Jak na oslovení v nevýhodné pozici

Stalo se vám někdy, že jste chtěl ve stoje započít rozhovor s partou sedících lidí, ale oni vám po čase přestali věnovat pozornost? V tomto článku si ukážeme návod, jak si k nim přisednout. Rovněž se podíváme na to, jak oslovit pochodující ženu.

Chcete začít rozhovor?

Žena v pohybu

Je velice těžké oslovit lidi, kteří se neustále pohybují. Nejdůležitější je, abyste měl na paměti, že si dívky nesmí myslet, že je pronásledujete. Pokud se tak stane, budete jim připadat méněcenný a odmítnou vás. Jeden způsob, jak se tomu vyhnout, je, že zůstanete během oslovení stát na místě, zatímco žena se stále hýbe. Tento způsob se ale nehodí pro rychlou chůzi, a proto si ukážeme, jak oslovit ženu v pohybu.

  1. Musíte se pohybovat po stejné dráze, ale musíte být malinko před ní.
  2. Otočte k ní hlavu a oslovte ji.
  3. Jděte dál vedle ženy a pokračujte v rozhovoru jako normálně.

Oslovujeme sedící lidi

Když se budete poprvé snažit zaujmout sedící skupinu, všechno půjde skvěle.

Postavíte se blízko nich, začnete se s nimi bavit a skupina vás uzná za vhodného společníka. Ale jak čas běží, přestanou vám věnovat svou pozornost. Kde jste udělal chybu?

Chyba spočívá v tom, že stojíte, zatímco zbytek skupiny sedí. Oni mají pohodlnější pozici než vy. To podvědomě vytváří dojem, že skupina je pro vás důležitější, než jste vy pro skupinu. Postupem času jim přijdete stále více méněcenný. Člověk, kterého by si měli vážit, by se nespokojil s nepohodlnou pozicí, jen aby s nimi mohl být v kontaktu.

Problém je, že nemůžete jednoduše přistoupit ke skupině neznámých sedících lidí a usadit se k jejich stolu. Vypadalo by to, jako že se příliš snažíte. Takže jakým ověřeným způsobem se můžete přidat k sedící skupině?

  1. Oslovte je nějakou otázkou, na kterou chcete znát jejich názor.
  2. Mezitím předstírejte, že vás tlačí čas (dívejte se na hodinky - používejte nonverbální komunikaci).
  3. Během dotazování si však najednou přisuňte židli a sedněte si. Důležité je, abyste mluvil, zatímco si sedáte.
  4. Znovu dejte najevo, že jste na odchodu a změňte téma („Čeká na mě kamarád“…).
  5. Pokračujte v hovoru jako by se nechumelilo.

Mějte na paměti, že jednoduše nestačí si tyto kroky zapamatovat. Než budete úspěšný, budete to muset několikrát vyzkoušet. Často nejde o samotnou techniku, ale o to, jak přirozeně budete působit, abyste dosáhl výsledků.

  Inspirováno dílem: Carlos Xuma – The Seduction Method
 

Komentáře

Nevidim důvod
 od autora mazaný Filip

    Nevidim důvod proč bych měl něco takového dělat a tím spíše k tomu používat nějaké fígle. Slušností je, se zastavit když někdo na někoho začne mluvit, v případě nezájmu kráčící osoba pokračuje dál a nějaký pokusy a znovunavázání rozhovoru jsou trapné a oběžující.
    A to totéž v bledě modrém platí pro situaci když skupinka lidí sedí, každý se snad dovtípí. Nevidim důvody proč si přisedat k cizím lidem a vnucovat se jim. Kamarádi mě pustí sednout automaticky.... A jaká je tedy rada pro úspěšné balení v nevýhodné pozici? Poměrné jednoduchá - balit ve výhodné pozici. Ale dělat z nevýhodné výhodnou je chození po tenkém ledě, které hraničí s obtěžováním.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Nevidim důvod
     od autora RaShCZ

      A co když vidíš krásnou ženu u stolu s několika dalšími neznámými lidmi? To raději budeš sedět s partou přátel a doufat, že zachytí tvůj pohled?

      Co se týče kráčejících lidí, tak ti nezastaví ani polovina.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Nevidim důvod
       od autora mazaný Filip

        Zkrátka si myslim, že jsou situace, ve kterých je lepší se o nic nepokoušet neboť jsou už předem prohrané. Ono to takhle zní pesimisticky, ale realita není vždy šťastná a nám nákloněná. Nechci to nikomu rozmlouvat, kdo si myslí, že i v takových chvílích něco získá, tak hurá do toho... Jak už tady bylo mnohokrát řečeno, na světě je spousta žen, takže nevidim důvod proč se honit za každou sukní hlava nehlava.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Nevidim důvod
         od autora sulo

          a co treba situace kdy se prestehujes do noveho mesta,treba i v zahranici kvuli zamestnani,o vikendu nemas nic na praci tak nebudes sede doma a tak si vyrazis nekde do klubu bavit se,ale sam by ses asi nudil tak oslovis par lidi u stolu, udelas si nove zname - muzes je oslovit i treba tim ze jsi se zrovna nastehoval a jestli by ti neporadili nejake dobre kluby,restaurace,etc. , pokud se budes chovat nenucene tak ti nikdo prez hubu urcite neda... pak si vemes cislo od nejake pekne slecny sedici u stolu... za jeden vecer vystridas vic stolu a uz nejsi v cizim meste... znas lidi atd

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Nevidim důvod
           od autora polik

            hh... přijít do klubu, přisednout si někam a chtít radu, kde je nějakej dobrej klub :D

            Reaguj na tento komentář