Vánoční láska

Minulý rok mi den před Štědrým dnem kolem půl desáté večer mi volala má nejlepší kamarádka Monika. Opět se pohádala se svým přítelem a tentokrát už to vypadalo na definitivní konec. ,,Šári, potřebuju někam vypadnout, nebo se z toho asi zblázním,“ vzlykala mi Monika do telefonu. Okamžitě mě napadlo, co by jí mohlo zvednout náladu – její oblíbený rockový klub, do kterého s ní čas od času zajdu.

Potkala jsem ho o vánocích

Sešly jsme se na náměstí. I když vypadala ztrápeně a měla rozmazané oči od pláče, byla stále krásná – takovým temným způsobem. Vždycky jsem jí to záviděla. Však také v onom klubu, do kterého jsme se rozhodly zajít, po ní vždycky slintali všichni chlapi. Ona byla ale i přes svou drsnou image hodně stydlivá a příliš fixovaná na toho emocionálního upíra, se kterým žila, takže u ní nikdy žádný z nich neměl nejmenší šanci.

Sedly jsme si tedy na naše obvyklé místečko a já objednala víno. Snažila jsem se ji všelijak rozveselit, leč bez valného úspěchu. Monika měla hlavu položenou na mém rameni a já usoudila, že jí víc pomůže jen má přítomnost a psychická opora, než násilné zlepšování nálady. Ona se po chvíli beze slova zvedla a šla pustit do jukeboxu nějaké písničky.

Já jsem seděla u stolu a přemítala, jak moc divná je celá tahle situace.

Ironicky jsem se pousmála nad „typickou“ vánoční atmosférou kolem sebe. I když jsem Vánocům nikdy moc neholdovala, trávit tyto sváteční dny po hospodách mi připadalo poměrně k smíchu.

Jak jsem těkala očima po klubu, všimla jsem si jednoho kluka, kterého jsme tam vídaly docela často. Moniku nikdy nijak zvlášť nezaujal, ale mě nemohlo uniknout, že on je z ní úplně hotový. Momentálně popíjel s kamarádem pivo a zase po ní rádoby nenápadně koukal. Já měla v tu dobu už trochu víc upito, než ona. Kdo ví proč mi to připadalo roztomilé a musela jsem se zeširoka usmívat.

Trhla jsem sebou po zjištění, že se na mě dotyčný upřeně dívá. V tu chvíli mě nenapadlo nic lepšího, než udělat skoro nepostřehnutelný pohyb hlavou směrem k Monice, která už se zase vracela ke stolu. Právě začala hrát další písnička – Wish I Had An Angel od Nightwish. Ten kluk se taky pousmál a sklopil oči. ,,Hm, ten by ji neoslovil, ani kdyby se mu sama nabízela.“ pomyslela jsem si.

To jsem ale ještě netušila, jak moc se pletu. Monika si nestačila ani sednout a ten kluk už stál u našeho stolu:,,Čau holky, já jsem Jakub. Támhle s Markem by jsme vás rádi na něco pozvali.“, vychrlil ze sebe. Monika dala oči v sloup a chystala se odpovědět něco nemilého. Uzemnila jsem ji mrazivým pohledem a zároveň se chopila iniciativy:,,Že vám to ale trvalo“, vyhrkla jsem potměšile a odtáhla ji za ruku k jejich stolu.

Nakonec se z toho vyklubal moc fajn večer. Monika s Jakubem se postupně otrkali, povídali si o všem možném a jak jsem tušila, měli společné snad úplně všechno. Já s Markem jsme tam víceméně křenili. On do sebe klopil jedno pivo za druhým a neustále mě obšťastňoval oplzlýma vtipama. Přesto mi ale bylo moc dobře a těšilo mě, že moje nejlepší kamarádka přišla konečně na jiné myšlenky.

Když jsme se kolem půl dvanácté v noci měli k odchodu, Marek se u východu zakymácel a s vypětím všech sil nám oznámil, že trochu přebral a že se pokusí doklouzat domů. Zůstali jsme tedy jen my tři. Oni dva se spolu nadšeně vybavovali a já si po chvíli překvapeně všimla, že se drží za ruce. Došli jsme zpátky na náměstí.

Najednou mi zazvonil mi telefon, sháněl mě brácha. Nějakou dobu jsem se s ním dohadovala, až jsem Moniku a Jakuba ztratila z očí. Po chvíli jsem je našla. Stáli spolu u velkého rozsvíceného vánočního stromu a líbali se. Vypadali, jako kdyby pro ně okolní svět přestal existovat.

Já se jen pomalu otočila a vytratila se. Po příchodu domů jsem si připadala trošku odstrčená, ale tento pocit jsem rychle zaplašila. Hřálo mě u srdce, že Monika byla aspoň na chvíli šťastná. Pokud jí ta láska na jednu noc pomůže, tak budiž.

O svátcích jsme několik dní nebyly vůbec v kontaktu. Až později jsem se dozvěděla, že ti dva jsou od té noci regulérně spolu. Až dodnes mají krásný a pevný vztah.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Evik

    Na me je to dost sladky :-) jProste cervena khihovna... :-o

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora ax

    Krásná ukázka, jak (většinově) holky fungují. Už se sice "zase" (poněkolikáté) se porafala se svým přítelem, ale nerozešla se s ním, aby náhodou nebyla ani chvíli sama. Teprve když se najde nějaký jiný a už je jistý, holka "přestoupí" a leckdy o tom i toho předchozího "zapomene" informovat. Že by se s tím původním nevyhovujícím rozešla už dřív, aniž by za něj měla jistou náhradu? Ale kdeže...

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Evik

      Přesněěě :-) prostě sladký :-)

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Jana

        Když se holka se svým klukem skoro pořád hádá, tak je to pro mě jasný konec. Dá se v tom ještě nějakou dobu trpět, ale nemá to cenu a budoucnost.
        Takže fandím tomu někoho hledat i při vztahu, který je jasně u konce!!!

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora nubligo

          a není lepší ten vztah ukončit a hledat vztah- minimálně je to férovější k druhé osobě, která třeba ten konec nechce/necítí

          Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora ax

          Vždyť to úplně přesně píšu. SLEPICE se s klukem hádá, je jasné, že je konec, ale ona s ním dál "trpí" a mezitím hledá dalšího, který ji "vysvobodí". Kdežto normální holka se rozejde rovnou, když vidí, že to nikam nevede, a nepotřebuje k tomu žádného jiného, toho si klidně může najít potom. Jako bonus má to, že už nemusí s tím bývalým "trpět", ale to zjevně slepice, která se nedokáže rozejít bez toho, že by měla jistou náhradu, nikdy nepochopí...

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora nubligo

            řekl bych, že slušnost a aspoň minimální úcta k člověku s kterým jsem něco prožil se dnes již moc nenosí[S07]

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora Bejk

              Slušnost je pro děcka. Chlapi si raději užijou [S03]

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora nubligo

                praví chlapi si raději užijou a nemusí kvůli tomu někomu dělat problémy... prostě si řeknu co chci najdu si vhodný protějšek a jedem[S03] sráči využívají slabých lidí, to silní lidé nedělají... nemají to zapotřebí[S08]

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora Bejk

                  Přesněěě.
                  Řeknu si co chci a najdu si vhodný protějšek a jedem :-)
                  No a když je můj vhodný protějšek slaboch (slaboška) tak jedééém :-)

                  Sorry, ale to jsou trochu kecy....

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                   od autora nubligo

                    tak to si přesně ten sráč o kterém mluvím, který si musí zvedat sebevědomí [S07] proč si teda držíš tu slabošku? protože si ještě větší ubožák co se bojí, že zůstane nakonec i bez té slabošky co teďka má, k smíchu si pokud tu nejsi jako nějaký internetový troll[S03]

                    Reaguj na tento komentář
                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                     od autora Bejk

                      To jsme si nerozuměli :-)
                      Já jen citoval, co jsi ty napsal..
                      "prostě si řeknu co chci najdu si vhodný protějšek a jedem!

                      Pro každého je vhodný protějšek jiný.. a vždycky je tam někdo "slabší" a někdo "silnější" rovina neexistuje...

                      Což podle tvého komentáře znamená, že tak cca polovina lidí využívá ty druhé...

                      No jo, máš pravdu [S03]

                      Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora caris

              to máš teda pravdu

              Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Caris

      to je docela běžný postup ... a dělají to i chlapi ... člověk se musí držet trochu při zemi , pravděpodobnost , že potkáš někoho podle představ je mizivá , tak proč končit to , co má ještě nějakou funkci

      Reaguj na tento komentář