Nenechte ji nakynout

Vánoce už jsou doslova za dveřmi a spousta z nás se kromě stresu z dárků dostává do stresu z přemíry sladkých věcí kolem sebe. Zima zkrátka láká na to uložit do sebe pár tisíc kalorií navíc na horší časy. A na jaře se bude stejně akčně hubnout.

Vede spokojený vztah k přibírání na váze?

Sváteční úvod vás možná trochu zmátl, ale nebojte. To, co se v tomto článku dozvíte, rozhodně nevyužijete jenom o Vánocích. Zjistil jsem totiž zajímavou věc, a sice, že podstatná část žen si stěžuje, jak během vztahu přibrala. Zdá se vám to povědomé? Ano, opravdu to vypadá, že platí pořekadlo: „Láska prochází žaludkem.“ Ale trochu jinak, než bylo původně myšleno.

Když jsem pátral po příčinách, našel jsem jich hned několik. Mohli bychom třeba říci, že si žena již nemusí snažit držet váhu, protože má partnera a nemusí se tak líbit mužům. Ale tento argument neobstojí, jakmile si uvědomíme, že většina z nás má ráda pocit jakési volnosti.

 Žena musí ve vztahu vědět, že je stále atraktivní i pro další potenciální nápadníky, pokud má být šťastná. Však u nás je to podobné.

Druhá poznámka bude zajímavější. Aktivní ženy sportují. Jenže když se dostanou do vztahu, mají méně času, mimo jiné i na trénink. Tím pádem spálí méně kalorií, pokud neupraví svůj jídelníček. Ono se to nezdá, ale aktivní žena může za den zkonzumovat poměrně dost sladkostí, aniž by se to projevilo na její postavě. Když poté sport omezí, ale sladkosti ne, hádejte, co se stane.

Třetí důvod je jednoduchý a asi vás už také napadl. Po sexu mají partneři často hlad či chuť na něco kalorického, nejlépe na čokoládu. Sice je vám po ní fajn, ale to partnerské cvičení, které jste před chvilkou absolvovali se z pohledu úbytku kalorií stalo poněkud neúčinné.

Problémem je, že lidé si většinou tyto skutečnosti neuvědomují a začnou přirozeně přibírat. Na většině mužů se dvě kila navíc ztratí, ale ženy si velmi brzo začnou stěžovat, že „s vámi tloustnou“. Vidí, jak se jim zvětšil zadek, hýždě, bříško či cokoli jiného, i když to my sami nevidíme. Ony vnímají doslova každý centimetr navíc a vadí jim to. Je na čase stanovit několik pravidel:

1. Nekupujte ženám sladkosti „jen tak“

Narozeniny či svátek jsou dobrou příležitostí k tomu dát ženě čokoládu. To, že se na vás pěkně usmála nebo vám v posteli provedla něco parádního, není. Raději jí to oplaťte, z toho bude mít stejnou, ne-li větší radost.

2. Preferujte kvalitu před kvantitou

Ano, můžete jí koupit velkou čokoládu či bonboniéru. Ona jí pak otevře a bude jí lákat sníst více, protože „je tam toho hodně“. Při tom platí pravidlo, že náš mezní užitek s přibývajícím množstvím klesá. Jeden bonbon je super, po deseti nám je špatně. Takže se nebojte místo velké a méně kvalitní čokolády koupit ve stejné ceně menší a kvalitnější.

3. Po sexu mějte připravené menší balení sladkostí

Většina z nás se nechce vzdát požitku ze sladkostí po sexu. Určitě není dobrý nápad všechno sladké vyhodit, pak byste akorát zkonzumovali vše, co ještě najdete. Raději si připravte menší balení. Aspoň si to lépe vychutnáte. 

4. Občasný sport neuškodí

Nebojte se provozovat spolu i jinou sportovní aktivitu, než jen postelové řádění. Válení se a chození po nákupních centrech je sice fajn, ale hlavu si tím moc neprovětráte. Zkuste jí někam vytáhnout.

Zákaz krmení!

Pokud víte, že s vámi mají ženy tendenci tloustnout, je na čase s tím něco udělat. Nadávání jí ani sebevýčitky nejsou ta správná cesta. Hlavním problémem je především přemíra sladkostí. Lidí s nadváhou přibývá, a i když BMI index vaší přítelkyně ukazuje normální váhu, věřte, že jí štve každý kilogram navíc.

Uvědomte si, že tloustnoucí žena je nešťastná žena. Jim to zkrátka vadí, i když vám třeba ne. Opravdu chcete, aby vaše přítelkyně byla s vámi nešťastná?

A teď mě omluvte, dostal jsem chuť na linecké... 

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Alastria

    Na tohle nevěřím. Vždycky jsem držela diety, cvičila, atd., abych měla hezčí postavu, ale byla jsem pořád stejná. Teď jím 2x týdně KFC, denně sladké, nesportuju vůbec. Mám nejhezčí postavu, co jsem kdy měla. Věřte nebo ne :) Není to jen o aktivitě a jídle. Je to o tom, jestli jste šťastní nebo ne.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ax

      Jednu nebetyčnou hloupost (držela diety) jsi nahradila jinou nebetyčnou hloupostí a myslíš si, jak je to teď to pravé? Ono se to projeví postupem času a plíživě, jen pak už bude pozdě bycha honit.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Alastria

        Teda Axi, já Tě musím nebetyčně štvát, jelikož reaguješ skoro na každý můj příspěvek a v každé reakci se mi snažíš sdělit, jak jsem tupá a Ty víš všechno líp... [S07]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora ax

          Na hlouposti reaguji bez ohledu na to, kdo je píše. Pokud ty jich sem píšeš zdaleka nejvíc, holt nejvíc reaguji na ty tvoje. Jinak jsi mi naprosto ukradená, o to spíš, jaké hlouposti z tebe lezou. Když už mě někdo zajímá, tak je to někdo, kdo ví, co píše.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora Alastria

            [S04] Taky Tě miluju

            Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Majco

    Diéty sú blbosť samy o sebe. Keď cvičíš a ješ "zdravo" a nechudneš, robíš niečo zle a nie je v tom, že by to nefungovalo... Základný princíp chudnutia zostáva rovnaký, pohybom spáliť viac kalórií ako prijať.

    Reaguj na tento komentář
mám zkušenosti úplně opačné
 od autora dwave

    Já mám zkušenosti úplně opačné. ;) Jak přítelkyně přestala řešit svoji váhu, diety atd., tak mnohem více v pohodě. A že už nemám 50kg i s postelí, to mi opravdu nevadí. .)

    Reaguj na tento komentář
Metabolické typy
 od autora Kus

    Já mám zatím nejlepší zkušenosti s radami v knize Metabolické typy (Wolcott) popřípadě radami na toto téma na internetu. Nejsou tam žádné diety, jen poměr potravin, které by měl člověk sníst za den, aby to vyhovovalo jeho jedinečnému tělu a tělo si nedělalo zásoby a člověk se cítil skvěle.
    Je k tomu samozřejmě potřeba pohyb, protože nejsme stavěni na to, abychom stále seděli v křesle a vozili se auty.

    Reaguj na tento komentář