Libido je zdrojem síly

Celý náš život nás provází síla našeho libida. Můžeme ji brát nutkání dopřát si něco uspokojujícího od vykouření cigarety po úžasný sex. Tato energie nás nutí vyvinout určitou činnost k uspokojení svých choutek. Pokud toho umíte správně využívat, balíte ženy jako po másle.

Umíte používat své libido? 

Na tomto webu máme již spoustu návodů na to, jak sbalit ženu různého věku na různých místech. Vždy jsme ale trochu odsouvali do pozadí, proč to máme dělat. Proč se máme učit svádět ženy? Léčba psychických poruch z dětství je sice skvělá věc, ale stěží to pro někoho je primární důvod k balení žen. Podobně to je i s tvorbou dětí. Ano, je to opodstatněné, ale stejně to není pro většinu z nás hlavní důvod k balení.

Ten pravý důvod tkví v naší psychice. Chceme balit či svádět ženy, protože zkrátka „cítíme“, že bychom měli. Jsou pro nás přitažlivé, toužíme po nich, hledáme v nich slast, někdo by možná řekl i „touhu po splynutí“Je to naše libido, které nám říká, že u těchto osob můžeme najít rozkoš.

 A zároveň nás popohání k tomu to zkusit.

Zkuste si nyní vzpomenout na článek „Zacházejte správně se svojí energií“. V něm jsme si představili model osobnosti od Freuda a setkali jsme se s pojmem energie. Libido patří právě do tohoto modelu, je to název pro energii, která vychází i ID. Tedy pokud píši „energie“, mám na mysli v podstatě stále tu sílu, která nás nutí dělat v našem životě pokroky.

Libido má tedy každý z nás. Bez ohledu na vaše pohlaví či věk. Navzájem se od sebe odlišujeme ale v tom, jak se svojí energií z libida zacházíme. V našem vývoji totiž procházíme několika fázemi, přičemž se může stát, že se v nějaké zasekneme. Je to poměrně známé rozlišení – celotělní, orální, anální, pohlavní a někdy uváděná i rodičovská fáze. Pravděpodobně jste se o tom učili ve škole, takže znáte příklady s kuřákem (musí mít pořád něco v ústech) či s člověkem, který čeká na výplatu a pak vše rychle utratí (anální fáze, dotyčný má požitek z toho, že se najednou vyprázdní).

Méně už se uvádí potíž s fixací libida. Například jste se jako malí mohli fixovat na matčina nateklá ňadra, která pro vás tehdy byla zdrojem slasti. Přestože vás nyní již nikdo nekojí, stále se vám u žen líbí velká prsa. Libido je zkrátka hodně zajímavá tematika, a pokud vás zajímá, naleznete o ní spoustu publikací.

Libido jako energie pro balení

Jak jsem uvedl již na začátku článku, libido nám v podstatě umožňuje balení. Pokud jeho energii správně využíváte, prakticky nemůžete mít problém se seznamováním. Máte třeba nízkou úspěšnost, ale vždy dokážete někoho sbalit. Jak už to ale bývá, spousta z nás se svým libidem nakládá špatně. Uvedu tři způsoby špatného nakládání a možná řešení. Pokud máte problémy se ženami, pravděpodobně se najdete ve více než jednom bodu.

1. Nadměrné neúčelové vybíjení

U mužů existuje jedna velmi oblíbená vybíjecí činnost – masturbace. S její pomocí dosahujete částečného uspokojení, což je fajn, ale na druhou stranu můžete tu energii využít lépe.

Řešení: Pokud nejste zadaní, omezte masturbaci na nezbytné minimum, například jednou týdně. Nahromaděnou energii směřujte na ženy – flirtujte, předvádějte se, zkoušejte nové postupy. Cokoli, co jí potenciálně může zaujmout, je lepší než sedět u počítače.

2. Nesexuální orientace libida

Své libido můžete využívat v podstatě na cokoli, ostatně je to energie. Osobně znám dost lidí, kteří jsou toho zářným příkladem. Trčí do rána v hospodě, jsou to workoholici, neustále studují, hrají počítačové hry apod. Ostatně existuje neomezené množství možností, jak vybít sexuální energii. Hrajete za krásnou a prsatou elfku v online RPG?

Ženy jsou mistryně v nesexuální orientaci libida. Místo častého dráždění pohlaví raději tancují, uklízí, neustále navštěvují kamarádky apod. Až budou mít svého výkonného samce, hodně to omezí.

Řešení: Vždy je třeba pamatovat na rovnováhu. Asi těžko opustíte práci či školu kvůli tomu šetření libida. Ale na druhou stranu známé Paretovo pravidlo mimo jiné říká, že 20 % práce odpovídá 80 % výsledků (a zbývajících 80 % práce odpovídá 20 % výsledků). Jinak řečeno, prakticky vždy naleznete nějakou činnost, která vás stojí čas a energii, přičemž má minimální výsledky. Určitě jí lze přinejmenším hodně omezit, když už ne úplně zrušit.

3. Potlačování libida

To je super, že máme energii z libida, aspoň jí můžeme vesele potlačit. Myslím, že konkrétně Češi jsou v tomhle mistři. Je to do jisté míry vlivem výchovy a příliš velkým superegem. Pokud vás rodiče v mládí hodně omezovali („Na tohle máš ještě čas.“, „Nedělej to.“, „Nech toho.“), vštěpili vám soubor zákazů potlačujících vaše libido.

Když se toto stane, nastává frustrace. Potlačené libido má destruktivní rozměr. Podle míry vašeho sebevědomí útočí buď na vás (bolesti hlavy, sebepoškozování) nebo na okolí (násilí, ničení).

Řešení: V první řadě je potřeba odstranit návyk potlačování a destrukce. V tom vám může pomoci článek „Změňte své návyky“. Poté je potřeba najít nové místo uplatnění libida. Pokud se s potlačováním a problémy s tím spojenými potýkáte dlouhodobě, je lepší navštívit odborníka.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Treff

    Zajimavy clanek, ale je i zajimave ze nema zadne komentare.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Alex84

      Treff: [S04]

      Reaguj na tento komentář