Přitahujte pozornost

Jedním z prvotních cílů svůdníků je přitahovat pozornost okolních žen, nejlépe těch, které o nás poté budou jevit zájem. Způsobů, jak docílit situace, že se stanete středem pozornosti na první pohled, je několik. Probereme si je a ukážeme, jak je každý z nás může využít.

Jste středem pozornosti?

Základním úkolem svůdníků bylo vždy přitahovat pozornost. Má to mnoho důvodů, namátkou mohu zmínit zvýšení sociálního statusu nebo jednoduše snaha vyniknout před konkurencí. Proto svůdci (konkrétně tuším Mystery) vyvinuli techniku pávení, jež spočívá v tom, že byste měli na sobě nosit několik výrazných prvků.

Nicméně zatím jsem v Česku nepotkal svůdníka, který by pávení viditelně praktikoval. Většina svůdníků se spokojí s košilí, džíny a upravenými vlasy. Vypadají dobře, to ano. Ale nezaujmou na první pohled, což je škoda. Zlepšíme to.

Pozitivní a negativní pozornost

Domnívám se, že problém většiny českých svůdníků nespočívá v tom, že by nevěděli o technice pávení nebo neměli prostředky k tomu, aby si nakoupili něco výrazného. Problém je v tom, že nechtějí přitahovat negativní pozornost. Pod tím rozumějme situaci, kdy někdo sice přitahuje pozornost, ale zároveň se tím snižuje jeho sociální status.

Klasickým příkladem je smradlavý bezdomovec. Na první pohled nevypadá příliš vábně, čímž přitahuje pozornost, a když kolem něj projdete, vaše hodnocení se ještě sníží.

Mystery kdysi v Americe techniku pávení praktikoval tak, že měl několik druhů výrazného oblečení a spoustu doplňků. Takže jste ho mohli potkat v klubu v pilotní kombinéze s typickými brýlemi, nebo také, a to je asi jeho nejčastější zjev, v dlouhém černém kabátu, s vysokým kloboukem na hlavě, pořádnými botami, prsteny na každé ruce a také s líčením, které by mu mohla nejedna žena závidět.

Víte, co by se stalo, kdybyste se v takovém oblečení promenádovali u nás po ulici? Přitahovali byste pozornost. Ale spíše než žádost o číslo by od vás ženy očekávaly pozvánku do cirkusu. Především by si ale o vás myslely, že jste blázen, což by opět snižovalo vaše společenské hodnocení.

Jak tedy přitáhnout pozornost ženy, aniž by si o vás myslely, že jste blázen? Na to existuje několik prostředků.

Výška

Velmi vysocí muži, dejme tomu kolem 190cm a více, mají v tomto ohledu velkou výhodu. Pozornost přitahují sami. Ženy přirozeně hledají vysokého, silného samce s hlubokým hlasem. Jste-li takovým samcem, nemusíte se ani moc snažit. Stačí respektovat základní poučky o sebevědomí, vystupování a oblékání. U žen pak budete mít úspěch, popřípadě se vám dokonce samy budou podbízet.

Vůně

Téma vůní je sporné. Určitě s nimi dokážete přitáhnout pozornost. Otázkou však je, jestli bude negativní nebo pozitivní. V tomto ohledu mají totiž ženy rozdílné názory. Proto osobně nedoporučuji, abyste se snažili zaujmout vůní tím, že si jí na sebe nastříkáte hodně. Já jsem to kdysi před několika lety zkusil a rozhodně z toho nevznikla pozitivní pozornost.

Oblečení

Právě oblečení je tím, co vám může obrazně řečeno přidat pár centimetrů na výšce, abyste byli vidět. Nebudu vám ale dávat typické rady typu „košile a džíny“, které už považuji za základ. My chceme jít výš. Nechceme se ženám pouze líbit, chceme přitahovat jejich pozornost každým krokem. Ale zároveň nechceme být považováni za blázny. Po několika letech zkoušení různých variant oblečení jsem přišel na několik poznatků.

Poznatek 1: Od pasu dolů nemá cenu se snažit

Mohli jste si najít skutečně krásné značkové džíny za 5000,-, o kterých si myslíte, že z vás udělají lva salónů. Chyba. Vykonají stejnou práci jako jiné levnější. Ženy se totiž na džíny nesoustřeďují. Možná si řeknou, že máte pěkný zadek, ale víc ne. Džíny se zkrátka dle většiny lidí rozdělují na ty „pěkné“, „normální“ a na ty „hnusné“. Už nikdo nezkoumá, jestli ty pěkné džíny máte značky Levis, Lee, Replay či jste je sehnali v Takku.

Podobná situace je u bot, potažmo ponožek. Zcela se spokojíte s průměrem, nemá cenu snažit se hledat výstřelky.

Poznatek 2: Od pasu nahoru se nebojte být extravagantní

Ona košile a džíny jsou fajn, pokud všichni kolem vás chodí v montérkách. Ale když se pěkné oblečení stane masově nošené, ztrácí svůj půvab. A to se přesně děje kombinaci „košile a džíny“. To, že si rozepnete pár knoflíčku navíc, vás už nezachrání. Vypadáte dobře, ale pozornost nepřitahujete.

Chcete-li přitahovat pozornost, vyhledávejte extravagantní barvy a motivy. Křiklavě červená košile s černým drakem plivajícím oranžový oheň v klubu i na ulici zazáří mnohem více, než obyčejná černá košile. Totéž platí i o triku.

Bohužel, většina mužského oblečení je spíše nevýrazná. A když naleznete nějaký opravdu extravagantní kousek, tak je často problém určit, jaké myšlenky dotyčný kus oblečení vyvolá. Tedy zda budou pozitivní či negativní.

Minulý rok se mi podařilo sehnat zimní bundu s velmi originálním vzorem. To, co dokáže dělat s lidmi okolo, považuji téměř za zázrak. Každý, ale doslova každý člověk, kterého znám, se k ní musí vyjádřit. Ženy ji hodnotí výhradně pozitivně, muži pozitivně i negativně. Ale nejlepší je, že dotyčná bunda skutečně přitahuje pozornost. Nedokážu s ní projít kolem žen tak, aby mě ignorovaly.

Když hledáte originální kousek, máte tři možnosti:

  • Pokud máte dost peněz, vyrazte do značkových butiků, a brzy něco naleznete.
  • Pokud máte méně peněz, vyrazte do obchodů typu Takko, C&A, Kenvelo apod., ale nepočítejte s tím, že hned naleznete to pravé.
  • Pokud se vám nikam nechce, prolezte internet. Do hodinky budete mít několik zajímavých kousků. Odkazy k posouzení poté můžete poslat kamarádkám.

Poznatek 3: Doplňkům se lidé snaží přisoudit význam

Muži i ženy přisuzují význam doplňkům, které si na sebe vezmete. Snaží se zařadit vás pomocí nich podvědomě do sociální skupiny, případně o vás zjistit nějaké informace. V tom tkví naše skrytá zbraň na zvědavé ženy.

Pořiďte si několik neurčitých doplňků – výrazné přívěšky na krk, prsteny, náramky, hodinky či další věci, které se hodí k vašemu oblečení. Ke každému takovému doplňku si vymyslete historku a až se vás žena zeptá (a věřte, že pokud jste vybrali správně, a ona má alespoň nějaký zájem o vás, tak to udělá), tak jí povězte svojí historku a máte body navíc.

Poznatek 4: Nezapomeňte na základy

Všechny rady, které jsem vám nyní popsal, ztrácejí svoji účinnost, pokud je neumíte správě využít. Takže nezapomínejte na správné vystupování. Ale o tom jsou zase jiné články.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora HS

    Problemem ceske spolecnosti je, ze od jedince vyzaduje, aby zapadnul do sedeho prumeru. Kdyz se bude odlisovat at uz nahoru nebo dolu, tak ho spolecnost semele a stahne zpatky. Takze kdyz budete vybocovat, mate dost nepratel, kteri se vam budou co nejvice zneprijemnit cestu na vrchol.

    Co se tyka negativni pozrnosti, tak i tou se da krasne prorazit. Klasickym prikladem je stredoskolsky student, ktery je vzdy pripraven a proto sbira same jednicky.

    Co se tyka obleceni rozhodne bych ho nepodcenoval. Nikdo sice nepozna odkud mate nove ryfle, ale kazda holka zarucene pozna, ze vam nesedi. Diskvalifikacni jsou spinave ryfle nebo boty.

    Casto mivam pocit, ze druheho by neco zajimalo, jen se boji zeptat ( to i pozoruji u sebe, jenze vetsina techto veci je vuci clanku offtopic, protoze by to pro baleni znamenalo okamzitou diskvalifikaci :) ), takze se stava, ze doplnky zenu zaujmete, jenze se nezeptala a ty pak nemuzes vhodne pouzit pripravenou historku.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Ono zapadnutí do průměru není podle mě specifikem pouze české společnosti, ale je to obecný princip. Většina lidí závidí těm, kteří jsou viditelně lepší, než oni. A pohrdá těmi, kteří nezapadají do jejich představy o životě. Jen se to málokdo odváží vyslovit.

      Středoškolský student se samými jedničkami je poněkud specifický případ, který ukazuje na nedokonalost průměru. V průměru ho ostatní vnímají spíše negativně. Ale rozptyl je takový, že se ve většině tříd naleznou lidé, kterým jeho úspěchy nevadí, či ho dokonce obdivují. Ale i to má své příčiny, které se mi nechce detailně rozebírat.

      S doplňky je to tak, že se téměř žádná žena sama od sebe na ně nezeptá. Ale jakmile navážeš konverzaci, osmělí se. Tedy nemůžeš spoléhat, že tě žena kvůli nim sama osloví. Ale řeč na ně určitě dojde, pokud jsi ženy zaujal ty, a zároveň i ten doplněk.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora HS

        Spise je to tim, ze narozdil od nas se neodpousti verejny pristup typu:"Me chcipla koza, chci aby sousedovi chcipla take." Navic cast cizincu uspech nekoho znameho bere jako velkou motivaci byt lepsi nez on a cela spolecnost vydelava na zdrave soutezivosti. Ale jinak souhlas, cesi se vetsinou od cizincu nechovaji mile ke vsem a pretvaruji se jinak.

        Toho stredoskolskeho studenta jsem volil jako klasicky priklad, jak se da vyuzit negativni pozornost ve svuj prospech. Ten jednickar muze obratne vyuzit sve znalosti k otevreni novych pratelstvi se spoluzaky.

        Mam pocit, ze te zena dobrovolne sama neoslovi. A k tem doplnkum mozna dojde, ale take nemusi, kdyz se vcas vyparis nebo mate dost dulezitejsich temat ke konverzaci.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Přístup popsaného typu tu skutečně je, avšak osobně ho vidím hlavně u starších lidí. Ti mladší z mých zkušeností uvažují spíše rezignovaně. Tedy: "Mě chcípla koza, co se dá dělat." Stále to není ideální přístup, ale je to postup.

          Reaguj na tento komentář
Vůdce
 od autora Fondil

    Dneska trošku lituju, že jsem to psaní pro vás odmítnul, protože tenhle článek by mě sednul. Z pickupu už toho ve mě moc nezůstalo, ale přitahování pozornosti je pořád má priorita.
    Sice bych o tom měl radši napsat svůj článek, ale dneska se mi nějak nechce, takže se podělím tady ;)
    Oblečení - od pasu dolů opravdu nejsou věci, které by sami o sobě byli dostatečně výrazné. Ale ani přesto by se rozhodně zanedbávat neměli. Pokud chcete pávení opravdu hrotit a máte na to osobnost, je plno možností. Já třeba nosím Ed hardy boty bez tkaniček (sehnal jsem je docela levně na Aukru). Podle mě vás bílý boty rozhodně zvýrazní víc. Rifle musí sedět a v kombinaci s tričkem/košilí, musí být barvy dobře vyladěný. Košile taky není univerzální. Třeba na Yancor.de seženete super trička, který vás odliší. Jedno od nich mám a můžu si být vždycky jistej, že nikdo nic podobnýho mít nebude. Dobrý doplněk je třeba taky šátek, kravata nebo přívěšek na krk. Od té doby co mám naušnice s těmi lesknoucími kamínky taky cítím zlepšení.
    Kromě toho je tu spousta dalších faktorů. Já třeba nosím černý nehty. Je to podle Mysteryho, ale musíte na to mít fakt osobnost a být s tím srovnaní, protože pokud si to neobhájíte, jen status ztratíte. Další věc, kterou se na diskotékách vyznačuju je tanec. Věřím, že tancovat umím, ale není to jen takovýto krok sem, krok tam, máchnu někam rukou...kombinuju prvky z různých stylů. Inspiraci hledejte na youtube - uživatel "takesomeCrime".
    Pávení je super, ale pokud na to nejste zvyklý, nebudete se cítit dobře a lidi to poznají. Já sám se snažím odlišovat nejen kvůli balení a pokud nejsem oblečenej výrazně a odlišně, už se skoro cítím špatně. Důležitý je podle mě vědět, proč mám danej zvýrazňující prvek na sobě a co má o mé osobnosti říct. Pokud si podle toho zvolíte styl a budete se cítit dobře, sami poznáte ten rozdíl.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora tamel

    Co je to za blbost že od pasu dolů je jedno co máte na sobě? Boty jsou základ.Naopak, pokud máte na sobě nic moc top, super boty tohle zachrání. Autor asi neví, co pro ženy znamenají boty a nejen pro ně ale dívají se i chlapům na boty. Ten článek mi nepřijde vůbec poučný ani věrohodný, o autorově stylu a úspěchů u žen dost silně pochybuji.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Napiš mi prosím, kde je v článku uvedeno, že od pasu dolů je jedno, co máš na sobě.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora History

        Článek je právěže naopak hodně kvalitní a musím s ním souhlasit. Představa červené košile s černým drakem... Hned bych to bral. Bohužel, košil přibývá, ale i tak je jich míň než triček. Jediné, s čím skutečně nesouhlasím, je důležitost bot. Ta je totiž skutečně hodně duležitá, sám si všímám, že neznámé ženy, se kterýma se dám do řeči, třeba přes kamaráda, na ty boty koukaj. Ale je to fakt umění vybrat originální boty. Kupříkladu teď sem měl tyhle www.skateparkoftampa.com/spot/productimages/colors/2883_24003.jpg , jedna tkanička žlutá, jedna černá a ještě sem je převázal podle novodobýho vázání tkaniček, překvapivě to moc lidí nemá, viděl sme to snad jen u jednoho mýho kamaráda. A musím vám říct, že z těch bot sem slyšel jen samou chválu a těžce upoutávaly pozornost :)

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora white

    "Vůdce
    Dneska trošku lituju, že jsem to psaní pro vás odmítnul, protože tenhle článek by mě sednul. Z pickupu už toho ve mě moc nezůstalo, ale přitahování pozornosti je pořád má priorita.
    Sice bych o tom měl radši napsat svůj článek, ale dneska se mi nějak nechce, takže se podělím tady ;)
    Oblečení - od pasu dolů opravdu nejsou věci, které by sami o sobě byli dostatečně výrazné. Ale ani přesto by se rozhodně zanedbávat neměli. Pokud chcete pávení opravdu hrotit a máte na to osobnost, je plno možností. Já třeba nosím Ed hardy boty bez tkaniček (sehnal jsem je docela levně na Aukru). Podle mě vás bílý boty rozhodně zvýrazní víc. Rifle musí sedět a v kombinaci s tričkem/košilí, musí být barvy dobře vyladěný. Košile taky není univerzální. Třeba na Yancor.de seženete super trička, který vás odliší. Jedno od nich mám a můžu si být vždycky jistej, že nikdo nic podobnýho mít nebude. Dobrý doplněk je třeba taky šátek, kravata nebo přívěšek na krk. Od té doby co mám naušnice s těmi lesknoucími kamínky taky cítím zlepšení.
    Kromě toho je tu spousta dalších faktorů. Já třeba nosím černý nehty. Je to podle Mysteryho, ale musíte na to mít fakt osobnost a být s tím srovnaní, protože pokud si to neobhájíte, jen status ztratíte. Další věc, kterou se na diskotékách vyznačuju je tanec. Věřím, že tancovat umím, ale není to jen takovýto krok sem, krok tam, máchnu někam rukou...kombinuju prvky z různých stylů. Inspiraci hledejte na youtube - uživatel "takesomeCrime".
    Pávení je super, ale pokud na to nejste zvyklý, nebudete se cítit dobře a lidi to poznají. Já sám se snažím odlišovat nejen kvůli balení a pokud nejsem oblečenej výrazně a odlišně, už se skoro cítím špatně. Důležitý je podle mě vědět, proč mám danej zvýrazňující prvek na sobě a co má o mé osobnosti říct. Pokud si podle toho zvolíte styl a budete se cítit dobře, sami poznáte ten rozdíl."

    Ty brďo, ty musíš bejt drsnej týpek s těma černejma nehtama:))
    Nevim koho na to chceš balit, ale normální ženskou rozhodně ne.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Lucie

      Mě by teda černý nehty zaujaly. To, že se chlap nebojí odlišit a hlavně nemá strach z komentářů méně odvážnejch "chlapů" je samo o sobě hodně imponující. To spíš ten červenej drak by mi přišel trapnej - draků a triček s "tetováním" je všude fůra..

      Reaguj na tento komentář
Boty?
 od autora Conny

    Mockrát jsem si všiml, že dost holek na boty hledí. Některé vás sjedou pohledem, některé končí u poklopce, některé až u bot:D
    Takže z vlastní zkušenosti, dávám si na boty pozor, spíš bych řekl, že už mi není jedno, co mám obuté.

    Reaguj na tento komentář