Peacocking – dejte o sobě vědět

Termín peacocking lze volně přeložit jako  „pávení“, resp. paví vábení. Tato baličská premisa vychází z předpokladu, že pro muže je někdy zkrátka obtížné vypipetovat si příslušnou vyvolenou z davu – analogicky se tedy naskýtá možnost upozornit naopak na sebe samého.

Chováte se jako Páv? 

Některé školy balení doporučují výrazné prvky oděvu a doplňky, jako např. zlaté řetězy – máte-li zálibu v black beatu, špičaté boty z aligátora nebo výrazné hodinky. Bude-li se však podobnou radou řídit nesmělý troubelín z Velkého Přítočna, který doposud nosil jen černou klokanku a plísňáče, patrně narazí.  Nejde jen o cenovou nedostupnost transformací pavích perutí.

Nalijme si čistého vína, Hugo Boss z nikoho frajera neudělá. My hoši totiž mnohdy s transparentními doplňky oděvů nedovedeme příliš pracovat. Stejně jako pubescentní rajdy nezvládají chodit zprvu v podpatcích.  Cílem mise není udělat ze sebe nemachrovaného, narcistického macha s naditou prkenicí, ale vzbudit zájem. Zahrát na nejdůležitější notu, kterou není nic jiného, než humor a originalita. Ano, z většiny průzkumů vyplývá, že ženy nepřitahuje ani tak fyzický vzhled, stav konta nebo soubor vychytaných volnočasových aktivit.

Chtějí prostě chlapa, vedle kterého se nebudou muset stydět, a ještě je rozesměje. Humorem však nemyslíme trika s přiblblými a rádoby vtipnými nápisy nebo otřepané modely ze seriálů.

Zapomeňte na Shaldona z Big bangu a koukejte vymyslet něco svého! Základ je nebát se barev a experimentů.

1. Co třeba ponožky

Už vás někdy napadlo, že z bot nemusí jen čouhat černá bavlněná fuska s nápisem adidas? Když si hodíte nohu přes nohu, co takhle pár barevných pruhů, puntíky, sobí hlavy nebo cokoli jiného, než fádní a tradiční bílá nebo černá. Navíc vhodným vzorem můžete působit dokonce aristokraticky. Spící hrabě Schwarzenberg byl jednou přistižen s ponožkami červené barvy. Některé kárované vzory odkazují na staroanglickou golfovou módu podkolenek. Málokdo k tomuto kroku dostane odvahu, ale výsledky bývají skutečně nečekané. 

2. Vestička

Další elegantní záležitost, která v kombinaci s jednobarevným tričkem může naopak působit velmi bohémským dojmem, ve spojení s košilí a úzkou kravatou naopak velmi stylově. Sehnat pěknou pánskou vestu, krom té se sumkami na zásobníky z armyshopu, je v Čechách neskutečná potíž. Patrně proto, že nejoblíbenějším střihem lokálních balíků je stále tílko nošené ke sklenici uzenáčů. 

3. Sluneční brýle

S touto kategorií doplňků, které velmi dobře zaujmou, se roztrhl pytel. Hlavním nepřítelem číslo jedna se zdá být kvalita. Spousu internetových Ezopů nabízí nepřebernou paletu velmi vychytaných modelů. V kombinaci s růžovým trikem a nagelovanou hlavou to ale není úplně ono. V této kategorii bychom se měli snažit přiblížit se pokerovým elitám nebo Will-I–Amovi, ne pouťové opičce za dvacku. 

4. Kšandy

Kšandy také celkem fungují. Pokud se bojíte, že vám budou tlačit z boku na pupek, spusťte je prostě dolů. Zkuste výrazné barvy. Vyhněte se naopak ostentativním symbolům, jako jsou pivní půllitry (pokud nejste na Oktoberfestu). Tahle drobná finta podtrhne i obyčejné bílé triko a posune vás zas o kus dál. 

5. Kravata nebo motýlek

Tohle už chce trochu švih, tah na bránu a cit pro kombinaci. Každopádně barevné kalhoty, tmavá košile a pestrá kravata, která nevypadá jako z šatníku Miloslava Ransdorfa, dokáže vysloveně kouzla. V mnohých slečnách se totiž tajně ukrývá cit pro uniformy nebo obleky. V nás chlapech naopak vyslovený odpor. Když se však spojí pouliční barevné kreace s vhodným symbolem konformity, trefíte hřebíček na hlavičku. Puntíkatý motýlek na obnaženém krku, nošený s trikem, vypadá také za hraničí punku, ale za pokus to přeci stojí.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Reaper

    Autorce se podařilo zaměnit slovo peacocking s "chodit elegantně oblečen ve značkových hadrech". Ano. Takto vyložený termín peacocking holky jistě zaujme (o tom nepochybuji), ale poněkud jiným způsobem, než autor této techniky původně zamýšlel....

    Peacocking ve své pravé podobě znamená navěsit na sebe něco, co na první pohled zaujme a je nevšední. Velký klobouk, prsten, nevšedně střižená kravata, páska přes oko ala Big bang, atd, atd. Navlíct na sebe sáčko, kravatu, kalhoty opravdu nic nevšedního nebo z řady vybočujícího není a barevná kravata nebo ponožky na tom nic nezmění.

    A na závěr je dobré zmínit, že peacocing je pickuperský termín, vznikl v Americe a v Česku s touto technikou nikdo převratné úspěchy slavit nebude. Zde je spíše kontraproduktivní.
    Resp. pokud si ji někdo vyloží jako autorka článku, tak to pak ano. To zabere ....

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora ax

    Ten křečovitě rádobyvtipnou formou spatlaný recyklát už stokrát omletého je fakt otřesný. Že půjde kvalita článků po odchodu RaShe dolů se dalo čekat, ale že až tak moc...

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora nubligo

    Ano, z většiny průzkumů vyplývá, že ženy nepřitahuje ani tak fyzický vzhled, stav konta nebo soubor vychytaných volnočasových aktivit.

    Chtějí prostě chlapa, vedle kterého se nebudou muset stydět, a ještě je rozesměje.


    na tomdle odstavci je krásně vidět že to psala holka[S04] ono o todle holkám vůbec primárně nejde, chtějí mít vedle sebe někoho kdo znamená něco víc [S07] ať už penězma nebo postavením ve společnosti...vtipných kamarádů má každá holka dost[S03]

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Black_Adder

      Chtějí někoho, kdo vystupuje z davu. A pokud má holka něco v hlavě, peníze to nejsou. Rádoby vtipných kamarádů řekl bych. Schopnost ženskou rozesmát je jedna z nejsilnějších zbraní. ;)

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Reaper

        Problém je v tom, že smích v holce neprobouzí chuť na sex ani v nejmenším...
        Je to stejný jako napsat, že chlap má největší chuť na sex po výborném jídle. Nemá. Po výborném jídle by se nejradši natáhl a spal.
        Zrovna tak smích a zábava u holky vyrábějí endorfin v dostatečné míře, aby chuť na sex byla naopak nižší než normálně ...
        Že by holky píchaly primárně s komiky jsem si tedy nikdy nevšiml. To kritérium "šu*ku" bude někde trošku jinde než v tom být primárně vtipný a zábavný ...

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora myší královna

          Je rozdíl mezi skutečně vtipným šarmantním chlapem a nerdem od vedle s pamětí na džouky o Chucku Norrisovi.

          Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora nubligo

        řeknu to jinak:

        Chtějí prostě chlapa, vedle kterého se nebudou muset stydět, a ještě je rozesměje

        takových chlaů má hezká holka hodně nazývají se ubozí kamarádi na pobavení [S03] ženskou jednoduše přitahuje chlap který má vyšší společenskou hodnotu než ona sama[S03]

        Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Majco

        Black Adder stiahne nohavice a každá sa rozosmeje [S04]

        Reaguj na tento komentář
Sbohem
 od autora frymon

    Tak jo, na tydle články se fakt tejden čekat nevyplatí. Sbohem Rashi, sbohem svadeni.cz. Záložku po tobě mi nahradil markmanson.net/

    Reaguj na tento komentář
    Re: Sbohem
     od autora Caris

      O cem to tam je ?

      Reaguj na tento komentář
Přetvářka...
 od autora myší královna

    Článek nabádá k pózérství a to já nesnáším.

    Reaguj na tento komentář