RECENZE: Zákon přitažlivosti

Kolem nás existuje spousta zákonů, které na nás působí, aniž bychom si to uvědomovali. Nahlédněte do nich, nechte si je vysvětlit a budete moci využívat jejich působení. Tato recenze se týká knihy, která vám pomůže se v zákonech orientovat a představí vám návody, jak je používat ve svůj prospěch.

Zákon přitažlivosti

„Jsem si jistý, že to, co v knize najdete, vás zaujme a nadchne. Jsem si jistý, že po přečtení knihy dojde ve vašem životě ke zvratu. Kniha neobsahuje jenom vysvětlení nejdůležitějších zákonů vesmíru (právě těch, které potřebujete znát), ale nabízí srozumitelné vysvětlení mechanismu života. To je převratná informace, úžasné proniknutí do podstaty věci.“ (1)

O čem je kniha Zákon přitažlivosti

Toto dílo představuje základ původního Abrahamova učení. Dozvíte se zde, že všechny události v životě k vám přicházejí prostřednictvím zákona přitažlivosti. A to bez ohledu na to, zda jsou pozitivní či negativní.

V knize se dočtete například, jak člověk může překonat zklamání, zodpoví se vám otázka, zda jsou myšlenky ve snech tvůrčí, dále se dozvíte, jestli není sobecké přát si více radosti. Všem se pak bude hodit část, ve které se dočtete jak, můžete pomoci někomu, kdo cítí bolest. To není vše, je zde spousta dalších zajímavých a užitečných článků.

Na ukázku jsem si pro vás vybrala zodpovězenou otázku, jestli je trpělivost pozitivní vlastnost:

„Jerry: Abrahame, jak se díváte na to, když někdo říká: Musíš být trpělivý?

Abraham: Když porozumíte zákonu přitažlivosti a začnete cíleně usměrňovat myšlenky, vaše přání se budou plnit rychle a nebude třeba být trpělivý. Neoceňujeme někoho, kdo se učí trpělivosti, protože tím naznačuje, že věci přirozeně trvají dlouho, což není pravda. Přicházejí pomalu jenom v případě, když jsou myšlenky rozporuplné. Když postupujete opakovaně dopředu a zpět, nemusíte se nikdy dostat k cíli. Ale když zastavíte postup směrem zpět, dostanete se tam rychle. Pak nepotřebujete být trpělivý.“ (2)

Když jsem knihu četla, měla jsem z ní dobrý pocit. Působila na mě velmi zajímavě a poučně. Líbí se mi způsob, kterým je dílo napsané - Jerry se ptá na různé otázky a Abraham mu na ně odpovídá. Přečíst ji bude trvat déle než byste čekali.

Není sice moc silná, ale je v ní spousta textu, který je třeba přečíst si víckrát než jednou. Z této knihy se poučíte a zamyslíte se nad tím, že by nebylo špatné žít si lépe a zbavit se nejistot. Poté se začnete řídit radami autorů a dosáhnete změny k lepšímu.

Pro koho je určená

Tuto knihu plnou zajímavých otázek a odpovědí o zákonech bych doporučila těm, kteří se chtějí poučit o všudypřítomných zákonech a chtěli by se je naučit využít ve svůj prospěch.

Těm, kteří by si rádi ve svém životě udělali pořádek a pár změn k tomu, aby dosáhli větší spokojenosti a zbavili se nejistot. Toto skvělé dílo vám totiž pomůže odvázat se a dělat, cokoli si přejete, mít, cokoli si přejete, a být, kýmkoli si přejete.

Něco málo o autorech

Autoři Ester a Jerry Hicks, vydávají Abrahamovo učení, které umožňuje naší přirozené duchovní harmonii, aby se dostala na povrch. Až v šedesáti městech ročně představují toto učení na veřejných přednáškách a dodnes vydali více než 700 knih, audiokazet, videokazet a DVD.

Závěrečné shrnutí

+ výborný vzhled zvenku i zevnitř
+ dá se využít jako nástroj k lepšímu životu

- některé kapitoly jsou vysvětleny velmi stručně
- desky jsou slabé a dají se lehce poškodit

Osobně knize dávám 80%.

Knihu můžete zakoupit kliknutím na tento text.

(1) HICKS Ester a Jerry: Zákon přitažlivosti. Praha: PRAGMA2009. 978-80-7349-173-4. s.14
(2) HICKS Ester a Jerry: Zákon přitažlivosti. Praha: PRAGMA2009. 978-80-7349-173-4. s.94

Komentáře

Doporučuji
 od autora Alastria

    To je krásné, že se tu objevila recenze na takovou knihu. Konkrétně tuhle jsem nečetla, ale od Esther a Jerry 4 další a je pravda, že Vám to převrátí život vzhůru nohama. Jsem šťastnější, vyrovnanější a dívám se na život jinak. Od té doby co znám Abrahamovo učení už nemám potřebu číst knihy o tom, jak dosáhnout štěstí apod. :) Fakt doporučuju!

    Reaguj na tento komentář