Jak to vidí holka (1) - Balení v tramvaji

Dnešním dnem startuje nový seriál, který nemá na internetu obdoby. 17letá Tereza v něm popisuje své zkušenosti s kluky. Uvidíte, jak se chovají, jaké dělají chyby. V praxi pak budete vědět, čemu se máte vyvarovat.

Ahoj. Jmenuji se Tereza a je mi 17. Momentálně jsem dokončila druhý ročník gymnázia a začínám si užívat prázdniny. Stávají se mi příhody, které by vás, svůdce, mohly zajímat.

Často mi muži píší, jak moc mě milují, a že by se mnou chtěli chodit. To víte, štíhlá přírodní blondýna je vždy centrem pozornosti. Bohudík se u mě nevyplnilo známé klišé o intelektu. Jsem zkrátka taková, jaká jsem. Mám své názory a umím se rozhodovat sama za sebe. To však někteří muži neumějí pochopit.

Například včera se mi stala zajímavá věc.

Jela jsem tramvají do centra, když tu přistoupil kluk asi v mém věku. Na tom by samozřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby neměl zadek kalhot u kolen. Zkrátka široko daleko svítilo jeho spodní prádlo. Nagelované vlasy, svítivé oblečení. Asi si spletl tramvaj s druhořadou diskotékou. Doufala jsem v jediné – že si rychle sedne a nebude tu svoji parádu dále ukazovat. Bohužel mé toužebné přání nevyšlo. Chlapec si to zamířil přímo ke mně se slovy: „Ahoj kočičko. Kampak jedeš?“

Vzhledem k tomu, že stál těsně u mě, měla jsem nádherný výhled na celou tu hrůzu. Nejsem však zlá. Nechtěla jsem mu naplno říct, aby zmizel. Raději jsem obrátila hlavu, abych se na něj nemusela dívat.

„Mluvím s tebou, kočičko!“ Hm, tak mi nedá pokoj. No což tedy. „Ahoj. Do města“

„A co tam budeš dělat?“

„Musím tam něco vyřídit.“

„Jasný. A co jako?“

„Potřebuji něco koupit.“

„Něco pěknýho na sebe?“

„Ne. Dárek pro kamarádku.“

„To má narozeniny?“

Bože můj. Toto vyloženě nemohu vystát. Nesnáším, když mě někdo zpovídá, jako kdyby vyplňoval dotazník. A to ještě pátrá po detailech z mého soukromého života. Co je mu po tom? Známe se dvě minuty. Už dost, řekla jsem si. „Po tom ti nic není.“

Zatvářil se poněkud divně a následně řekl: „No tak soráč no.“

„Dobrý.“

Chvilku mlčel, jako kdyby nevěděl, co má říct. Po té z něho vypadlo: „Nešla bys v pátek se mnou na diskošku?“

Bože, bože, bože. Co mu na to mám říci? Už mi jeho přítomnost silně vadila. „Ne, promiň. Já už něco mám.“

„Aha, tak to je škoda. A co takhle telefon na sebe? Neměla bys?“

„Měla, ale…,“ ale co? To mu mám naplno říci, že jemu ho zkrátka nedám? Nakonec ze mě vylezlo, že mám vybitou baterii a nepamatuji si své číslo. Viditelně ho potěšilo, že jsem ho neodmítla, a tak mi alespoň napsal své číslo na papírek. Naštěstí už ho nejspíše nebavilo komunikovat se mnou, a tak se se slovy: „Pak se ozvi. Ahoj,“ odporoučel o pár sedaček přede mne.

Papírek s jeho číslem jsem zmuchlala do kuličky a nenápadně ho připevnila na sedadlo před sebou. Nechápu, jak si mohl myslet, že by takto uspěl…

Shrnutí

Protože jsme na webu o mezilidských vztazích, připravila jsem si menší analýzu celého výstupu. Kluk udělal první chybu v tom, jak se oblékl. Nejenom, že dal najevo příslušnost k sociální skupině, ale navíc byla jeho vizáž s prominutím nechutná. Naprosto pokazil první dojem.

Jeho druhou chybou bylo vystupování. Mluvil až příliš nespisovně a navíc se pořád pouze vyptával.

Třetí a závěrečnou chybou bylo, že nepoznal nevyřčené odmítnutí. Dávala jsem mu spoustu signálů, že o něj nemám zájem. On však všechny přehlížel.

Děkuji RaShoviCZ za spolupráci.

Komentáře

Signály
 od autora ax

    Píšeš "Nepoznal nevyřčené odmítnutí. Dávala jsem mu spoustu signálů, že o něj nemám zájem. On však všechny přehlížel." Nebylo by lepší jej poslat do háje dříve a příměji, než se s ním takto bavit, ačkoliv se s ním vlastně vůbec bavit nechceš, a doufat, že pochopí "signály"? To "co je ti potom" mohlo zaznít podstatně dříve. A to s tím telefonem? To je takový problém říct "nedám, nemám zájem, tečka" ??? Holky holky...

    Reaguj na tento komentář
    Re: Signály
     od autora RaShCZ

      Odpovím ti za Terezu. To, nad čím se pozastavuješ, je přesně onen důvod, proč jsme začali s těmito příběhy. Dívky reagují jinak než muži. A je dobré vědět, že i když se na první pohled chovají přátelsky, mohou tě ve své mysli doslova proklínat. Je to ten rozdíl mezi uvažováním jednotlivých pohlaví.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Signály
       od autora ax

        Já se nad tím zas tak moc nepozastavuji, za těch víc jak 20 let, co mě holky zajímaj, už jsem si docela zvykl :) Spíš to vždycky takhle holkám připomínám, protože je třeba, aby si tenhle rozdíl uvědomovaly obě pohlaví - nejenom kluci, ale právě i holky.

        Reaguj na tento komentář
Nevěřím
 od autora AlfonsMatlafous

    Nevěřím, že je to¨z péra opravdové 17ky....to sesmolil někdo z týmu Svádění.cz.....sorry, ale 17letá holka tyhlety myšlenky nemá. Já jako zkušený třicetiletý balič 17ek (haha...trošku pedofil) vím, že se takhle neprojevují...nemají podobný slovník...kéééž by měly!

    Reaguj na tento komentář
    Re: Nevěřím
     od autora RaShCZ

      Celý projekt je koncipován tak, že Tereza mi napíše svůj příběh, který já podle jejích požadavků trochu upravím (pouze formální změny, nikoli obsahové). Posléze spolu situaci rozebereme a sepíšeme závěr.

      Ale zklamu tě, mé úpravy jsou opravdu minimální (v tomto konkrétním článku to bylo tuším asi 5 slov). Tereza je velmi inteligentní dívka a umí se vyjadřovat skutečně mistrně. Možná jsi ve svém balícím maratónu zaměřený spíše na jiný typ dívek, než na budoucí studentky VŠ.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Nevěřím
       od autora AlfonsMatlafous

        Orientuji se právě na lidi, kteří by fyzicky měli patřit do té národní elity...jestli i psychicky..to bych pochyboval. Všechny ty moje bývalé milé..jak to nazvat...hmm...slečny?..byly na VŠ a nejedna má titul třeba MuDr...a v 17 se takhle skutečně neprojevovala ani jedna. Nikdy. Takže reálný koment té Terezy by spíš mohl vypadat takhle...Ty vole, mě v tramvaji oslovil, jako ty krávo, nějakej retard...byl hnusnej..a debil...hahahahaha...no já ti byla z něj vedle..ty krávo..takovej debil..kdyby byl aspoň pěknej...ale hnusák..hahahaha...chichichichi..víš co Marcelko? Půjdem pařit...vezmem ještě Karolínku, Evičku a Alenku a půjdem do toho baru, jak je ten krásnej číšník. A nakonec ještě malá poznámka...jestli je ta Tereza opravdu skutečná, tak tu já chci..jako že su jadrny ogar z Ostravy..kura.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Nevěřím
         od autora Beduin

          Taky jsem hodně v kontaktu s holkama ve věku 15 až 18 let. Podle mého stylu psaní nejspíš poznáš, že jsem v jejich věkové kategorii.

          Ten styl vyjadřování, který popisuješ, mají sice dnešní holky, ale tak 13-ti až 15-leté. A stejně ne všechny. U starších je tohle chování spíš vyjímka, ale taky se dají najít takové.

          Co se týče zařazení do národní elity - potkávám se jak se studentkami gymnázia, budoucími zdravotními sestrami, architektkami, tak i s holkama co chodí na učiliště. To znamená, že znám skutečně dost dívek z různých prostředí. A můžu říct, že jen menšina z nich se chová stylem, který popisuješ ve svém příspěvku.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Nevěřím
           od autora Terry

            Alfons se viditelně mezi dívkami v mém věku nevyzná. Není mi už 13 let, víš? V tomto ohledu má Beduin pravdu.

            Chtěla jsem, aby dílo vyznalo přehnaně spisovně. Byl to nápad RaShe, protože původně měla tento seriál psát 15letá dívka. Jenže vzniklo z toho něco, co byste rozhodně nechtěli číst. Proto jsem souhlasila s tím, aby byl seriál prezentovaný vybraným způsobem. Upřímně řečeno mi tento vyjadřovací styl není cizí. Ve škole na něm lpějí.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
             od autora AlfonsM

              Haha..takže samotná T.? No, kéž bych neměl svoji paranoju a nebyl nevěřícím Tomášem. Tak je docela možné, že dnešní holky už jsou trošku jinde. Evoluce pádí mílovými kroky. Jinak je jasné, že házet všechny do jednoho pytle nejde. Ale pořád mám pochybnosti, že na 17 let je to nějak moc uhlazené a koncepčně vyvážené. Haha. Nevím, nevím. I když přece jen něco na těch 17náct let odkazuje..a není to rozhodně gramatika ani sloh....hádej, hádej hádači...

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
               od autora AlfonsM

                A ještě něco malého..škoda, že na tebe (ať už jsi v reálu před monitorem kdokoli nebo cokoli..)v té tramvaji osobně nenarazím. Rád bych změřil své síly..tak kteroupak to šalinou a odkud a kampak to vlastně jezdíš? A ještě jedna věc...no, trošku dětinská..ale ta ilustrační fotka (žeby nějaká fotobanka?) je vybraná moc dobře...asi se brzy zamiluju do fiktivní pisatelky a ilustrační fotky...na stará kolena! A po internetu...(jaký kýč)

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                 od autora Terry

                  Mysli si, co chceš. Možná zjistíš, že ne všechny holky jsou takové pipky.

                  Pěkný pokus vylákat ze mě místo mého bydliště. Ale proč bych ti nevyhověla... Byla to tramvaj číslo 4 a jela jsem tuším ze zastávky Fakultní nemocnice na zastávku Žižkovo náměstí. Tedy ještě před tím, než celý úsek začli opravovat. Město již nebude těžké vypátrat. [S03]

                  Za fotku poděkuj RaShovi. Přemlouval mě sice, abych tam dala svojí fotografii, ale ráda bych zůstala slečna neznámá. Rozhodně však nejsem slečna fiktivní. Třeba to jednou sám poznáš, až mě potkáš. Teda když se mě nebudeš bát oslovit. [S08]

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                   od autora RaShCZ

                    Rád bych Terezu trochu doplnil. Hlavním důvodem, proč se celý projekt o měsíc zpozdil je fakt, že jsem nemohl najít dívku, která by splňovala požadavky na obsahovou i formální stranu zároveň. Tereza to ale dokázala. Není to tedy tak, že by se současné 17leté dívky všechny vyjadřovaly takto přehnaně korektně.

                    Téměř všechny naše fotografie jsou ilustrační. Zveřejnění své podoby Tereza skutečně odmítla. Já jsem ji však viděl, a mohu říci, že oproti fotografii vypadá ještě o mnoho lépe. [S03]

                    Reaguj na tento komentář
                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                     od autora AlfonsM

                      Takže Žižkovo náměstí...Fakultní nemocnice..kolem jedné jsem se včera potuloval (a taky tam jezdí tramvaj)...no, ale to asi nebylo to město. Takže to skonzultuju na netu s nějakou vhodnou mapou. Mě totiž tyhlety věci strašně baví...normálně někde balit? To tak v 16 letech. Ale pátrat po svých obětech...zjišťovat, kombinovat, prozkoumávat...ba dokonce bych se nebál říct i slídit..haha...ano, ano, to už je v 29 letech lepší než sex. To jsem dopadl..ach jo.
                      Jinak tedy blahopřeju k výběru vhodné slečny...apropos...zajímalo by mě, jaké kritéria by měla vhodná slečna splňovat podle RaShe...kromě určitého vzhledu..na tom se shodneme...charizma, komplikovanost, nevyzpytatelnost, drzost, sebevědomí, inteligence, odlišnost, vyhraněnost, extrovert...atd.??????

                      Reaguj na tento komentář
                      Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                       od autora AlfonsM

                        OLOMOUC!!!!!!!!

                        Reaguj na tento komentář
                        Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                         od autora Terry

                          Chytrý člověk. Mohl by sis založit detektivní kancelář. [S04] Teď ti prozradím sladké tajemnství. Já v Olomouci nebydlím. Byla jsem tam za kamarádkou. [S08] Takže můžeš vesele pokračovat v pátrání. Ráda tě budu vodit za nos. [S04]

                          Reaguj na tento komentář
                          Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                           od autora AlfonsM

                            Milá Terezo, nadchla mě tvoje znalost "BYCH" formy...málokdo ví, že v druhé osobě čísla jednotného se to nepíše dohromady, ale ,jak jsi správně napsala, odděleně. Začínáš ve mně probouzet emoce, které se hromadí uvnitř mého ubohého těla a hrozí jej jedním mocným výbuchem roztrhat. No, nebudeš mi to věřit, ale já byl včera přímo na té zastávce Fakultní nemocnice v Olomouci...pracuje tam totiž jedna moje bývalá a nejosudovější paní. Pracuje v té nemocnici. Ne na té zastávce. I když kdoví, zda-li by třeba v tom podchodu u zastávky nešlo nějak vydělat peníze...A nakonec...doufám, že ta moje bývalá není ta tvá kamarádka..haha. To už by byla haluz jak hrom. Třeba jako potkat roztouženého gangsta boye v tramvaji. Dáš mi další indícii (pamatujete na pevnost Boyard?...haha) k svému bydlišti? Zůstaneme dále na širé hanenské rovině? Nebo se posuneme směrem k Oderským vrchům? Či snad níže až k vlnkám historií poznamenané a Napoleonem přeorané brněnské krajiny? Nenapínej mě..

                            Reaguj na tento komentář
                            Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                             od autora RaShCZ

                              U mě hraje největší roli při výběru partnerky asi sociální inteligence a výjimečnost. Je důležité, aby se uměla vyznat v jednotlivých situacích, a zároveň to nebyla jedna z těch putěk, kterých jsou všude mraky. Moje dívka musí zkrátka okolí zaujmout. A to nejenom svým vzhledem, ale také svým chováním.

                              A mimochodem, jestli nám sbalíš redaktorku, a ona přestane psát, tak si sháníš novou. [S08]

                              Reaguj na tento komentář
                              Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                               od autora AlfonsM

                                Milý RaShi, rozhodl jsem se zúročit všechno nabyté know-how tady na tomto serveru a aplikovat jej na vaši redaktorku. Svedu.cz ji nenásilně, hbitě, elegantně, vlastně jak se na pozorného a pilného žáka sluší. Jenom doufám, že to v reálu není nějaká Pamela nebo Tatiana od Richtra...neb takové blondýny já nerad. To by mi ani Viagra nepomohla (k erekci posledních zbytků chuti vydržet konverzaci s takovou bytostí). Jinak, to co jsi napsal k svému idolu, podtrhuju dvakrát. Já ještě musím dodat k těm parametrům, že rád trpím. Jakmile mě holka alespoň třikrát neodmítne, tak prostě nefunguju. Už se mi stalo, že jsem získal bezbolestně a hravě nějaké extra..teda...co to píšu...nějakou oduševnělou krasavici a díky té bezbolestnosti při svádění bylo po měsíci po všem. Nuda. Žádné napětí. A ještě jako návdavkem jsem získal zkušenost, kolik krásných holek nemá v reálu sebevědomí a dokonce si nemyslí, že jso u krásné. A taky naopak ovšem...to je to samé, jak jste tu popisovali ten Peugeot a tu Fabii....pěkné tvary ještě nejsou auto..podvozek a motor jsou auto. Bože, takové trapně polopatické vysvětlování...haha.

                                Reaguj na tento komentář
                                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                                 od autora RaShCZ

                                  Zajímavý pokus. Má však dvě poměrně značné překážky. Tou první je, že Tereza byla předem upozorněna na to, že se najdou lidé, kteří budou vyvíjet svoji snahu sbalit ji. Je na to tedy připravena, což je pro tebe jednoznačně špatná informace.

                                  Druhou, a horší překážkou, je fakt, že jsi právě veřejně sdělil svůj jasný záměr. Tím pádem sis sám uzavřel k Tereze cestu. O tomto riziku se zmiňuji v několika článcích nejenom já, ale i Filuta. S know-how máš tedy zatím jisté problémy.

                                  S tím, co jsi napsal dále, lze jen souhlasit. Ženy se rády zaměřují na své nedostatky, které pak porovnávají s ostatnímy. Proto se i dívka, které bys dal hodnocení 10/10 může cítit nesebevědomá, protože má nožku číslo 39 místo 37. Je to samozřejmě absurdní. Bohužel však pravdivé.

                                  Reaguj na tento komentář
                                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                                   od autora AlfonsM

                                    RaShi, tvé objektivní zhodnocení situace prakticky nemá slabého místa a je to argumentačně zcela postačující na to, abych se vzdal a složil zbraně. Jenomže...svět není černobílý, tak jako je, bohužel, internetová komunikace. Vložit mezi černobílé řádky textu jemné předivo nonverbálního vyjádření svého akuálního postoje, rozpoložení či nálady není dost dobře možné. Již vícekrát jsem já, nebo druzí špatně pochopili své záměry vyjádřené skrze ICQ, mail... Nejednou jsem musel žehlit, nebo druzí museli hasit požár prudkého nepochopení. Ono mezi řádky totiž nejde vyčíst skutečný stav věci, nýbrž pouze paranoidní chyméry. Chybí mimika, gestikulace, typ postoje těla, hlasové modulace a jiné havětiny mezilidského probírání se bažinou slov. Čili, já jsem nedeklaroval sympatie vůči Tereze (pořád mám pochybnost o její existenci...), nýbrž pomocí velkohubých prohlášení jsem ji vyzval (nebo toho, kdo za ni píše) ke krásnému slovnímu souboji. Přiznávám, že jsem se shlédl v metodice svádění a la 19. století, ale myslel jsem si, že právě v této bizarní situaci podobné výstřelky mohou mít své opodstatnění. V reálu bych ovšem, jak jsi správně argumentoval výše, své záměry takto nevykřičel do světa. Chci se pouze dobře bavit. Dát průchod své extroverci a na reál si nechám tu svoji "know-how". Sbalit totiž v naší situaci nemusí znamenat sbalit...ale třeba hodit rukavici soupeři a čekat na jeho reakci.

                                    Reaguj na tento komentář
                                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                                     od autora Terry

                                      Číst tvé zprávy, je opravdu zážitek Alfonsi. Škoda jen, že ve mě stále nevěříš. Určitě by bylo lepší vše rozebírat neveřejně. Napiš mi na e-mail. Mám ho v profilu.

                                      P.S. Nelez tomu RaShovi tak do zadku. [S04]

                                      Reaguj na tento komentář
                                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím
                                     od autora Sherhi

                                      a rerererere bla bla bla,spamujes to tu nehorazne a vlastne nic podstatne,to ako balis tie 17ky ked len sedis za kompom?:O No nevadi.A existuju aj inteligentne krasky,len je ich sakra malo a ja sam mam vo svojom veku najst nieco normalne.Nevravim ze ich najdes zrovna v kniznici:D

                                      Reaguj na tento komentář
    Re: Nevěřím
     od autora Launy

      Sorry,ale mas tech zkusenosti asi malo!! [S08]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora buddy

    No,to je moc dobrej nápad,takovej seriál o balení[S07]
    Pokud jde o ten věk,jak tu naznačil Alfons...nevím,proč by inteligentní 17tiletá holka se nemohla takhle vyjadřovat,jak je vidět v článku.Samozřejmě to asi není pravidlo,ale způsob,který tu popsal Alfons...tím se opravdu projevujou max tak 13tky...a myslím,že ani né všechny:o)
    Já jsem zrovna tuhle si psal pár mailů s jednou holkou,je jí 16...neeee,žádný balení,nic takovýho,řešil jsem s ní čistě jako kamarád jeden problém,který s balením nijak nesouvisí[S08]...a projevovala se podobně. Typoval bych jí na podstatně starší.

    Ale přesto...snad se Tereza neurazí[S08],nemyslím to špatně...nešlo by do článku třeba nějak zakomponovat(jako názor někoho jinéhu,třeba RaShe)případný rozdíl v tom,jak by v podobné situaci reagovala třeba o 10let starší holka?
    Já vím,že se dá předpokládat,že rady spíš potřebují mladší,než jsem já.A mě zatím vždy zaujala holka,která je věkem tak asi jako já.A na ty se třeba musí trošku jinak,co já vím...[S02]

    Ale,chtěl jsem jen napsat něco k tomu "nevyřčenému odmítnutí",jak naznačil ax. Ale asi to spíš napíšu jako obecný dotaz do poradny,jak mě to teď napadá...uvidím,až mi to vyjde.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Co se názoru týče, tak je účelné nechat vyznění tohoto seriálu nechat otevřené, aby si každý udělal vlastní představu. Tereza se snaží psát objektivně a já s jejími názory v podstatě souhlasím. Pokud někdo napíše, že ženy takto nereagují, je to jeho věc.

      Tento první díl dostalo přečíst kromě mě 10 osob, z čehož 8 byly dívky. Až na jednu všechny řekly, že by tuto situaci prožívaly stejně. Ta, která nesouhlasila, řekla, že by přímo poslala kluka do háje (nutno dodat, že jí bylo 22, zatímco ostatním optaným 16-19). To je částečně odpověd na tvojí otázku.

      Všimni si však, že všechny optané ženy měly stejné pocity. Pouze ta nejstarší z nich by však kluka aktivně odehnala.

      Na závěr tohoto příspěvku jedna informace. Tento seriál má především sloužit k uvolnění. Edukativní složka je pouze přidaná hodnota. Proto nepředpokládám, že by se do rozboru situací měla zapojovat starší žena. Navíc je krajně nepravděpodobné, že by se tato událost starší ženě stala.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Krém

        Pokud si vzpomínám na balící metody v 17 letech, tak vysokou uspěšnost na sety měla např. drzá hláška: "Hele šťávy, kam tečete?". Stačilo být namachrovaný frajírek, dneska letí na něco jiného než tehdy (džíska a vlasy ala Curt Cobain) a na diskošku se šlo. Já jako oduševnělý intelektuál s o několik let staršími kamarády jsem byl bez šance [S08]

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Killer

    Podle mě by docela stálo za to doplnit ještě nějaký relevantní informace o Terezce. Třeba to, jaký druh školy studuje (učňák x gymnázium), z jaké je vrstvy (cikánská rodina x střední vrstva) a jaké má zhruba zájmy (zvířata x disko x četba francouzské poezie v originále).
    Podle mě je to dost důležitý, protože tenhle kluk, co je tu prezentovanej za nejhorší případ by mohl mít u určitýho druhu holek celkem úspěch. Na každou platí něco jinýho.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Nejspíš jsi tento článek nečetl pozorně. Tereza již na začátku poznamenává, že právě dokončila druhý ročník gymnázia. Z jaké pochazí vrstvy je poznat ze stylu psaní. Spisovnost a logická stavba ukazují na inteligentní dívku z řad vyšší střední vrstvy (výše jsem již uváděl, že korektura se v tomto případě skládala pouze z několika drobných úprav a dopsání společného závěru).

      Zájmy Terezy mi nejsou známy, avšak domnívám se, že lze její osobnost částečně vydedukovat z textu. Tuto otázku ti buď zodpoví sama nebo si budeš muset počkat na další díly. Jsem s Terezou domluvený, že v rámci seriálu navštíví i místa, kam by normálně nešla.

      Souhlasím s tebou, že zmiňovaný kluk určitě bude mít u některých typů žen úspěch. Myslím si ale, že zkušenějšího svůdce by takový typ žen rozhodně nepřitahoval na déle než jednu noc.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Killer

        Četl jsem ho, ale hned jak vyšel a tyhle informace jsem zapomněl. Zůstal mi jenom dojem (správný).

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora buddy

    ...ale přece jen krátce k tomuhle konkrétnímu článku.
    Možná to bude znít odemne,při mé "dvaze" oslovovat holky,trochu trapně.A možná to taky právě souvisí s tím věkem...ale oslovit neznámou holku:,,Ahoj kočičko,kampak jedeš?" a když nic,tak se připomenout:,,Mluvím s tebou,kočičko!" mi přijde ubohý,vlezlý,rádobychlapácký...a co já vím ještě. Uf,z reakce Terezy jsem si oddechnul,že tohle na holky neplatí...zaplať pánubohu:o)
    Ovšem zaráží mě na celém jedna věc...on se uvedl tak,že hned na první pohled Terezu odradil.Fajn,ale nechápu ty její rozpaky nad tím,jak odmítnout sdělení čísla na telefon.Prostě celá ta popsaná situace na mě působí,jako že ti (Terezo) po tom neodbytném přístupu na konci připadal simpatičtější,než nazačátku...i když jsi mu číslo nedala.Na začátku se ho nebojíš jasně a tvrdě odmítnou(,,Po tom ti nic není"),on se nevzdá,je dál vlezlý...a ty si pomalu vyčítáš,že mu nechceš dát číslo...

    Já nevím...to je asi to rozdílný myšlení kluků a holek,jak píše RaSh.Nebo prostě já tohle asi nejsem schopný pochopit.Že když už se kluk chová špatně,má větší šanci tenhle "borec",než někdo až moc slušnej a až moc snadno "odraditelnej"

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Než ti zareaguje samotná Tereza, vyjádřím se já. Bylo by to krásné, kdyby byl svět přímočarý. Bohužel, ženy takové ve většině případů nejsou.

      V každém z nás převažuje určitá emoce. Jak jsem poznal už jen z komunikace s Terezou, je to velmi hodná dívka. Ona ho nechtěla přímo odmítnout už jen z toho důvodu, že mu to zkazilo den. Proto vše raději stočila tak, aby on dal číslo jí.

      To je přesně ten důvod, proč ti některé ženy dají falešné číslo. Nebo proč chtějí tvoje číslo s tím, že ti zavolají. Když jim to spolkneš, tak ti samozřejmě nezavolají. Ony tě totiž nedovedou přímo odmítnout.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora niki

        Ano, bývá to tak.

        Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora buddy

        Dík za odpovědi.
        No,jak píšeš...že je hodná holka.Asi to zní divně,ale to je třeba u mě asi ta podstatná "komplikace",která mě trošku pomáhá vtahovat do spirály,kterou vždy vytvořím.
        Já při těch svejch pár pokusech vždy měl štěstí na hodný holky (navíc já stejně jinou,než hodnou,nechci[S07]).A když se holka chová mile,tak mi to prostě nedá a řeknu si,že na takovou holku přece nebudu používat nějaký zásady správného balení,že to není fér (další důvod je ten,že se stydím atd....to se zas nechci vymlouvat:o)Tak se k ní chovám taky "hodně",čímž její zájem nevzbudím,nebo nějaký počáteční pohřbím.Takže chce odmítnout,ale protože je hodná,tak mi nechce jasným NE nějak ublížit a vyjádří to nejasně.Já si řeknu,že taková holka by mi určitě jasně řekla,že nemá zájem,že ty její rekce tedy musí znamenat naději.Tak se snažím dál...zase slušně,mírně...ona neurčitě odmítá...také slušně a mírně.
        Výsledek?...já se před ní totálně schodím jako zoufalec...ona má špatný pocit z toho,že mi ublížila.
        pozn.:Tímhle jsem spíš popsal první schůzky po seznámení...né samotný první oslovení. Tam bych se nechal odradit asi okamžitě[S02]

        No,na tohle asi nakonec ta nejlepší rada bude ta,cos jednou psal...nevím,jestli ty,nebo Reaper...a sice,že pokud holka neukazuje jasný zájem,pak vše ostatní je nezájem.
        Dokázat se k tomuhle myšlení přinutit,asi by dost kluků (a asi i holek,které musí opakovaně slušně odmítat ty,kteří "nepochopili") mělo o dost snažší život...jenže je to dost těžký.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Killer

          A co podle tebe znamená být "hodný"? Protože to je ten problém.
          Další věc je, že pokud se o nic nepokusíš (pusa), tak v podstatě nemáš šanci poznat, na čem jsi. Stejně tak jako ona do tý doby neví, na čem je. Jestli s ní chceš kamarádit nebo jí balíš.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora buddy

            Hm,máš pravdu s tím "hodný",to je trochu zavádějící. No,u druhého (tím myslím tu holku),tam tím hodná myslím hodná v tom správném významu[S07]...prostě,že neudělá nic špatného,chová se slušně,férově,neudělá podraz...no,prostě hodná,no[S08].
            U sebe tím mám na mysli spíš to,že na tu holku asi působím jako ňouma,který by jí ve všem vyhověl a ustoupil.

            S tou pusou a pokusem...jo,to máš pravdu,jak už jsi mi to jednou radil a popisoval.Souhlas.
            Jenže já právě tu holku tou kombinací svého chování a přístupu hned znejistím...takže ona,i když by třeba zájem měla,se chová "vyčkávacím" způsobem. A já se okamžitě přepnu do takového "záchranného módu":o)...prostě,to jsem celej já...ty dobré rady z webu použiju uplně špatně a v nevhodnou dobu...takže se začnu chovat taky zdrženlivě. Vždyť to by přece,podle rad tady,mělo její zájem (pokud existuje) zvýšit.Jenže mi asi jaksi nedošlo,že já jsem to nepokazil tím,že jsem byl moc hrrr,ale naopak tím,že jsem jí ten zájem nedal vůbec najevo...

            Prostě...já to asi začnu zachraňovat dřív,než to stačím pokazit. A jako celek to moje chování na tu holku púsobí asi přesně opačně,než co jí ve skutečnosti chci dát najevo...že o ní moc stojím,jen to zrovna u ní už konečně nechci zkazit.

            Prostě přehnaná opatrnost někoho,kdo moc chce to nepokazit...tak to pro jistotu pokazí uplně[S01]

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora Killer

              Napadá mě, že nechceš používat "techniky svádění", protože máš pocit, že s tebou nebude dívce dobře. Což souvisí s tvým špatným sebehodnocením a pocitem neschopnosti. Protože kdyby sis sám v sobě věřil, že jí bude s tebou dobře, tak nebudeš mít problém použít lehounce manipulativní způsob na to, aby se do tebe zamilovala a něco z toho bylo.
              Moc to komplikuješ. Prostě s ní někam jdi, chovej se tak, jak ti vyhovuje a v průběhu schůzky jí políbíš. Nevim, co pořád řešíš. Hodnej, nehodnej. Zveš jí na schůzku, líbáš lí, víc zájmu už nemusíš ukazovat. Ta holka musí poznat, že tě přitahuje, ale že pro ní neuděláš první poslední a že si udržíš jakžtakž chladnou hlavu.

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora buddy

                No,zase trefa...je to asi tak,no. Jak říkáš,kdybych si věřil,že jsem pro tu holku dost dobrej,tak by mi asi nebylo proti srsti nějaká "lehká manipulace"...pač bych uvažoval tak,že když jí získám i těmi technikami svádění,tak pak jí se mnou bude fajn.
                Jenže já si pořád připadám děsně trapně už jen při představě,že je použiju.Že je to prostě přetvářka...pač já právě v těch klíčovejch věcech důležitejch k získání holky a vytvoření vztahu jsem uplně jinej. Tím ale nemyslím lepší. A jinej, a rozhodně né lepší, že jsem i v tom, co by pak holka od kluka chtěla v případném vztahu...
                No, já ti napíšu na mail, jak jsem chtěl se tě na něco zeptat. Tady chych to zas odváděl od tématu diskuze k článku.

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora Killer

                  je to prostě přetvářka...
                  *tak tomu říkej sebeovládání[S04]

                  Čekám na mail.

                  Reaguj na tento komentář
unreal
 od autora xvr

    ja som mal tolko vztahov so 16-17 rocnymi a tento clanok by som prirovnal tak ku startreku v realnosti ze sa to vobec odohralo a ze nejaka 16/17 baba zena vobec take neco dokaze vymysliet

    specialne co sa tyka clanku.. ten bod kde popisala "socialnu prislusnost"-alebo-co.. tak to je dobry vtip, skoda ze z 99% zeny takto sranduju

    Reaguj na tento komentář
    Re: unreal
     od autora RaShCZ

      Závěr jsem vytvářel spíše já. Je to již napsané v komentářích.

      Reaguj na tento komentář
no to je moc
 od autora Komisar

    No tady to plati jen na takove ty dilinky co sou stejny jak on....no lidska blbost nezna mezi:)[S04]

    Reaguj na tento komentář
Rofl
 od autora Reaper

    Uz po prvni vete holka ukazala jasny nezajem. Proc se proboha dal snazil a vyhazoval cas ?
    Spis mi to pripada, jako ze kdyz se kluk uz dokope k osloveni, tak se musi za kazdou cenu dostat k otazce na telefon po nejakych 2-3 min "povinne a nudne" konverzace. Nemusi. Jakmile vidite, ze se holce na tvari neobjevi usmev a nezazari oci, kaslete na ni.
    Zkuste jinou. Nemusite ani nic rikat, proste se seberte a jdete jinam nebo reknete jen: tak se mej, ahoj.
    Tim, co "mladik" predvedl shodil hlavne sam sebe. Ale zas je fakt, ze odvaha mu nechybi, ja bych se tak oblecen, jak byl on, bal vylizt pred dum... [S04]

    Reaguj na tento komentář
    dalsie vydanie?
     od autora History

      uz to tu je nejakych par dni, cakal by som, ze pride dalsia cast:) moc pekny clanok:)

      Reaguj na tento komentář
      Re: dalsie vydanie?
       od autora RaShCZ

        Zatím počítáme s publikací 1x za 14 dní. Další díl tedy očekávej pozítří.

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora asi já ne

    Nevím no, pokud by ti opravdu vadil, tak mu řekneš na rovinu neobtěžuj mě, případně co by ho asi uzemnilo ještě víc - neobtěžujte mě a pokud by pořád otravoval, tak si myslím, že by se někdo našel, co by mu neřekl: neslyšels a pak pokud by obtěžování pokračovalo by ho vyprovodil z tramvaje a ještě o nakopal do pr.de.le

    Reaguj na tento komentář