Má zkušenost s hysterkou

Přemýšleli jste, jaké to je, když se s vámi holka pokouší manipulovat? Já jsem takový vztah zažil a byl to opravdu zážitek na celý život. Ale přežil jsem to. A teď se s vámi mohu podělit o svoji zkušenost. Je to hodně inspirativní.

Jak jsem sbalil hysterku

S Dášou jsem se seznámil v polovině září na jednom menším posezení, kam mě pozval můj dobrý kamarád. Tehdy jsem ještě netušil, jaké útrapy mě za následující půlrok budou čekat. Asi jako většina lidí jsem si při vyprávění kamarádů říkal, že mě se tohle stát nemůže. Dnes už jsem k podobným vyjádřením více pokorný, než jsem býval kdysi.

Studovala na vysoké škole ve městě, kde jsem bydlel a kde jsem taky studoval, a bydlela na stejné koleji jako můj kamarád. Jevila se jako sympatická slečna a kamarád mi potvrdil, že je fajn. Dal mi na ni číslo, ať se jí ozvu. Stalo se a za pár dnů jsme si spolu poprvé vyšli. Povídali jsme si celkem dlouho a ona působila příjemným a inteligentním dojmem. Přišla mi něčím jiná, než ostatní.

Něčím zvláštní a výjimečná. Pak jsme se domluvili, že za ní přijedu ještě ten víkend na kolej. Přijel jsem, chvilku jsme byli na procházce a pak jsme šli k ní na pokoj. Její spolubydlící nás nechaly o samotě. Opět jsme si dlouho povídali, pak mi pouštěla nějaké videa a ukazovala fotky. Nakonec jsme skončili u líbání, které ovšem iniciovala ona, což byla asi má první chyba. Vždycky byste měli vy políbit ženu jako první. Nicméně se stalo a od té doby jsme spolu začali chodit.

Za dva dny přijela ona ke mně. Překvapila mě tím, že si chtěla hned narovinu vyjasnit, jak to mezi námi je. Říkala, že chce vážný vztah, a pokud já to tak neberu, tak můžeme mít sex, ale pak už se neuvidíme. Spíš než na jednorázovky jsem byl vždy na vztah a to jsem jí také dal najevo. Asi hodinu jsme si povídali, přičemž jí nedělalo problém mluvit přede mnou o všech svých bývalých partnerech, ačkoliv jsem jí naznačil, že mě to příliš nezajímá. Sice se mi líbila její otevřenost a spontánnost, ale některé v některých věcech byla podle mého názoru až nezdravě otevřená. Každopádně i přes to jsme ten den měli spolu první sex. Nutno podotknout, že něco takového jsem ještě v životě nezažil a docela mě to překvapilo. Věděla přesně jak na to a v sexu se doslova chovala jako kurtizána. Ten den u mě přespala a ráno jela zpátky na kolej.

Od té doby jsme se tedy začali stýkat zhruba co druhý den a vše bylo fajn. Já osobně jsem ten vztah bral přesně takový, jaký byl. Pořádně jsem jí neznal a nevěděl jsem, jak se to bude dál vyvíjet. Z toho důvodu jsem to moc neřešil, zbytečně jsem jí nepsal na Facebooku ani žádné dlouhé smsky, o tohle se spíš snažila ona. Zatím jsem k ní necítil žádný velký závazek po tak krátké době a zřejmě to bylo i vidět na mém chování. Ona byla ta, kdo se snažil, ona byla ta, kdo chtěl mít už na začátku vážný vztah.

Dokázala mě přesvědčit, že po mě velice touží, že mě má velice ráda a že se mě nehodlá vzdát. A já jí to uvěřil, protože jsem cítil určité uspokojení z toho, že jsem tak žádaný, a také se mi začala líbit představa takového dlouhodobého vztahu. Jednoduše řečeno věděla, jak si mě získat. Zřejmě to nebyla skutečná zamilovanost, ale spíš pocit naplnění, uspokojení a pohodlí, které se mi tak líbilo. Každopádně přesně v tomhle okamžiku přišel zlom i z její strany. Zaťala své drápky hluboko, a protože dosáhla svého cíle, začala se nudit. A tak si vybrala novou zábavu. Mučit mě.

Začal jsem jí víc psát. Začal jsem častěji navrhovat společně strávený čas a celkově jsem se začal chovat jako „hodný chlapec“. Naše role se prohodily. Ona mi už tolik nepsala. Už si na mě nedokázala najít tolik času, a když jsem jí řekl, že mi to trochu vadí, tak z toho udělala veliký problém a já byl za žárlivého a ufňukaného. Nemohl jsem jí říct o ničem, co mi v našem vztahu vadilo, jinak z toho byla okamžitě scéna. Za jiných okolností bych se s takovou holkou už dávno rozešel, ale ona přesně věděla, jak na mě. Měla mě doslova omotaného kolem prstu. Do klubu, kam chodí většina vysokoškoláků z našeho města, jsme chodili každý zvlášť. Ona si mě tam příliš nevšímala, a když jsem za ní přišel já, měl jsem podivný pocit, že jí má přítomnost není příjemná.

Tahle situace mě ubíjela a už jsem několikrát začal uvažovat, že to s ní skončím. Jenže ona na to měla snad vyvinutý šestý smysl, a pokaždé, když jsem o tom začal přemýšlet, se mi ozvala, že se chce vidět. Vše začalo vypadat opět dobře, ale pak se to zase vrátilo do starých kolejí a vše se opakovalo stále dokola. Pokud něco sama nechtěla, dokázala to podat tak, že to vlastně nechci já. Místo, aby řekla: „Mně se nikam jezdit nechce,“, podala to takhle: „Ty ale asi stejně budeš chtít být v hospodě s klukama, takže se uvidíme jindy.“ A takovýmhle způsobem, bez jakéhokoli respektu, se mnou jednala s železnou pravidelností, ale vždy to dokázala vyžehlit „psím“ pohledem nebo falešným ujištěním, že by mě stejně nikomu jinému nedala. Měla nade mnou doslova magickou moc. Nedalo se jí odolat.

Trpěl jsem, ale naivně jsem si říkal, že pokud by mě nechtěla, tak se se mnou přece rozejde. Tahle zaslepenost mě stála nejen spoustu zbytečně promarněného času, ale také velmi mnoho bolestných a stresujících okamžiků, mnohdy i celých dnů nebo týdnů. Jednou jsem jí něco naznačil a ona se mě zeptala, co přesně mi na ní vadí. A já odpověděl, že je občas trochu sobecká a necitlivá. Nato se spustila doslova lavina výčitek a málem jsme se rozešli. Bohužel k tomu nakonec nedošlo, protože jsem byl tak hloupý, že jsem jí přesvědčil, že to mezi námi bude zase dobré a všechno se zlepší. Samozřejmě souhlasila, protože by jinak přišla o dobrou zábavu, kdyby mě nemohla trápit a manipulovat se mnou. Od té doby se mnou dokonce odmítala mít sex a tvrdila, že to je, protože je mezi námi negativní napětí. A já jí to všechno bláhově věřil a doufal, že se náš vztah zlepší.

Vše vyvrcholilo o Vánocích, kdy jsem k ní měl přijet na Silvestr. Byla to opět klasika: „Já si stejně myslím, že ty budeš chtít být na Silvestra s klukama, tady by ses určitě nudil.“ Nakonec jsem k ní přijel, ale nestálo to za nic. Byl jsem psychicky a citově zničený, každý další den jsem odjížděl. Za týden měla mít zkoušku, takže jsme se neviděli. Chtěl jsem jí překvapit a počkal jsem tedy na ni, až bude mít zkoušku za sebou. Byla doslova v šoku, když mě tam uviděla, a bylo na ní vidět, že jí to vadí. A dala mi to najevo dokonce před ostatními. Tohle byl pro mě zlom. Ten den jsme se konečně rozešli. Ještě večer jsem byl hodně v depresi, ale další den jsem pocítil tak obrovskou úlevu, že jsem si začal zpívat. Trápení a citová manipulace byly pryč.

Tato zkušenost ve mně sice zanechala hluboké a bolestné šrámy, ale také obrovskou a přínosnou zkušenost. S odstupem času se na to dívám spíše jako na výhodu. Vždyť to také mohlo dopadnout mnohem hůř. Mohl jsem si ji vzít. Kolik mužů má podobné typy žen za manželky a trápí se? Navíc dnes dokážu daleko víc ocenit hodnou a milou ženu, ačkoliv nemusí být tolik zajímavá. Tato zkušenost mě posílila a zformovala do muže, kterým jsem dnes. Ať už zažijete ve vztazích nebo v životě něco bolestivého, nikdy se tím nenechte zlomit. Největší chybou by bylo zahořknout. Vždyť na světě je tolik báječných a úžasných žen, tak proč se trápit kvůli jedné potvoře?

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Hank

    Jojojo! Zrovna nedávno mi skončila podobná zkušenost. Nebyl to tedy vážný vztah a trvalo to necelé 4 měsíce, ale bylo to hodně, hodně podobné. A přesně, jak jsi psal - dokud jsem byl nad věcí, tak to šlapalo bezvadně. Jakmile jsem ukázal, že jsem chycený, šlo to do háje a já ne a ne se z toho vymanit. Utrpení!

    Reaguj na tento komentář
Všechny ženské mají něco společného
 od autora beatle

    Já si myslím, že tohle nebylo jen o té "potvoře". Když se začneš chovat jako "hodný chlapec", tak to takhle dopadne myslím ve většině případů. V mém okolí se podobné scénáře odehrály už několikrát, a mně se tohle stalo už taky. Když už se ženská takhle začne chovat, je jen otázkou jak rychle si kluk uvědomí, že se má na to vykašlat. Někdo to pochopí hned, někdo za půl roku.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Všechny ženské mají něco společného
     od autora Trim

      Já bych zase neházel všechny do jednoho pytle, zvlášť, když jsem všechny ženy nepoznal. Podle mě jsou, stejně jako "hodní" chlapci, také "hodné" holky...pak mrchy nebo hysterky a pak něco mezi, takový ten zdravý střed. Oduševnělá, byť sebevědomá žena takhle muže psychicky týrat nebude.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Všechny ženské mají něco společného
       od autora Hank

        Souhlas9m, ale je až zarážející, jak moc velké procento je těch, co z s člověkem zametou podobným způsobem, jako jsi popsal v článku.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Všechny ženské mají něco společného
         od autora Trim

          Protože těch oduševnělých je málo :-D

          Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Všechny ženské mají něco společného
         od autora Trim

          Ale samozřejmě to záleží i hodně na tom, jak se před ní projevíš ty a co si necháš líbit. Musíš mít respekt, ale nesmíš být despota.

          Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Všechny ženské mají něco společného
         od autora HS

          Zalezi v jake vekove kategorii se pohybujes. Jestlize jses zameren na patnactilete, ktere jsou ve vecech tykajici se vztahu vic dite nez dospely, tak se neni cemu divit. Dospela zena se zkusenostmi a vekem nad 30 let te nejspise takto tyrat nebude.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Všechny ženské mají něco společného
           od autora hs

            Nejspíše ne, ale může taky,stalo se mi to s ženou které bylo 32 let.

            Reaguj na tento komentář
          NESOUHLASÍM!!!!
           od autora Predator69

            týrat tě může 14,20 i třeba 40 letá,podle toho co jsem poznal (40 ne osobně fuj staré moc[S04]

            Reaguj na tento komentář
    Re: Všechny ženské mají něco společného
     od autora HS

      zalezi primo na zene. Nektera se te pri tomto snazi jeste vic zapichnou drabky do tebe tak, abys to necitil neprijemne, a to takymto chovanim je velke ohrozeni zdareni.

      Reaguj na tento komentář
potlesk
 od autora OffTopic:))

    trim:

    velmi pekne sa mi to citalo. Okorenil si web o zaujimavy clanok - zaroven odlisny od ostatnych. Chvalim. Nechcem povedat, ze by ine clanky boli horsie, tento bol skratka z ineho sudku.

    Reaguj na tento komentář
Obrázky
 od autora Bongobongo

    Rozhodně zajímavý článek. Jak už ostatní komentáře zmínily, celkem často koresponduje se skutečností a zkušenostmi ostatních. Nicméně mě nejvíce pobavil spodní obrázek. Zajímalo by mě, kam na ty jejich názvy chodíte :D

    Reaguj na tento komentář
    Re: Obrázky
     od autora RaShCZ

      Ony se mi líp pamatují, když si je pěkně pojmenuju. [S04]

      Reaguj na tento komentář
Velmi zajímavé
 od autora Moon

    Opravdu velmi zajímavé a poučné pro nás pro všechny a myslím si, že si zasloužíš zlatou medailli [S03]

    A taky jsem si podobným vztahem prošel, jen trochu mírněji než píšeš a sranda to rozhodně nebyla.

    Možná jsem to přehlédl, ale jak dlouho jste byli spolu??

    Reaguj na tento komentář
    Re: Velmi zajímavé
     od autora Trim

      Byli jsme spolu něco málo přes 3 měsíce. Pro mě tak akorát, déle bych to už asi nevydžel [S04]

      Reaguj na tento komentář
palec nahoru :)
 od autora skinza

    Ani jsem snad už nedoufal, že někdo dokáže napsat a tak trefně vylíčit tuhle problematiku! Přesně o čem píšeš se mi stalo také. A mám i dokonce stejný názor na to, že to byla jedna z nejlepších zkušeností v mým "intimním" životě :) Jednoduše řečeno, tohle člověku dokáže tak moc otevřít oči, že je to až k nevíře :)

    Reaguj na tento komentář
Re
 od autora Mikes

    Napísal si to výborne, presne tak to funguje v živote. Mikes zo Zvolena ... Dík

    Reaguj na tento komentář
Manipulantka
 od autora ES

    Spis nez jako hysterka mi podle popisu prisla jako manipulantka. Nebo oboji.
    Ja mam take zkusenosti s manipulanty a musim rict, ze v sobe "neco" maji. Neco mimoradne pritazliveho, fascinujiciho. Clovek s nimi zazije to, co s nikym jinym. Jsou casto jako droga - bohuzel i s negativnimi nasledky. Dokazou totiz cloveka znicit.

    Reaguj na tento komentář