Nový rok plný příležitostí

Opět jsme bouřlivě oslavili Silvestra a nyní nás pomalu dostává kocovina provázející nový rok. Opět někteří z nás učinili svá předsevzetí, aby je mohli o měsíc později porušovat a sebeobviňovat se. Vynechejte raději jednorázové obrovské sliby a místo toho postupujte pomalu, ale jistě. Nemusí být zrovna Nový rok, abyste začali svoji cestu sebezdokonalování.

Jaký byl Váš rok 2009?

Nový rok bere spousta lidí jako něco výjimečného. Je to pro ně „konec starého a začátek nového“. Nějak jim tam v chaosu vypadlo jedno slovo - roku. Stejně jako teď skončila jedna vteřina, stejně jako o půlnoci skončí dnešní den, stejně tak skončil minulý rok. Nestala se žádná světová pohroma, maximálně pár lidí napíše v datu starý rok místo nového.

S koncem starého se mnoho lidí domnívá, že nastane změna. Počínaje novým světovým uspořádáním, přes obrovskou katastrofu či rapidní životní změnu. Nestane se ani jedno. Pokud jste včera nedokázali oslovit ženu, nestanete se dnes nejlepším svůdníkem na světě, i kdyby to bylo vaše jediné životní přání. Takhle to na světě nechodí.

Dnes vidíme výborně do minulosti, vidíme do přítomnosti, a částečně i do budoucnosti.

Nikdo vás sice většinou nevaruje před teroristickým útokem, ale na druhou stranu takový meteor letící na Zemi či obrovská vlna tsunami by jistě neušli pozornosti vědců. Nevěřte vousatým stařešinům, kteří vidí konec světa a chtějí, abyste si s jejich pomocí zajistili pomoc. Zajímají je vaše peněženky, ne vaše štěstí.

Aby došlo ke změně, potřebujeme mnohem více, než pouze jeden nový rok. Potřebujeme příležitost, sílu, odhodlání. Vaše životní změna nenastala úderem půlnoci, bouchnutím lahve šampaňského a vypuštěním rachejtlí. Tím jste maximálně dopřáli trochu zisku prodejcům, přiopili se a znečistili vzduch čínskou petardou.

Buďme realisté. Za veškerou tou parádou symbolizující začátek nového roku nehledejme nový svět, ale pouze pokračování toho starého. V novém roce bezesporu potkáte spoustu krásného, naleznete mnoho nových příležitostí, možná potkáte ženu snů, získáte vysněnou práci a spoustu jiných životních úspěchů. To vše však nebude pouze mávnutím kouzelného proutku.

Štěstí a úspěch, které spousta lidí hledá v novém roce, nepřijdou samy. Potřebují vaši snahu, energii. Stejně jako strom nevyroste za den, ani váš život se nezmění úderem půlnoci. Na tom nezmění ani tucet předsevzetí.

To, co možná hledáte v symbolice nového roku, naleznete spíše ve svém vlastním zdokonalování. Vytvořte si plán toho, čeho chcete dosáhnout, a postupujte pomalu a jistě. Nebuďte jak lidé, kteří drží měsíc hladovku, aby další měsíc přibrali více, než shodili. Špatným postupem můžete ztratit nejenom motivaci, ale také peníze, štěstí či své zdraví.

Přeji všem návštěvníkům Svadeni.cz mnoho pohody, rozumu a energie do plnění všech úkolů, které je v roce 2010 čekají.

Komentáře

taky taky
 od autora oakus

    články o sebezdokonalování mám osobně radši než o balení, protože když člověk vychytá inner game a vypěstuje si koule, tak na zbytek a na tím pádem na "balící metodu", která mu vyhovuje nejlíp, už pak přijde sám pokusem a omylem, který ho stejně čeká a nevyváží ho ani milion přečtených článků o tom co dělat v terénu.
    Jo a PF 2010 všem!!

    Reaguj na tento komentář
2010
 od autora lak

    tak pekny clanek trba na seba makat :)) dakujem za pekny web

    Reaguj na tento komentář
pekny clanek
 od autora Treff

    clanek se mi libi. to co se tu pise je urcite pravdive. bouhzel mnoho lidi novy rok vnima jako jedinou prilezitost zacin znovu udelat velke zmeny, tak snad se jim dostane pod ruky tenhle clanek a pomuze jim [S07]
    ...jinak silvestr mam rad to hlavne kvuli tomu ze se vsichni na povel bavijou ...a je fajn videt vetsinu lidi pohodove na ladenych [S08]

    Reaguj na tento komentář