Svadění prostřednictvím SMS (12)

Stalo se vám, že žena neodepsala na vaši zprávu? Ztratili jste takto s ní kontakt a dodnes nevíte proč? Pravděpodobně jste špatně vyhodnotili podtext zprávy a vše nakonec vyznělo úplně jinak, než jste měli v úmyslu...

Umíte svádět pomocí SMS? 

Jak ji neodradit SMSkou 

Každý z nás je jedinečná bytost a proto se i různě vyjadřujeme. Obecně platí, že muži se zaměřují především na obsah sdělení. Jen málokterý dokáže hodiny tlachat "o ničem", jako některé ženy. Když se potkají 2 známí, tak si vše důležité dokáží říci během pěti minut a pak odkráčí každý svou cestou.

Oproti tomu ženy dokáži dopodrobna probírat některá témata. Obecně jsou považovány za mnohem hovornější než jejich silnější kolegové. Kromě této vlastnosti, která v SMS nemá příliš velký význam (kromě toho, že si s vámi jsou schopny během jedné hodiny poslat 15 zpráv a k tomu si ještě ve 3 z nich stěžovat, že píšete pomalu), je zde ještě jeden mnohem důležitější aspekt. Ženy se mnohem více zaměřují na formu projevu, gestikulaci, modulaci hlasu, pohyby, tón hlasu atd. V textových zprávách samozřejmě nic z tohoto nenajdete.

Nicméně jistá forma projevu tu také je.

Zamyslete se nad následujícími body:

  1. Jak dlouho po setkání SMS posílám?
  2. V kolik hodin SMS posílám? (pozor, není to to samé jako na předchozím řádku)
  3. Nemá moje SMS nějaký nelichotivý podtext?

Tyto 3 body jsou seřazeny podle důležitosti od té nejméně důležité. Není tedy příliš podstatné, jak dlouho po setkání zprávu posíláte. Samozřejmě, pokud dívku pozvete pomocí SMS do kina 2 minuty od rozloučení, tak to nebude nejlepší řešení. Dostal byste poté nálepku sraba, který se nedokáže vyjádřit přímo a to rozhodně nechcete.

Více než "jak dlouho" je spíše "kdy". Z mých osobních zkušeností mohu udělat závěr, že nejlepší čas na posílání zpráv je přibližně v osm hodin večer. Tehdy máte největší šanci uspět, neboť denní spěch se proměnil ve večerní odpočinek. Většina žen a dívek relaxuje buď u televize čekajíc na svůj oblíbený pořad, nebo se vydává na nějakou párty, akci apod. Každopádně v tomto čase ještě není nic v plném proudu a máte tak větší šanci dostat kladně naladěnou odpověď.

Poslední bod se stává kamenem úrazu pro velké množství mužů. Přitom stačí, aby žena právě na podtext kladla důraz a objeví se problém gigantických rozměrů. Nyní se podíváme na příklad takové pěkné SMS, kterou rozhodně nikdy neposílejte.

Roman se seznámil s Markétou odpoledne přibližně kolem 16:00. Zašli spolu do kavárny a dobře si pokecali. Dostal od ní telefonní číslo a tak dorazil domů celý šťastný. Přemýšlel, kdy jí asi tak má napsat. Nakonec se rozhodl v půl osmé a za několik minut již odesílal zprávu tohoto znění:

Ahoj Markéto. Super odpoledne. Telefon nebude zapomenut, zneužit, jen počestně použit. Užij si zbytek večera...nebo dobré ráno (podle toho, kdy to čteš). Roman

Na první pohled se tato zpráva tváří jako zcela normální sdělení. Dokonce i čas byl dobře naplánovaný a Roman se těšil na odpověď. Jenže ona nepřicházela a nepřicházela. Proč? Zkusme si nyní tuto zprávu rozebrat tak, aby byl vidět podtext. Předem upozorňuji, že s mým rozborem nemusíte souhlasit. Dokonce jste třeba podobnou SMS poslali a slavili jste úspěch. Nepsal jsem však v úvodu, že každý člověk je jedinečný? Dost krafání, pojďme na to:

Super odpoledne. - Tímto dáváte najevo, že jste se hodně pobavil. Na jednu stranu to je kompliment pro vaši společnici. Ovšem na stranu druhou dáváte najevo, že jste takový chudáček, který se neumí bavit a proto se chcete na ženu přitisknout jako klíště. Zdůrazňuji, že po prvním setkání! První trestný bod.

Telefon nebude zapomenut. - Ano samozřejmě, že ho nezapomenu. Do smrti bych si to vyčítal. Opět dáváte najevo svoji závislost. Pink ho druhý trestný bod.

Zneužit, jen počestně použit. - Snažím se být vtipný. Dlužno dodat, že někomu může tato interpretace skutečně připadat vtipná. Druhá si o vás naopak pomyslí, že jste trapný. Tentokráte bez bodu.

Užij si zbytek večera...nebo dobré ráno (podle toho, kdy to čteš). - Tak přesně za tuto interpretaci se vyhazuje od SMS maturity. Či jinak řečeno zde nasbíráte nejvíce trestných bodů.

Užij si zbytek večera, ale hlavně nezapomeň, že já jsem tady a chci tě! Proto nedělej žádné blbosti, nebo bych byl smutný. Tohle se většině z vás určitě zdá jako naprostý blábol, že?

Ono kdyby ve zprávě bylo pouze "Užij si zbytek večera. Roman," tak na tom nebude nic špatného. Zde uvedený nelichotivý kontext podtrhuje pokračování zprávy. nebo dobré ráno - je celkem logické, že do zprávy toto připíšete, že? Zvláště, když nevíte, co vaše vyvolená momentálně dělá. Chyby lávky! Tímto dáváte najevo, že byste rádi ovládali její život. Jestli něco dívky ze srdce nesnáší, tak je to právě toto. Obsah závorky dodává všemu ještě větší důraz. Uděluji 3 trestné body.

Ptáte se, jak mne napadlo, že několika slovy dáváte najevo snahu o ovládání jejího života? Jde o časové vymezení. Pokud dívka teoreticky odepíše ještě večer, tak víte, že se nudí, nebo že má stále čas odepsat vám. Jestliže by vám však odepsala ráno, tak se večer nejspíše dobře bavila. Z předchozích trestných bodů navíc vyplývá, že se na ní chcete upnout. V kombinaci těchto dvou faktů vzniká dojem, že pokud by ráno odepsala na vaši zprávu, tak začnete s výslechem. Kde byla, co tam dělala... Možná dokonce poznamenáte něco v tom smyslu, že vám měla odepsat dříve. Zde je tedy zřejmá snaha o ovládání. Všimněte si, že toto všechno lze vyčíst z jedné zprávy!

Ještě zmínka ke 3 tečkám. Ty se používají v případě nedokončené myšlenky, či otevřeného konce. Ve své SMS konverzaci se jim raději vyhněte. A pokud už je tam chcete dát, tak NIKDY na ně nenavazujte další slovo.

Suma sumárum mi vyšlo 5 trestných bodů. Na jednu zprávu je to až gigantické množství. Pokud jste u dívky zabodovali u osobního setkání, tak jste v suchu, protože to hodí za hlavu. Jestliže však v osobním setkání příliš neexcelujete, je tento počet pro váš vztah budoucí vztah smrtelný.

V příštím díle SMS se podíváme na tuto situaci ještě jednou, ale tentokráte pošleme jinou zprávu. Pokusíme se místo záporných bodů nasbírat kladné.

Stále čekáme na Vaše SMS příspěvky. Pošlete nám Vaši neúspěšnou, či naopak úspěšnou SMS a my ji rozebereme a odhalíme chybu, či naopak ukážeme ostatním jako dobrý příklad. Staňte se spoluautorem Svádění.cz!

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Lvíče

    zneužit - jen tohle slovo podle mýho názoru je 10x větší katastrofa než celej zbytek smsky. Dává jí tím najevo, že je schopnej ten telefon zneužít (dát ho někomu jinýmu apod.). Bejt na místě dotyčný holky, už v tu chvíli bych litoval, že jsem mu to číslo dal.

    Ale jinak obecně smskovat si doporučuju jen s kamarádkama, objektu zájmu je lepší zavolat a pozvat na rande.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora mariee

      mně ani tak nevadilo to slovo "zneužit" jako "použit". fakt pozor na to, celkem to působí dojmem, že pisateli jde získat "holku na jedno použití". jak už bylo řečeno, ženě nezáleží tolik na konkrétním sdělení, jako spíš na celkovém dojmu, kterým na ni toto sdělení zapůsobí. mariee

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Lou

    Řekl bych, že je to zbytečně moc "zvědečťováno". Jasný ta zpráva, která tu byla rozebrána není nejlepší, ty chyby co jsi rozebíral jsou opravdu chyby ( ikdyž jak pro koho) ale nemyslim si, že by ta holka až tak přemýšlela, například, že ten dotyčný má chuť ji ovládat život .. prostě a zkrátka ta sms naznačuje nízký sebevědomí bez toho rozebírání. To s tim načasovánim je taky pravda, ale když jsem si to četl, působilo to na mě tak, jako by to všechno bylo nezbytný a že ten, kdo fakt potřebuje pomoc, potom bude zbytečně moc přemýšlet.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Jistě, v tomhle článku se všechny chyby zveličují. Určitě nenajdeš ženu, která by rozebíranou zprávu pochopila až takhle negativně. Snažil jsem se poukázat na všechny vyskytující se chyby.

      Problém je v tom, že muži většinou tohle nevidí. Žena ti tyto chyby také nevyjmenuje. Ona si tu SMS jednoduše přečte a ve většině případů neodepíše.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora ha

        Uz kdyz jsem cetl tu zpravu, tak jsem si rikal, ze jsi asi magor, kdyz to posilas :-D..
        Fakt zprava co nic nerekne, o nicem..
        Kdyz uz neco posilam, tak me neco zajima ne? Treba jsem si vzpomel, ze jsem se chtel na neco zeptat, a pak zapomel. Co je na jednu stranu zajimavy a co se ty holky taky tykalo.
        Treba zapamatoval jsem si, ze rada chodi tam a tam a tak si rikam, jeee ja se zapomel zeptat na to jestli nahodou nepotkala nakyho kamose.. takovy tema.. Ony rady pomohou prece :-)..
        A pak louceni a prani dobryho vyspani, to je tak tezky vymyslet neco romantickyho? :-D
        Jako treba "Hezky se vyspi, oblacky osvitil mesicek a bily ti je seslal pod tvoji hlavicku, abys mela jen ty krasne sny." (vzdycky predstava, jak lezi v posteli nebo neco co dela kazdy a normalne, jen se pouzijou slova z zivotniho prostredi) - nekterym to muze vadit, ale podle me to vsechny potesi :D

        Kdyz to clovek pise, tak by mel spis myslet na jinou, kamaradku ;), to je podle me to nejlehci..

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora salome

          zajimavy tip, ale rada bych upozornila, ze ackoliv sem celkem romantik, uz sem poslala pak kluku nekam za ty jejich priserny zdrobneliny. z obratu jako pohladit tve vlasky, nebo pusinku na tve rtiky se mi jezi vsechny chlupy. snad tu sms psal kluk, ne?

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora ha

            nesmi se to prehanet ;-)
            asi bych tvoji vetu zmenil na:
            "Snad to nepise diteti."

            Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora History

        ..mě vždy před odesláním SMS dívce prolétnou všechny tyto katastrofické scénáře hlavou, včetně té myšlenky, že ještě existují jiné katastrofické varianty, které mě nenapadly a nakonec zprávu neodešlu.. :-) Autor perfektně rozebral CO a PROČ. Pěkné!

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Me

          konstruktivní pesimismus prof. Vondráčka:
          " Každý den očekávám nějakou katastrofu, pokud se nedostaví, jsem příjemně překvapen".

          Me: Mě už v životě asi nic nepřekvapí :))

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Max Power

      no ta holka to samo nebude takhle vedecky rozebirat, ale podvedome to bude citit podobne, jak je tu rozebrano... cili negativne

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Dexeek

    Bohužel v tomto článku se chyby naprosto maximalizují, jak výše uvádí Moto. Při představě, že bude žena dělat rozbor každé z těch třinácti SMSek, kterými reagujme na jejích 15 během hodiny si myslím že její život opravdu ovládáme, bude totiž zřejmě muset strávit polovinu dne s psychoanalitickým slovníkem na klíně. Každému slovu, které v SMS zprávě napíšeme, se dá jistě přisoudit určitá konotace ovšem ono přisouzení podle mého názoru nezávisí jen na použitých slovech ale primárně na slečně se slovníkem resp. doufám bez slovníku. Tak trochu "podle sebe soudím tebe" nebo spíš podle předchozích zkušeností. Pokud tomu tak není, tak zřejmě jediný způsob, jak se vyhnout trestným bodům( a nasbírat kladné) je psat SMS formou telegramu anebo se naprosto oprostit od naší osobnosti a použít prozměnu slovník doporučených slov pro SMSkomunikaci. Nevím, nakolik by mě potěšilo kdybych dostával SMSky od různých lidí "jak přes kopírak" o člověku naprosto nic nevypovídající...na druhou stranu jsme na svadeni.cz a tenhle proces je vlastně založený na tom, že se snažíme dělat lepšími než ve skutečnosti jsme, takže tu kritika asi není příliš na místě:o)
    BTW: existuje už takový slovník?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Lvíče

      To ti trošku uniká smysl článku. Ženská tu smskuje samozřejmě takhle vědomě neanalyzuje. Podvědomě ano, na ni ta smska prostě nepůsobí dobře.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Jenny

    takže vyjádření moje, jakože holky:)

    sejít se s někým, strávit s ním fajn odpoledne a pak dostat tuhle sms..tak bych odpověděla jen na základě toho, jaký by to odpoledne bylo:)
    Protože ok je jen začátek. Pak to s tím že telefon nebude "zneužit"..to není snad ani vtipný.
    Já myslím, že Roman se nemůže divit, že mu nepřišla odpověď:))

    Reaguj na tento komentář
Tak mě napadlo
 od autora Kotja

    že to celý balení stojí za prd, protože se skládá se dvou částí z věcí kterými to zkoním a věcí kterými to možná nezkoním. A neslyšel jsem o podobných pravidlech pro ženy. Asi by bylo lepší brát nějaký tlumič vášně.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Dexeek

    Budiz, pokud bereme v potaz jen tuhle jednu SMS, to nakonec neni podstatne. Podstatne je, ze nic z toho neni mozne generalizovat, pokud pujde o zenu se sklony k zavisloti na partnerovi bude naopak "podvedome" vyhledavat naznaky onoho pripoutani(uz nevim jak je to tam popsano).
    BTW: o kulturni, socialni a kdovi jeste jake podminenosti naseho chapani(podvedomi i vedomi)
    toho byli napsany stohy...
    Predstava ze te zena odkopne jen proto, ze z esemsky vyplyne(hmm), neco jako ze bys ji chtel kontrolovat zivot, ci ze se k ni hodlas prilis uvazat, tak myslim stejne neni o co stat. Jestli ji byl ten mladik sympaticky tak to snad nevzda kvuli jedne SMS(!!!) a pokud to uplne vzdat nehodla a jde jen o nejake "trestne body", tak je to snad uplne jedno, protoze stjne rozhodne dalsi osobni setkani...

    Reaguj na tento komentář
Za všechny holky!!!
 od autora Arnica

    Za všechny holky musím říct,že žádná žena není taková,že by rozebírala takovou zprávu do detailů (zvláště takových detailů). Každá snad hodnotí ten vtip,který Roman udělal,ale to je vše. OPRAVDU!!!!![S03]

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Jessica

    Taky si myslím, že málokterá z nás bude do detailů zkoumat jednu sms. Celkově na mě tato zpráva působí dost neobratně, ale asi se dá předpokládat, že mu dotyčná nedala číslo jen tak, ale z určitých sympatií, takže bych odpověděla a dala mu šanci poslat něco kloudnějšího:-)) a pak by se vidělo. Jedno plus pro Romana za správné I a Y .

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora SomeoneCZ

      ...ale asi se dá předpokládat, že mu dotyčná nedala číslo jen tak, ale z určitých sympatií...

      Spíš tuhle možnost musí člověk předpokládat, nebo pokus o seznámení nemá smysl. Kdybych o každé hned předpokládal, že mi dala číslo, aniž by skutečně měla zájem, nikam se nedostanu. Ovšem, jak ukazuje slečna ve 29. videu, i to se může stát.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Jessica

        No jo, ženy jsou nevyzpytatelné:-))

        Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora hmm

        kdyz da nekdo nekomu cislo telefonu, tak to taky nemusi nic znamenat.. dneska uz je to jak dat nekomu vizitku :-D

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Hroz

    No ja osobne pokud nemusim, tak psanou formou v techto pripadech nekomunikuju. Problem je v tom (a myslim ze to tu je i nekde napsane), ze zeny daleko vice vnimaji intonaci, gestikulaci atd. Coz touto formou je uplne zabite. Druha nevyhoda je, ze Vy si podle jeji intonace, gestikulace a mimicke reakce nemuzete udelat obrazek jestli mate bod nahoru nebo dolu. Podle me je psana forma pro svadeni absolutne nevhodna, pokud nejste nekdo kdo se opravdu vyzna. Bud se nic nestane, nebo ztratite par bodiku. :) Vyjimecne muzete i nejake nabrat.

    Reaguj na tento komentář
poslal jsem tuto SMS holce
 od autora kostragen

    Uz je to tak. Na jednom nataceni jako kompars, jsem potkal nadhernou holku. Padl prvni ocni kontakt, rekly jsme si par slov, a vcelku to vypadalo nadejne. Jen oba jsme byly dost stidlivi.Na konci kdyz jsme oba koncily jsem si vsimnul na listku jeji tel.cislo ktery jsem si zapamatoval a druhy den jsem ji poslal sms.

    Ahoj. Dojela si v poradku? Ja se pripravuji na boj proti korupci :] ,,Jih proti Severu" Margaret Mitchella. Verim ze se nezlobis kvuli cislu, a prijmes moje pozvani do cajovny. Jirka PS:Na konci pracovniho dne. Ticho toci se [S03]

    Od te doby se neozvala, 3dny. Tik za rozebrani a za radu. :[

    Reaguj na tento komentář
    Re: poslal jsem tuto SMS holce
     od autora OffTopic:))

      jak by povedal aurelian: svata prostato..

      neviem ako to rozobrat..no..vyjadruju to len 4 slova:

      [B]To je ale trapas.[/B]

      nabuduce naber odvahu.

      Reaguj na tento komentář
    Re: poslal jsem tuto SMS holce
     od autora feeerda

      Ahoj,

      možná pozdě, ale do budoucna pro ostatní:

      Když získáš telefonní číslo, jiným způsobem, než že ti ho dá holka sama - pak neposílej sms, ale zavolej ji. Kdysi jsem chtěl pozvat jednu holku (se kterou jsme se občas potkávali na ulici a pozdravili se ) na kávu a tel. číslo jsem dostal od kamarádky mé kamarádky [S04]. Pak jsem přemýšlel nad sms a nakonec jsem jednoduše zavolal [S07].
      Pozvat ženu na ranade přes sms? Dáváš najevo svůj strach z komunikace.
      Máš-li zájem o ženu, chceš přeci slyšet i její hlas a proto volat [S03]

      Reaguj na tento komentář