom mohli jít více do hloubky. Ale proč dělat něco takového, když už tu je SD fórum a PU fórum... Svádění má zkrátka mnohem širší záběr.

      Reaguj na tento komentář
    greank
     od autora Buddy

      To mě se články na Svádění líbí, jak od RaShe, tak dalších. Co jsem zatím na netu viděl, tak tady bych řekl že je ideální poměr kvality a použitelnosti informací při současném zachování možnosti přizpůsobit je individuálně pro sebe (to, že se neodhodlám, nebo je nechci použít, to už je samozřejmě můj problém[S08]) A navíc, i když jsou určené především jako rady pro kluky, tak jsou psané tak, že holky v nich nejsou uváděny jako méněcenná stvoření, ke ketrým je potřeba se tak i chovat. Spíš naopak, a to se mi líbí.
      (něco jiného jsou diskuze...tam se občas nějaký zakomplexovaný jedinec snaží ukázat, jaké mu narostly "internetové svaly" a jaký je hrdina, když uráží a ponižuje holky...ale veřejná diskuze se ovlivnit nedá, za to Svádění nemůže)

      O pickupu moc nevím, jen zběžně, tak nemám právo to nějak razantně hodnotit...účinný asi je, ale ten "strojový" přístup, jak kdyby se nejednalo o sbalení lidské bytosti, ale spíš o návody na obsluhu automatický pračky (,,zmáčkni tohle, přístroj zareaguje takhle..."[S08]), to se mě osobně nelíbí. Ale nic proti.

      Reaguj na tento komentář
      Re: greank
       od autora greank

        pro mě pickup znamená např. způsob překonání AA (strach z oslovení) a to někdy jde jen tak, že jednáme "strojově", ne každý je totiž naturál a může se tedy spoléhat na častá (hlavně dívčí) tvrzení "že se někdo objeví" (sám od sebe, samozřejmě) a pak už to půjde "samo". Někde jsem četl, že ženy mají flirt (většinou) na rozdíl od mužů za přirozenou věc a nedělá jim problémy (další věc je ale zas to, že skoro žádná by muže sama od sebe neoslovila)... Teď si uvědomuju, jak sobě tyhle tvrzení protiřečí, ale co se dá dělat[S08]

        Jinak bych tu uvítal po delší době zase něco méně obecného, ale beru všechno:)
        GL, Svůdíci
        PS: Několikrát jsem si teď vzpomenul na to vaše jedno video- jak to tam dělá frajer "špatně", snad budu moct brzo ukázat, že to umím líp:P Problém je v dostatečně rychlém odhodlání k prvnímu oslovení, ostatní už je lehčí...
        PPS: Děláváte ještě nějaké sarge (srazy?)

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: greank
         od autora RaShCZ

          Články na překonání AA u nás vycházely 12 - 6 měsíců zpětně. Na to flirtování mám osobně takový názor, že jednoduše souvisí s komunikačními dovednostmi. Ženy mluví častěji, mají lepší slovní zásobu, více zapojují řeč těla, tím pádem i lépe flirtují. Je to pro ně pouze druh zábavné komunikace. Zároveň ale ženy málokdy osloví někoho samy. To není protiřečení, to je fakt.

          "Něco méně obecného" je svérázný pojem. Ano, budou tu neobecné články. Ale přesto se ti nebudou líbit, protože nebudou přímo o balení. [S08] Nicméně možná by s tím šlo něco udělat... Uvidíme.

          Chceš se natáčet na kameru při oslovování? To bych jedině uvítal. V současné době nám videa hodně chybí a nemáme kapacity na to, abychom je vytvářeli. Kdybys měl o to zájem, tak mi napiš mail. Bylo by to samozřejmě za odměnu.

          Ke srazům - děláme je méně často, nejvíce v Brně.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: greank
           od autora greank

            Tak holt pujdu na pristi sarge SD, tam je maji celkem casto. O nataceni zajem nemam, jednak jsem prazak a taky nechci takovouhle reklamu. Jinaj doporucuju priste nenatacet sarge ale nahravat jen zvuk napr. na mp3 + clanek;)

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: greank
             od autora RaShCZ

              To jsme dělali dříve, ale zvukový materiál není moc uveřejnitelný. Nedozvíš se z něj podstatné věci jako nonverbální komunikaci.

              Reaguj na tento komentář