Žena a móda? Ale no tak...

Zase se dívám do módního časopisu a musím říci, že některé věci jsou naprosté příšernosti. Jak se jen můžou někomu líbit žabky se srdíčky? To si jako redaktoři v časopisech myslí, že na sebe ženy vezmou něco odporného jenom proto, aby byly in? Sakra, jsem holka, ne úchyl.

Je ženská móda sexy?

Tak jo, chlapi, narovinu. Kdy jste naposled viděli ženský časopis s módními výstřelky? Už je to dlouho? Tak vám řeknu, co je dneska strašně v módě. Podle takového Elle bych si na sebe měla vzít šaty, které má v šatníku má babička. Gratulujeme, budete zaručeně nejodpornější holka široko daleko!

Nějak se mi zdá, že poslední dobou už fakt není nic nového ve světě módy, takže se vytahují strašáci ze skříně. A to doslova. Třeba takové úžasné předražené japonské kalhoty. Vypadají jak pytel, mají rozkrok u kolen a jsou „opravdu“ sexy.

Když je vidím v časopise, kroutím nad nimi hlavou. Když je vidím venku na nějaké ženě, snažím se nevyprsknout smíchy. Ale dost slepých žvástů, jdu k věci.

Každá holka se chce líbit chlapům, i když říká opak. Proto se snažíme vymyslet a zkombinovat svůj vzhled tak, aby se to lidem okolo líbilo. Jako vezměte si, jak je to příšerná práce. Když se vám to nepovede, máte už napůl zkaženej den. A to nejsem žádná pipka, pro kterou by byl vzhled to nejdůležitější. Jen vím, že muži chtějí od ženy v první řadě vzhled. A tak se snažím.

Vrcholem je, když přijde nějaká vaše kamarádka v lepším oblečení než vy. Zvláště po nákupech je to příšerný. Jo, jasně, jsou to slepičí souboje, vím to. Sranda ale je, když holka přijde v nejnovějším předraženým tričičku s obrázkem klauna, k tomu si vezme krásné žluté punčocháče, špičaté kozačky, džínovou sukýnku a haldu černých velkých kamenů na krk. Většina holek hned: „Tý jo, tobě to ale sekne! Tohle bylo před týdnem v časáku!“ A kluci? Ty se tím nějak nevzrušují.

Jednou jsem se ptala svého spolužáka, co říká na takové oblečení. Polovina holek ze třídy byla ten den v depresi z nákupu bohaté spolužačky. Co on na to? „Prosimtě, podívej se na ní, vždyť je to příšerný!“ A tak jsem přemýšlela. Sakra, proč jsou v ženských časopisech věci, které se mužům nelíbí? A hlavně, proč je holka schopna utratit tisíce korun za oblečení, se kterým odpuzuje kluky?

Tak jsem udělala ve škole takovej malej soukromej test. Vzala jsem několik starých časopisů a prošla si je s kamarádkami. Sranda byla, že se jim líbilo skoro všechno. Pak jsem jim ukázala data vydání a ejhle, staré časopisy šly pozvolna z kola ven. Nejlepší bylo najednou to nejnovější.

A teď kluci. Dostali stejný úkol. Jim se toho líbilo už míň. Něco pro ně bylo dokonce odpudivý. A vůbec je nezajímalo, kdy je časopis vyšel. Zkrátka to bylo pěkný, holka byla sexy.

Zamyslela jsem se nad tím, co mi z toho vychází. Muži zkrátka mají jiný vkus. Líbí se jim skoro pořád to samé. Pěkné kozačky, padnoucí džíny a tílko či tričko na tělo zkrátka vítězí. Nebo taky sukně. Ale jen, když si to holka může dovolit se svojí postavou. Jinak nic extra. Výstřelky je moc neberou.

A ženy? Co je nové, to je dobré. Nosit pořád to samý dokola je nudí. Nemohou pak porovnávat své nové úžasné oblečení s kamarádkami. Ale upřímně. Některý holky dřív kupujou, než myslej. Pak vyjdou na ulici a místo obdivných pohledů od mužů je čekají akorát tak úšklebky. Ale vážně, chlapi, je to móda. To fakt nevytáhla v posledním skrytém rohu skříně. Vždyť by nám polovina obchodů s prádlem zkrachovala, kdyby všechny holky při nakupování myslely jako chlap.

Tak jo, pro dnešek jsem se vykecala. Narazila jsem teď na článek, ve kterém se píše, že tanga ve skutečnosti chlapům nelíbí, že prý raději kalhotky s nohavičkou. Vyhazuju veškeré spodní prádlo a utíkám nakupovat nový. Až se vrátím, začnu psát zase o svých zážitcích s kluky. To mi půjde snad líp.

Papa Terry

Komentáře

Pravda
 od autora DANTE

    Mila terry mas pravdu zrovna dneska jsem potkal dve kamosky jak meli takovy hranaty velky hnusny brejle to je ted v mode? no to je hruza za chvili bude pytel od brambor taky v mode nebo záclony.co si na sebe jeste nevemou=)

    Reaguj na tento komentář
    Re: Pravda
     od autora Terry

      Milý DANTE, je to tak. Hranaté brýle přes celej obličej jsou hitem letošního léta. Kulatý už má totiž každá. [S04]

      Reaguj na tento komentář
    Re: Pravda
     od autora Schuma

      Souhlasím, výbornej článek Terry, pravdivej, hlavně holky by ho měly číst a hlavně taky pochopit (což pro ně často bude asi nejobtížnější) a něco si z něho taky odnést [S03]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Spiker

    S tangama opravdu souhlasím :) .

    Asi takhle, ne jen, že se modní "vychytávky" chlapům nemusí líbit.
    Upřímně, když vidím po Praze běhat holky s šílenýma pruhovanýma růžovýma mouchama ve tvaru hvězdičky na očích, tak si o ni pomyslím jen to nejhorší. [S08]

    Není to jen o vzhledu, ale také jak holka se nechá ovlivnit mainstreamem, a nestojí si za svými názory. Bych se za ni musel stydět.

    Nepovedený vánoční stromeček, který si vyhrává na mobilu 50 centa, díky ee.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Terry

      Ale takový holky si stojej za svými názory. Jejich názor je takovej, že musejí být pořád in. Vezmou časopis a utíkají si sehnat všechno, co tam viděj. Je to prostě o tom být mezi holkama nejlepší. I za cenu že to bude hnusný.

      Reaguj na tento komentář
Myšlení
 od autora El_Amante

    To je to jak dívky přemýšlejí...žena je dle mého názoru na sebe navléknout něco, co se jí třeba ani nelíbí, ale je přesvědčena o tom, že když s to obleče, tak kamarádky na ni budou hodinu zírat s údivem a klukům z jejího skvělého kompletu spadne čelist. Jenže mě osobně se nelíbí, když si dívka oblékne něco, co vyčetla v časopise, ale přitom se v tom necítí dobře. Každá má svoji postavu, obličej a povahu a podle těchto věcí by měla oblečení vybírat...moje kamarádka naprosto odmítá módní trendy a stejně jí to vždy dokonale "sekne", protože je ve svém oblečení spokojená a je to na ní vidět :-). Možná jsem na to šel "trochu" oklikou, ale hlavní myšlenka byla ta, že holky by se měly oblékat podle své vůle a ne podle vůle nějakého blázna z jistých módních časopisů :-D...mimochodem Terry, vítej zpět :-).

    Reaguj na tento komentář
    Re: Myšlení
     od autora Sunny

      Ano, souhlasím. Sama mnohdy procházím značkové obchody a zjišťuji, že současná nabídka naprosto neodpovídá tomu, co bych si ke své postavě mohla koupit. Nakonec jsem to vzdala. A protože potřebovala krátké, nicméně slušivé sukně a ne balóny, které si v práci opravdu před klienty dovolit nemohu, zakončila jsem svou pouť v second handu. Tam jsem objevila přesně padnoucí a odpovídající sukýnky a ještě za to sklidila následně obdivné pohledy a komentáře nejen od mužů, ale i od žen.
      Prostě - vím co mi slušet může a co ne, a diktátem módy není vždy radno se nechat oslepit :-) Hlavní je, jak tu podotkla El Amante - cítit se dobře, tohle totiž z každého člověka vyzařuje... a spokojenost a štěstí je to, co přitahuje pozornost :-)

      Terry, díky moc za článek. Výborné postřehy.
      S.

      Reaguj na tento komentář
Hele napad
 od autora DANTE

    Co takhle kdyby si byla takova modni policie?to bylo dobry treba kdyby si radila co na sebe co k sobe ladi atd .takovy clanky tu chybi jak sul.=)

    Reaguj na tento komentář
    Re: Hele napad
     od autora RaShCZ

      K tomu se vyjádřím já. Jde o to, že v případě módní policie potřebuješ mít od vyfoceného souhlas s uveřejněním fotografie. A osobně mám obavu, že by moc lidí nenechalo na webu typu Svádění.cz zveřejnit svoji fotografii. Jinak je to dobrý nápad. Kdyby o to opravdu byl zájem, tak to klidně zrealizujeme.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora ax

    Terry, je fajn, že ses vrátila, ale ten článek je opravdu hroznej. Nemá hlavu ani patu, žádnou myšlenku, jen sesbíraná klišé jak z Dívky, Brava a Ženy a život. Doufal jsem, že když už se tu avizoval tvůj návrat, že se dočkáme článků o poučení z předchozích blbostí, prvních vztahů, o popisu rozdílů mezi naivním očekáváním a následnou realitou. Tohle mi přijde, že bylo napsáno jen jako hurá, podívejte se, Terry se vrátila, fanoušci jásejte.

    Podle mě to ale nemáš zapotřebí, ty tvé předchozí články hlavu a patu měly, byť se v nich odrážela nezkušenost. A místním klukům by fakt mnohem víc pomohlo, kdyby se dočetli o tom, jak se mladá holka vyrovnala s prvními skutečnými vztahy, jak se změnily její očekávání oproti dřívějším představám, kdy nikoho neměla a jen snila. To je pro ně to důležité, protože to oni přeci nejčastěji řeší - a ne klišé o hranatých brýlích a tangách.

    Takže, budu se těšit na něco přínosnějšího [S03]

    Reaguj na tento komentář
    Re: ax
     od autora 1amazonia

      .....

      Myslím že se nejednalo jen o radu pro kluky, nybrz o celkové vnímaní

      očima zeny, i pro ženy.[S04]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora buchtar10

    aahoj Terry, vítám tě tady po dlouhé době, dlouho jsi tu nebyla .. Tvůj článek je hrozně pravdivej :), se vším tam souhlasím :) .. už se těším na tvé zážitky ohledně kluků, vždy to bylo pěkné počteníčko :)

    Reaguj na tento komentář
A co třeba tohle...:o)
 od autora buddy

    Zdravím, Terry. No, přiznám se, že na mě je tenhle článek psaný trošku chaotickým stylem...já jak něco nemá jasnou lajnu a systematickou strukturu, tak jsem vedle:o)...No jo, strojař...co bys odemne čekala[S08]
    Nicméně, nesouhlasím s tím, že by článek nevyjadřoval myšlenku...ta je tam k pochopení celkem jasně, myslím[S03]

    Ono, vždy asi jde o celkové sladění konkrétního člověka s tím, co si chce vzít na sebe...ale mě osobně se třeba na holce děsně líbí květované letní šaty, ani dlouhé, ani mini...prostě ke kolenům:o)

    ...no, asi jsem "lehce" staromódní a navíc nejspíš nepředstavuju průměrný mužský názor na věc, tak se podle mě, holky, rozhodně neřiďte...:o)))

    Reaguj na tento komentář
seksi bonbonki
 od autora Edy Dworzak

    Terry si představuju takhle:

    Obří poprsí utopené v křiklavě rudém igelitu obtočeném ležerně a jen tak nedbale kolem trupu. Zadnice zahalená do zavinovací sukně od vietnamců a la rok 1999. Sukně by byla žlutá a s červenými květy v hawajánským štýlu. Pás by zdobil růžový opasek z umělé kůže se sexy aplikací ve tvaru obří berušky. Na nohách koketní žabky ve tvaru obřích rosniček. NA hlavě decentní PVC kloubouček ve stylu italských Alpini (i s tím kohoutím pérem). Na očích tuze sexy sluneční brýle od návrháře ¨Nguyen Than Vo Dienh (čili plast, plast a zase sexy plast). Obě ruce by zdobily bižutérní aplikace od návrháře pana Sing L´Doi (čili plast, plast a zase plast). Domninantní by byl obří prsten s "kamenem" ve tvaru mužského přirození (i s příslušenstvím). A jako bonbónek a podtrhnutí celkové stylu by bylo neoholené ochlupení obou nohou. Pro maximální styl by šlo ještě doporučit toto ochlupení nohou obarvit decentní křiklavě zelenou. K pomilování!

    Reaguj na tento komentář
    Re: seksi bonbonki
     od autora Kaze

      Nechápu [S05]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora JK

    Pokud bylo smyslem článku vyhranit se od snahy ženských časopisů definovat "módu", tak oceňuji snahu Terry, ale budeš muset na sobě ještě hodně pracovat, abys zjištěné vzala za své. Se vším, co jsi uvedla v článku, do puntíku souhlasím. Ale v tom posledním odstavci jsi vlastně vše předešlé anulovala. Někde jsi si přečetla, že se klukům nelíbí tanga, tak bys je všechny vyházela a nakoupila kalhotky s nohavičkami. Je fuk, jestli čteš módní časopisy, nebo něco na internetu a podle toho se oblékáš - snažíš se zapadnout do nějaké šablony, kterou nadefinoval někdo jiný. Já preferuji, když se holka obléká podle sebe a je to pro mě i znakem dívčina vkusu/nevkusu. Vyloženě odpudivě na mě působí holky(ale i kluci), kteří se za každou cenu snaží začlenit vizáží do nějakého stylu. Je to takové stádovité, neosobní, falešné...

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Kaze

      Nebyla to náhodou ironie?[S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Terry

        Byla [S04]

        Reaguj na tento komentář
ovšem je to šílená bagatelizace
 od autora emu

    o holkách jakého věku je to řeč? 15-19? taky bych řekl že těch jaksi méně inligentních... a zdaleka ne o všech, jestli vůbec o většině...
    pak i ten článek má bohužel úroveň těch cosmo časopisů, z poslední doby jsem zvyklý na trochu vyšší úroveň článků na svadeni.cz

    Reaguj na tento komentář
Nemůžu se dočkat doby...
 od autora Paia

    ...až ženský začnou zase nosit kalhoty a sukně pěkně až do pasu. Postava tak hned vypadá líp. Přeci jen u většiny ženských je pas přirozeným nejužším místem těla a zasluhuje si být zvýrazněn. Nehledě na to, že bokovky by mohly slušet maximálně anorektickým modelkám. Jenže ony je nosí krom štíhlých i "oplácaný" a vyloženě tlustý baby, a to je pohled k zblití, když jim faldy sádla přetejkaj přes gatě či sukni a na půlce vylezlý zadnice se táhnou šňůrky napnutejch tangáčů.
    A proto volám: "OPASEK AŽ DO PASU!"
    A to samý vlastně platí i pro chlapy. Nechápu "borce hipáky" co nosí kalhoty pod pr*elí, rozkrok mezi kolenama a šlapou si po koncích nohavic. Vždyť to musí být krajně nepohodlný!!!

    Reaguj na tento komentář
Nic moc, Terry:(
 od autora Básník

    Mělas pravdu, Terry, tenhle článek se mi vůbec nelíbí. Je psaný v duchu Agáty Hanychové nebo nějaké puberťačky...Obsah a závěr je zřejmý už z prvních vět, stylista by ho nejspíš úplně strhal. Nic nového mi nepřinesl: že jsou ženy ovlivněny diktátem komerce, kterému jdou časáky na ruku a že chlapovi je módní novinka u zadku a často si ani nevšimne, že holka má na sobě něco nového, to je pro mě prostě známá věc. Tak jsem se těšil, že nám odhalíš něco ze svých tajných sváděcích praktik, nebo peprných zážitků...a nic. No, tak snad příště, námětů ze života máš jistě dost[S03]

    Reaguj na tento komentář
Ještě něco
 od autora Básník

    Stejně je to šílený, v některých zemích třetího světa chodí lidi v zašívanejch kalhotách, roztrahým tričku a bosi a tady si nány s pokřiveným žebříčkem hodnot kupují věci, které se nikomu nelíbí a za pár měsíců je zase zavřou do skříně, nebo vyhodí. Krize-nekrize, hlavně, že jsou IN. Nebo jak má skoro každý nick v angličtině, aby byl in[S08]Já jsem OUT a nevadí mi to. Komu to vadí, ten ať se s tím srovná sám. Moje jediné luxusní oblečení je víc než deset let starej oblek, kterej mám ještě z tanečních a který nosím zásadně jen na plesy, zkoušky a k pohovorům.

    Reaguj na tento komentář
Chaos
 od autora Mára

    OMG. To jsou moudra. Jak už někdo psal výše, je to jen chaotická slátanina všeobecně známé věci. Sorry,ale tvoje články mi přišly vždy trochu ¨mimo¨. Působíš z nich na mě jako nevyzrálá přesto přechytrajíc se tvářící pipina.

    Reaguj na tento komentář
Hehe
 od autora Margarette

    Slečna píšící tento článnek očividně disponuje vysokou inteligencí [S04]

    Reaguj na tento komentář
...
 od autora MouseQ

    Móda je hra pro ženy, ne pro chlapy. To neni nic nového. =)

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Raste

    Článku chybí kostra ale budiž nicméně rozebírat co bylo řečeno už stokrát jinde ... "Holky proberte se" etc.
    Svůj k svému, já mám ráda svoje džíny a trička a i když byly doby, kdy jsem koketovala s podpatky při denním nošení, tak je mi líto ale kdo v tom má běhat celý den kvůli pár pohledům.
    Jinak moje osobní zkušenost - chlapovi se líbí nakonec stejně nejvíc to, v čem se já cítím dobře, protože v ten okamžik jsem prostě milejší a sebejistější no prostě kus a to je pro něj zdá se podstatnější :))

    Reaguj na tento komentář