Buďte při svádění dominantní

Na světě existují dva druhy mužů: dominantní a submisivní. Ve chvíli, kdy chcete úspěšně sbalit ženu, musíte se chovat jako dominantní muž. Když si na vás žena všimne znaků dominantního chování, podvědomě ji začnete přitahovat.

Jste dominantní nebo submisivní?

Tady jsou hlavní charakteristiky, abyste si byl zcela jistý, jaké jsou mezi submisivním a dominantním chováním rozdíly:

Dominantní

  • Vyhledává nové příležitosti
  • Působí sebevědomě
  • Naplňuje své touhy a jedná rychle
  • Dělá rozhodnutí
  • Nepotřebuje souhlas ostatních
  • Dělá si plány do budoucna
  • Je aktivní

Submisivní

  • Čeká, až k němu příležitost přijde
  • Dává najevo svou rozpolcenost, nejistotu a dělá mu velké potíže urovnat si myšlenky
  • Čeká na souhlas ostatních
  • Působí velmi nesebevědomě
  • Je pasivní

Ženy, ať už vědomě nebo nevědomě, vyhledávají dominantní znaky, když si vybírají životního partnera.

Před několika tisíci lety, když jsme drželi kyje v ruce a honili se za mamuty, abychom měli co jíst, ženy věděly, že pračlověk, který projevuje nejvýraznější znaky dominance a je aktivní, dokáže nejlépe ochránit ji i jejich potomky a snáze je udrží naživu. Jednoduše řečeno, byl to způsob, kterým příroda likvidovala nejslabší jedince. Ženy, které si vybraly chudáky se submisivními znaky, později zjistily, že si vybraly těžkou cestu.

Navíc většina nepřežila a jejich potomci také ne.

Špatná volba znamená, že naše geny už nebudou dále předávány budoucím generacím. Naopak ženy, které si své partnery vybraly pečlivě (dominantní muže) přežily do dalšího "kola". A tak dále.

Dobrá, v dnešní době už se sice za svou večeří honit nepotřebujeme, ale ženy mají v genech stále zakódovanou touhu po mužích, kteří vykazují znaky dominance. Neberte na lehkou váhu úlohu, kterou hraje její biologická stránka v této rovnici! To, že žena říká, že chce muže, který s ní bude hrát na harfu a bude se s ní procházet na pláži ve svitu měsíce ještě vůbec neznamená, že to doopravdy chce.

Ona říká jen to, co si její vědomá mysl naprogramovala, že chce, ale její podvědomí dělá úplně jiná rozhodnutí.

Ženy nejsou schopny nahlas říct, co chtějí, poznáte to jedině z jejího jednání. Když něco uděláte a žena na to zareaguje, dá vám tím odpověď, kterou chcete. Vy budete vědět, co chce.

Když chcete mít při svádění žen úspěch, musíte se naučit ignorovat to, co říkají, a všímat si toho, na co a jak reagují. Jinak budete neustále frustrovaný, když se budete snažit přijít na to, proč se vás pořád snaží zmást. Nedělají to záměrně, ony zkrátka nevědí!

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora JirkaT

    Já bych řekl, že se to týká i přatelství. Že si dívky i jako kamarády vybírají dominantní jedince.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Treff

      no ja se zrovna nechovam dominantne spis subisivne a dobrych kamaradek mam spousty, tak nevim

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Jerry_

        Naprosty souhlas. Ale zase neco na tom clanku bude,protoze vetsinou se dockam odpovedi,ze me berou jako brachu.[S02]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Treff

          nevim zda jsem to napsla srozumitelne ale jako ze kamosek mam plno ale hoklu uz dlouho zanou [S02]

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora Jerry_

            Presne tak to mam i ja:(

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora dejv

              Zdravím Jerryho, už jsem si dávno všiml, že máme dost podobný názory. Myslím, že jeden z nás je tady zbytečně.

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora Jerry_

                [S02]Muzem se zastupovat,jak tu jeden z nas nebude.[S04]

                Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora dejv

                Ahoj dejve, zkus prosímtě používat nějaký jiný nick, ať se nám to tady moc neplete, tenhle totiž už nějakou dobu používám já. Určitě si nemyslím že jsem jediný dejv, ale pokud už tady nějakou dobu brousíš, tak jsi si toho už mohl všimnout. Jinak nic proti Jerryho názorům, timto tě taky zdravím[S03]

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora Jerry_

                  Ahoj Jerry, ono se nás tady zastupuje víc navzájem, ale nejsem proti, už jsem si zvyk[S03]

                  Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Lou

    Jo se článkem souhlasim, že jednají podvědomě a vědomě řikají něco jinýho... jen bych tolik neškatulkoval, že žena neni schopna nahlas říct co chce ... to už je idividuální...
    JirkaT: k tomu přátelství nevim .. většinou, když se kluk snaží sbalit babu a nezvládne to, je moc hodnej - neni dominantní .. tak ta holka s nim zůstane kámoška a někdy dost dobrá

    Reaguj na tento komentář
100% pravda
 od autora Já

    Konečně to někdo napsal na rovinu! je to přesně tak. Citlivý muž se bojí květiny dotknout, aby ji nepoškodil a pak příjde osel a sežere ji (a ona se ráda nechá)!

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Lvíče

    A teď upřímně - vy se těm ženským divíte? Vy byste chtěli po boku "partnerku", která by se vás pořád ptala, jestli jste spokojení a co byste rádi a udělala pro vás první poslední? Nevěřím, že by někdo, kdo nemá nějakej silnej komplex, kvůli kterýmu potřebuje mít nad druhým absolutní nadvládu, takovou chtěl do dlouhodobýho vztahu.

    Taky si musíte uvědomit, že přitažlivá atraktivní ženská má nabídek spoustu a prostě si vybírá, ať se vám to líbí nebo ne. Někdo, s kým bude chtít být, ji musí umět zaujmout, a to rozhodně neudělá tak, že se zařadí do stáda ovcí.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora JirkaT

      To je právě to. Funguje v tom tzv. "trh reprodukce". Prostě jsem v lásce jako zboží. Pokud se chceš prodat musíš zvýšit svoji kvalitu, zaujmou přitažlivým obalem, udělat si dobrou reklamu, mít velkou trvanlivost, poskytovat doživotní záruku, patřit do odpovídající cenové kategorie. Trošku mě to děsí.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Lvíče

        Proč tak negativně? Samozřejmě že je to trh jako každý jiný. A atraktivní, inteligentní a příjemné ženské mají křivku poptávky (míněna poptávka po nich) položenou hodně vysoko.

        Co je na tom špatného? Ty si snad vybíráš slečny, které se ti nelíbí a nudíš se s nimi? [S03]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora JirkaT

          Já tomu rozumím. Ale dříve jsem měl takové ty naivní dětinské představy o lásce na první pohled než jsem pochopil jak to ve skutečnosti je a bylo těžké se s tím srovnat.

          Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora hans

    Homo Filuto, působivě napsaný ale trochu zavádějící.

    1. dominance=sklon k ovládání, submisivita=sklon k podřízenosti. Nic víc, nic míň.

    2. z hlediska přežití je dominance důležitá, ale ještě důležitější je podnikavost a to co máš v hlavě, alias submisivní inteligent je perspektivnější než dominantní hlupák

    3. co se týká vztahů - protiklady se doplňují a dva dominantní jedinci se snášejí stejně špatně jako dva submisivní

    4. Většina z nás má v sobě jak dominantní tak submisivní prvky. Záleží na genové výbavě, na výchově a taky na momentální situaci. Např. šéf podniku se chová silně dominantně ale doma je pod pantoflem. Naopak, v práci podlézavý řiťolezec se vybíjí doma na rodině apod.

    5. Časy, kdy muž ovládal a žena se přizpůsobovala jsou nenávratně pryč a moderní žena potřebuje prostor pro vlastní seberealizaci a ne despotickýho ňoumu, kterému se musí podřizovat.

    Mně ten článek přijde jako klišé s nízkou vypovídající hodnotou, dá se z něj odvodit pouze fakt, že ženy oceňují u mužů sebevědomí a sebejistotu, ale to už velmi dobře popsal Someone ve své Teorii zájmu ;-)

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Komolgorov

      Kemo, promin, ale myslim si ze jis nepochopil autora ani evolucni biologii z ktery vychazi. Zvlast tvuj bot cislo 5 me pripada jakoneco z feministickyho skoleni. Feminizmus je jen skytnuti na geologickem scale a policka correctness neresi problem ze sebevedomej jedinec ma vyhodunad nesebevedomim.

      Tolik hansovi.

      JInak tohle je strasne zajimavej namet, a bylo by hezky si to probrat jen s chlapama bez "usmernujiciho" vlivu zenskych politickych komisaru ;-)

      Reaguj na tento komentář
Perfekt
 od autora Probe

    Souhlasím, ač je to smutné, je to tak.

    Reaguj na tento komentář
Hezkej clanek
 od autora Komolgorov

    Filuto, dobre si to napsal. Jen tak dal. Napsi o tom vic, evolucni biologie totiz trumfuje prapodivne novovylihle myslenkove smery.

    Bylo by zajimave rozebrat, z evolucniho hlediska, treba veci jako ta povestna "jiskricka" (vymluva a nebo podprahovej mechanizmus?) a nebo vubec jak ma fungovat strategie. Naprikal je zajimave kolik (cehokoliv) ma chlap investovat do zeny a kde je ta hranice kdy ji ma poslat do zadni brady a jit jinam. Nekde je MOZNA nejake optimum, jit do hospody a cekat na to ze prijde Lolobrigida je asi malo, ale nejak nosit ruzicky a darecky mesic nevsimave zene je zase strasne moc. Rozdilmezi plosnym a nebo soustredenym pristupem.

    Dale si myslim ze neni co honit, ze je dulezite si udrzet sebevedomi, ale ze nevadi byt obcas odmitnut, obcas nedomitnut, obcas poibit na prvnim rande, obcas mit sex na prvnim rande, obcas touzit po nejake ktera na nas kasle, obcas odmitnout nejakou nadrzenou.

    Dale doufam ze se nam nebudou do pripadne diskuze michat ty damy ktere si zde leci komplexy a nebo rady vypraveji pribehy jako ony nebo "jejich kamaradky" odmitli chlapka. (je zajimave ze se chlapi podobne neholedbaji, a my vime ze jsem i my museli odmitat zenske co po nas sly, a ze jsem s toho nebyli moc stastni a ze nam to bylo spis trapne jim ublizovat). To zeny se rady chlubi ze odmitaji, pro muze je to spis trapne protoze vetsine muzu je tech zhrzenych zen proste lito.

    No a dalsi zajimavy namet pro Filutu, Someone a nebo jine je namet zenske mstivosti. Zenske casopisy v US se hemzi navody jak se pomstit muzum, nic podobneho v muzskych casopisech neni. A jak rika rada Vacatko, zena ma od lasky k nenavisti jen malinkej krucek, a jelikoz to takhle vetsina muzu nema tak je to pro nas dost zahada. Samozrejme by bylonejlepsi to rozebrat z nejakeho solidniho pohledu, jako treba ta evolucni biologie.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora rast

    Jen k těm americkým časopisům. Občas se zakoukám taky do těch zavádějících českých časáků našich protějšků azklamanej musím podotknout, že se tam vyskytuje zpousta návodů , které navádí ženy k tomu, aby ze svého nežádoucího, případně stávajícího potencionálního partnera udělali úplného vola, a nebo cokoliv nedůstojného pro chlapa, jako jedince.
    Obrana silnější, chtivější, ale zároveň ve vztahu zranitelnější populace vychází každej měsíc v několika pánských časopisech.
    Všude v těchto časopisech nalezneme návody, jak se toho druhého zbavyt, jak ho začít nenávidět, jak ho potupit atp.
    Všechny tyto časáky, komerce v televizy, ale také internet v nás probouzí falešné, ale díky bohu také reálné představy o chápání druhého pohlavý, ale já sám jsem přesvědčen o tom, že je to v každém z nás individuální a v nás všech je trochu ženy i muže, aď se nám to líbí, a nebo ne. Ta popisována evoluční biologie stejně jednou skončí úplným rovnoprávem, co ve zkutku podstaty (povede lidstvo do propasti), jak jsem se dočetl o názoru církve na dnešní vyvýjející se situaci.
    Civilizace očekává od muže trochu jinou roli, než od ženy.U západních kultur je sice postupně překonáván onen tradiční pohled, že totiž muž vydělává a žena se stará o domácnost. To ale neznamená, že společnost již dnes obě pohlavý vnímá zcela stejně. Ostatně, tento sociologický problém je v médiích přetřásán téměř denně.[S02]

    Reaguj na tento komentář